Fumatul a falimentat cârciumile, zic ziarele. Serios? Acum câteva zile am trecut prin centrul vechi. Fizic, nu aveai loc să treci pe stradă de cât de aglomerat era. Și nu, nu era plin de oameni ieșiți la țigări, ci oameni veniți să se distreze.

Am fost aseară într-un băruleț pe lângă Țăndărică, numit Piua. Nu am auzit niciodată de el, e mic, cu etaj și ușor ascuns. Știți, era atât de gol încât nu aveam masă unde să stăm, am ocupat o masă rezervată altora pentru mai târziu, iar când au venit oamenii, am ascuns rezervarea. Știu, reprobabil și regretabil. Deci era FULL. Și nu e vreun bar de ăla unde bei bere moka cu 10 lei sticla. Nu, Terapia era 15 lei și cam același preț toate de acolo.

Și să știți că, deși nu fumau, oamenii se simțeau bine. Inclusiv noi ne-am simțit bine. În loc să ne aprindem țigările și să privim în gol, am vorbit, ne-am jucat Jenga, am flirtat cu diverse domnișoare, am înjurat un hipster care a stat 10 minute în fața wc-ului, fără să verifice că nu e nimeni înăuntru, am trollat o vizionare de filme. A fost distractiv.

Deci căror baruri le-a scăzut vânzarea? A, vorbim de mizerii gen Club A, unde stăteai la subsol și te afumai ca o șunncă, asta dacă nu cumvai luai bătaie de la vreun bodyguard? Nasol, îmi sângerează uterul, sincer să fiu.

Pentru că, în rest, oamenii se simt bine și fără țigări. Ba chiar poate mai bine.

terapia

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.