Unul din lucrurile pe care nu le realizează oamenii când cumpără lucruri pentru casă este că, alături de ele, petrec cel mai mult timp. Pentru că sunt în casă, le folosești, ai nevoie de ele și ai nevoie ca relația cu ele să fie întotdeauna smooth and cuddly.

Să luăm, ca exemplu, simplul frigider. Mare lucru, frigider, îngheață și aia e.
Dar nu e așa deloc.

Frigiderul este cel mai important aparat electrocasnic din casă. Când m-am mutat în prima mea casă, a durat vreo 5 zile să am frigider. Au fost zile de iad, la propriu. Afară erau 150 de grade, cald de mureai, orice fel de mâncare se strica instant, nefiind păstrată la rece. Nu poți păstra nici măcar resturi pentru a doua zi, dacă îți comanzi cina, de exemplu. Până și fructele se transformă în mingiuțe sfarogite, dacă sunt ținute la cald și umiditate mică.

Culoarea și dimensiunea, la fel, super importante. Dacă culoarea nu se potrivește cu bucătăria, familia ta e în aer, soția îți va scoate ochii până la următorul frigider că nu trebuia să îl iei pe inox, că nu se potrivește cu vișiniu și că se murdărește repede. Dacă e prea înalt, nu ajunge ea să pună chestii sus. Dacă e prea mic, orice depozitezi pe el, ca să nu vadă ea, este la libera vedere. În plus, spațiul pentru magneți este iarăși teribil de important. Nu știu de ce, oamenii s-au învățat să își ia magneți de frigider de pe oriunde se duc. Și dacă nu ai spațiu unde să le lipești…

Iar de interior nu cred că mai e nevoie să zic. Suntem un popor care mănâncă multe supe și ciorbe, tradițional. Trebuie să aibă loc o oală, un pepene, niște sticle de suc, ceva cutii mari de smântână, trebuie sertare speciale pentru verdețuri și legume, sertar pentru mezeluri. Ai nevoie de mare și mult, pentru că nu ai de unde ști când trebuie să înghesui 30 de beri pentru un party nocturn. Sau parastas, depinde.

Și, ca să revenim și la calitate. Ultimul frigider, făcut cadou cu drag și spor cuiva, făcea un zgomot. Continuu. Nu un zgomot de frigider normal, ci o bâzâitură. Slabă, inisesizabilă, dar se auzea. Se auzea inclusiv prin 2 pereți de cărămidă de 30. Simțeam că mă urc pe pereți de la sunetul ăla, îl visam și în somn. Brandul bun, dar alesesem mai mult după preț. Rezultatul…trist.

Așa că nu vă zgârciți când dați banii pe așa ceva. Liniștea și satisfacția voastră depinde, în mare măsură și de un frigider.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.