Se discută de circa o saptămână pe blogele problema feedului oferit de către blog. Marea majoritate a părerilor sunt pentru a oferi feedul complet, oferindu-i userului posibilitatea de a opta pentru a intra sau nu pe site, ulterior. Se poate să nu zică şi subsemnatul ceva în problema asta?

De ce? este de părere că nu este o opţiune bună, oferind unele date statistice culese timp de o săptămână, săptămână în care i-ar fi scăzut traficul cu x% tocmai pentru că a oferit feed întreg.

Eu consider că nu e relevant studiul pe timp de o săptămână. Arhiblog oferă feed integral de circa 6 luni, perioadă în care traficul sitului a avut un trend crescător. Dimpotrivă, de când am oferit full feed am observat o creştere substanţială a numărului de vizitatori.

Ceea ce mă aduce la punctul numărul 2 al argumentaţiei. Dacă cineva doreşte să îţi comenteze la un articol, va comenta oricum. Dacă nu, poţi tu să îi oferi doar 10 cuvinte în feed, în mod sigur nu va intra să îşi spună părerea. Iar faptul că suntem aici un grup compact care ne distrăm zilnic în comentariile de pe blog mă face să am o părere destul de autorizată.

Nu vreau să se simtă nimeni jignit, dar în dorinţa de a oferi bannere şi publicitate, câteodată cădem în extreme care nu ne fac bine. Întotdeauna am considerat că binele făcut cu forţa nu este bun. Cei ce sunt interesaţi de bannerele mele, vor da click pe ele, indiferent de voinţa mea. Cei care sunt interesaţi de ce scriu şi de ce comentarii avem, nici măcar nu le vor vedea, pentru că nu sunt interesaţi de ele.

Există o singură concluzie. Respectă şi vei fi respectat. Noi nu suntem GSP sau Kudika, să forţăm oamenii să se plimbe pe situri sau să dea clickuri mascate pe tot felul de prostii. Noi avem situri formate din oameni, din oameni care ne citesc pentru că le place ce scriem, pentru că aşa vor ei, să îşi bea cafeaua de dimineaţa hlizindu-se la ce îmi debitează mie mintea sau ce idei mai are De Ce? sau Denisa.

PS: Câteodată mă mir şi eu cât sunt de proFund.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.