Noi trebuia sa-i impiedicam astazi si sa le facem un culoar cat mai usor Viitorului sa castige campionatul/ Ca rapidist, stiu ce inseamna sa castige Steaua campionatul. Nu mi-am dorit si mereu asta mereu a fost o dezamagire si … nu-mi gasesc cuvintele. Mi-as fi dorit sa dau gol si sa dau cinci ani din viata, numai ca sa nu ia Steaua campionatul. Nu o sa ajung acolo, nu m-am cerut niciodata la Steaua, domnul Becali a spus ca vrea sa ma ia acolo, dar nu m-am apucat de fotbal pentru bani, m-am apucat pentru tata si pentru Rapid.

zice un anume Alexandru Ioniță, de la Astra.

Eu, dacă aș fi manager la Astra, l-aș da afară în secunda doi. Pentru că micuțul țigănuș care s-a apucat de fotbal pentru Rapid nu înțelege că este fotbalist profesionist, adică muncitor angajat cu carte de muncă și, din momentul în care muncește pentru o echipă, s-a terminat cu pasiunile de pe vremea când idolii săi erau ciorditori pe linia lui 44.

În orice job s-ar întâmpla la fel. Cum ar fi ca un angajat Micro$oft să iasă și să dea o declarație în care zice că el e fan Apple, pentru Apple s-a apucat de IT și mai are un an jumate de contract la fraierii ăștia, după care poate se întoarce la dragostea dintâi. Probabil că i-ar fi dificil să își scoată din cur bocancul pe care l-ar fi primit în timp ce zbura pe scările de la ieșirea din sediul angajatorului său.

Asta e diferența dintre fotbalul profesionist care face bani și performanță în afară și mingicărismul stupid est european. Mândria tribală conduce țăranul român în toate aspectele vieții sale. El e mândru că e ardelean/moldovean/hoț/carder sau că ține cu rapidul și aia contează.