Când fiul meu avea 6 luni, i-am făcut nuștiu ce vaccin ce se face la vremea respectivă. La vreo 10 zile, într-o după masă, cum ne uitam la el în pătuț, deodată îl văd că începe să tremure, dă ochii peste cap și înțepenește lemn. Sperietură maximă, hai să vedem ce e, facem o programare la pediatru, doar că, până să ajungem la pediatru, mai face o criză.

Mergem pe loc la Obregia, speriați muci. La Obregia, se apucă șefa de la neurologie, îi face niște examinări (acum îmi dau seama, lejer superficiale) după care ne trântește verdictul. Epilepsie Dravet, o formă distructivă de epilepsie, o să mai fie cât de cât ok până la un an, după care începe degradarea fizică și psihică și moare.

Vă spun, nu am plâns toată viața la un loc, inclusiv copilărie (iar eu am luat bătaie în copilărie, nu joacă) cât am plâns atunci. Păi și ce putem face, există vreun tratament, poate fi ameliorat, pot să lupt cu asta?

Rezulta că există un fel de tratament.
Și aici vine, de fapt, ce voiam să povestesc.
Existau 3 tratamente. Depakine, care îi distrugea ficatul, un altul care îi distrugea vederea și încă unul. Medicul mi le-a prezentat și mi-a spus mie să aleg ce tratament îi dau copilului, el nu își asuma nicio responsabilitate. Da, eu, părintele lui, fără studii medicale altele decât google, trebuia să decid cursul tratamentului unui copil bolnav, pentru că niciun medic nu își asumă nimic.

Anyway, pe scurt, copilul nu avea nimic, avea o reacție alergică la nuștiuce din vaccin, scria pe prospect, dar noi nu îl citisem. Ne-a spus un alt neurolog consultat ulterior că tipa aia de la Obregia e acolo pentru că și-o trage cu cineva politic și așa nenorocește copii pe bandă rulantă.

Ce voiam să zic este că mi se par măcar haioase declarațiile astea ale diverșilor din zonă cum că vai, nu ai voie să pui la îndoială ce zic medicii, nu ești în măsură să decizi tu ce vaccin e mai bun pentru tine și că trebuie să ne încolonăm ca berbecii întru ordinea medicală stabilită.

O să vă rog să mă scuzați că sunt de părere că e o idioțenie să spui asta. Cât timp medicii și sistemul medical nu își asumă nicio răspundere, nici măcar asigurarea de viață nu ia în calcul decesul de la vaccinul antiCOVID, pentru că semnezi că îl faci pe proprie răspundere, eu voi face alegerea asumat, citind tot ce înseamnă material științific în domeniu.

Și dacă sunt prea prost să înțeleg ceva, prefer să dau cu banul, măcar am satisfacția de a alege eu ce îmi bag în corp.

Între timp, Luna s-a vaccinat cu pfizer, mulțumesc de întrebare, nu a avut niciun efect advers.

Și încă ceva. Regulile antiPSD și antivaxxeri nu s-au schimbat pe blogul ăsta. Ci devin chiar mai brutale.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.