Ieri a fost prima serbare a copilului de la școală. Ocazie cu care am observat că aproape toți părinții își filmau copiii cu telefonul ținut vertical, pentru că, se știe, toate televizoarele sunt 9:16. Am încercat să îi explic unei că nu filmează bine, s-a uitat la mine ca la extratereștri și a continuat să facă ce știe ea mai bine. Mă gândeam că ar fi o funcție utilă la telefoanele mobile filmatul automat 16:9 și, dacă vrei să filmezi invers, să fii obligat să apeși ceva buton, ca să demonstrezi că ai nivelul de filmare al unui român neaoș.

În altă ordine de idei, îmi place cum țărăncile românce se îmbulzesc ca vacile să filmeze, grămadă toate în față. Unul din părinți, țigan de felul lui, le-a rugat să stea jos în bănci, că de aia au bănci, ca să poată să vadă toți și să filmeze toți. A fost ca și cum ai fi discutat cu o cireadă de vaci, toate românce. A durat 1 minut, după care toate s-au repezit iar în față. Țiganul a abandonat, pur și simplu nu avea cu cine.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/zearhi/videos/1155125091272079/” width=”640″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Link direct

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.