“Gătește” e mult spus, că-s bruschete, dar noah: tai câteva felii de pâine în fâșii groase de 3 degete, le ung cu ulei de măsline, pun sare și piper, pe unele usturoi, pe altele parmezan ras (puțin) și pe unele nimic.

Le rumenesc la cuptor, cu atenție să nu se facă biscuiți (maxim 10min la 180-200 grade).

Pun pe ele roșii cubulețe și busuioc, mozarella și oțet balsamic, prosciutto crudo, bresaola, parmezan fâșii, telemea și cimbru și ce mai am chef.

Merg bine seara. Mi-am pus și un pahar de vin alb.

Fi-mea le-a declarat dezgustătoare (de fapt, cuvintele ei au fost “îmi vine să vomit”), deci bănuiesc că-s decente.

PS: Va ajung 3-4, ca sa stati sub 400 kcal.

PPS: Cine recunoaște toate ierburile, are o bomboană.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

44 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cu pozele astea ne motivezi si pe noi sa facem si rasfacem ideile tale de cina. Am incercat si eu sa-mi fac bruschete la cuptor “cand eram mai mica”, dar prefer tot la tigaia grill sa-mi prajesc feliutzele (asa le si “simt” in timp util cat de facute sunt, pe care parte, etc. si le scot individual, in functie de cum sunt dorite). Mai ales cu pesto de orice fel.

    PS: Fiicei i-as recomanda bruschete cu somon afumat, putina crema de branza (poti incerca si cu iaurt + condimente) si eventual un fir de marar in motz. Sa ne tii la curent daca varianta asta ii place mai mult. DD out, ca deja salivez 😀

  2. #4

    Hmmm, rosii, bresaola, mozarella, ……..lipseste ingredientul minune ce le-ar putea transforma in farfuria neaosa romaneasca: untura 🙂 Imi aduc aminte de vremurile cu paine prajita pe soba/aragaz si unse cu untura, se mai adauga boia, usturoi…dupa preferinte……cine avea habar ca se numesc bruschete.

  3. Ulei de măsline de aici ar merge? olivesdor.ro/
    Am vorbit cu omul, zice că sunt de la cei mai tari producători de ulei de măsline.
    Mie uleiul de măsline nu-mi place, mi se pare grețos, dar e chestie de gust.

  4. #10

    Lua-te-as de nevastă, sa te iau!

  5. #11

    Salvie, busuioc, rozmarin, pătrunjel creț, aștept bomboana

    • Nu e salvie. Am si salvie, are frunza mai mare.

      Si nici rozmarin.

      Ai jumatate de bomboana 😉

    • #13

      Cimbru și oregano în loc de salvie și rozmarin. Busuiocul și pătrunjelul sunt scrise mai sus.

    • BING!
      S-a dat bomboana! Cine stie, stie.

  6. #15

    Ai pus tarhon?

    Pentru fiica-ta, taie 2 felii subtiri de telemea de capra, manjeste-le cu ulei de masline si presara nitel piper peste ele.

    (Daca nu-i plac, unge telemeaua cu Nutella)

    • Nu am pus tarhon.

      Doar eu in familie sunt cu branza de capra. Astia mici nu suporta nici mirosul. O sa incerc eu.

  7. #17

    @maddame azi am gătit :))

    • Arata bine! Ce carne ai pus? E tocata de tine sau cumparata?

    • #19

      Azi am fost leneș. M-am oprit în Selgros și am luat hamburgeri porc-vita făcuți de ei (buni, buni) și, pe drum, am trecut prin Lidl și am luat chiflele. Si Gouda felii.
      Roșiile sunt din solar, ceapa din grădină și maioneza cu usturoi e făcută din roșii din solar cu oua din cuibar, usturoi din grădină si ulei de floarea-soarelui.

    • #20

      @maddame versiunea “in house” v0.99

      1drv.ms/f/s!AjqBh-jMvYhuibhnI5mDSQ9wInIh1Q

      Mi-a mai rămas carne pentru inca 3.

    • Muuult mai bine

  8. #22

    Mai multe detalii despre vinul cel alb ne dai si noua? Se stie, la roman, mancarea e fudulie, bautura e temelie.

    • Solo Quinta de la Recas. E singurul vin pe care il beau de cativa ani

    • O să-l încerc și eu, sărut mâna!
      Beau doar vin alb, problemele mele cu tensiunea nu-mi permit să beau vin roșu.

    • #25

      Atunci cred ca reteta e gresita. Lipsesc icrele negre de pe bruschete.

    • #26

      mm nu pui icre negre pe bruschete, pui pe niste felii de cartofi fierti în coaja sau pe bucatele de pâine prajita foarte putin, si evident pe blinîi.

    • #27

      Cum am mai zis pe aici, e unul dintre cele mai bune vinuri albe romanesti. Sper ca aveti ceva actiuni la Recas ca sa va mai scoateti din cheltuiala.

    • La cât beau eu, nici nu se simte. Îl iau de la magazinul Recaș, unde costă 75 – 80 lei. E ok.

    • #29

      Pai si caviarul nu se mananca cu polonicul . Cu toate am mai auzit ca unii fac si excese.

  9. #30

    Prajeste piinea intii, freac-o pe o parte cu usturoi (sau pe amindoua daca n-ai chef de secs in ziua respectiva) torni ulei de masline, si apoi rosii cherry taiate marunt peste care presari oregano, busuioc, telemea. Asa ai uleiul de masline netratat termic.

  10. #34

    Eu nici nu ma mai obosesc sa fac bruschete, cand mi-e pofta de paine unsa cu ulei, rosii si branza, comand pizza direct :)))

    Intre timp, am ajuns sa mananc porumb fiert la cina, mai profit cat mai pot si mai gasesc, ca dupa aia ma intorc la conserva.
    Un porumb mare, uns cu unt si cu sare. Bag o limonada mare si am pacalit stomacul.

  11. Azi am avut cartofi mov la cuotor
    Si seara mazare (cu pui)
    Atat cartofii cât și mazărea bio eco toate alea

  12. #36

    Doar puiul plin de steroizi…

  13. #38

    Arată bine. Și lângă, un pahar de vin roșu, sec.

  14. #39

    Care e diferenta intre bruschete si sandwich-uri calde ?

  15. #41

    Rugaminte pentru Maddame si idee de lectie de fizica. De ce se taie maioneza? :)) Multumim!