“Gătește” e mult spus, că-s bruschete, dar noah: tai câteva felii de pâine în fâșii groase de 3 degete, le ung cu ulei de măsline, pun sare și piper, pe unele usturoi, pe altele parmezan ras (puțin) și pe unele nimic.
Le rumenesc la cuptor, cu atenție să nu se facă biscuiți (maxim 10min la 180-200 grade).
Pun pe ele roșii cubulețe și busuioc, mozarella și oțet balsamic, prosciutto crudo, bresaola, parmezan fâșii, telemea și cimbru și ce mai am chef.
Merg bine seara. Mi-am pus și un pahar de vin alb.
Fi-mea le-a declarat dezgustătoare (de fapt, cuvintele ei au fost “îmi vine să vomit”), deci bănuiesc că-s decente.
PS: Va ajung 3-4, ca sa stati sub 400 kcal.
PPS: Cine recunoaște toate ierburile, are o bomboană.
NOU
Cu pozele astea ne motivezi si pe noi sa facem si rasfacem ideile tale de cina. Am incercat si eu sa-mi fac bruschete la cuptor “cand eram mai mica”, dar prefer tot la tigaia grill sa-mi prajesc feliutzele (asa le si “simt” in timp util cat de facute sunt, pe care parte, etc. si le scot individual, in functie de cum sunt dorite). Mai ales cu pesto de orice fel.
PS: Fiicei i-as recomanda bruschete cu somon afumat, putina crema de branza (poti incerca si cu iaurt + condimente) si eventual un fir de marar in motz. Sa ne tii la curent daca varianta asta ii place mai mult. DD out, ca deja salivez 😀
NOU
inca nu pui castraveti in orice?
NOU
Usor, ca poate citesc si minori pe-aici…
NOU
Hmmm, rosii, bresaola, mozarella, ……..lipseste ingredientul minune ce le-ar putea transforma in farfuria neaosa romaneasca: untura 🙂 Imi aduc aminte de vremurile cu paine prajita pe soba/aragaz si unse cu untura, se mai adauga boia, usturoi…dupa preferinte……cine avea habar ca se numesc bruschete.
NOU
Să mânci tu pită cu untură când ai colesterolul mare!
NOU
As da bani grei sa am colesterolu’ mare.
Acu’ e doar imens.
NOU
Untură de mangalița cucoană!
NOU
Ulei de măsline de aici ar merge? olivesdor.ro/
Am vorbit cu omul, zice că sunt de la cei mai tari producători de ulei de măsline.
Mie uleiul de măsline nu-mi place, mi se pare grețos, dar e chestie de gust.
NOU
Eu n-am așa gust antrenat încât să discern, dar aș încerca de la el.
NOU
Lua-te-as de nevastă, sa te iau!
NOU
Salvie, busuioc, rozmarin, pătrunjel creț, aștept bomboana
NOU
Nu e salvie. Am si salvie, are frunza mai mare.
Si nici rozmarin.
Ai jumatate de bomboana 😉
NOU
Cimbru și oregano în loc de salvie și rozmarin. Busuiocul și pătrunjelul sunt scrise mai sus.
NOU
BING!
S-a dat bomboana! Cine stie, stie.
NOU
Ai pus tarhon?
Pentru fiica-ta, taie 2 felii subtiri de telemea de capra, manjeste-le cu ulei de masline si presara nitel piper peste ele.
(Daca nu-i plac, unge telemeaua cu Nutella)
NOU
Nu am pus tarhon.
Doar eu in familie sunt cu branza de capra. Astia mici nu suporta nici mirosul. O sa incerc eu.
NOU
@maddame azi am gătit :))
NOU
Arata bine! Ce carne ai pus? E tocata de tine sau cumparata?
NOU
Azi am fost leneș. M-am oprit în Selgros și am luat hamburgeri porc-vita făcuți de ei (buni, buni) și, pe drum, am trecut prin Lidl și am luat chiflele. Si Gouda felii.
Roșiile sunt din solar, ceapa din grădină și maioneza cu usturoi e făcută din roșii din solar cu oua din cuibar, usturoi din grădină si ulei de floarea-soarelui.
NOU
@maddame versiunea “in house” v0.99
1drv.ms/f/s!AjqBh-jMvYhuibhnI5mDSQ9wInIh1Q
Mi-a mai rămas carne pentru inca 3.
NOU
Muuult mai bine
NOU
Mai multe detalii despre vinul cel alb ne dai si noua? Se stie, la roman, mancarea e fudulie, bautura e temelie.
NOU
Solo Quinta de la Recas. E singurul vin pe care il beau de cativa ani
NOU
O să-l încerc și eu, sărut mâna!
Beau doar vin alb, problemele mele cu tensiunea nu-mi permit să beau vin roșu.
NOU
Atunci cred ca reteta e gresita. Lipsesc icrele negre de pe bruschete.
NOU
mm nu pui icre negre pe bruschete, pui pe niste felii de cartofi fierti în coaja sau pe bucatele de pâine prajita foarte putin, si evident pe blinîi.
NOU
Cum am mai zis pe aici, e unul dintre cele mai bune vinuri albe romanesti. Sper ca aveti ceva actiuni la Recas ca sa va mai scoateti din cheltuiala.
NOU
La cât beau eu, nici nu se simte. Îl iau de la magazinul Recaș, unde costă 75 – 80 lei. E ok.
NOU
Pai si caviarul nu se mananca cu polonicul . Cu toate am mai auzit ca unii fac si excese.
NOU
Prajeste piinea intii, freac-o pe o parte cu usturoi (sau pe amindoua daca n-ai chef de secs in ziua respectiva) torni ulei de masline, si apoi rosii cherry taiate marunt peste care presari oregano, busuioc, telemea. Asa ai uleiul de masline netratat termic.
NOU
Ai lucrat la Luigi’s în Port Moody (sau o știi de la un purist)
Parcă l văd pe Luigi: “Remo, oglio mast not biii hitid! Never never!”
NOU
Uite așa mai învățăm
NOU
@raider am facut ciorba de gulii acum. E delicioasa.
I stand corrected
NOU
Eu nici nu ma mai obosesc sa fac bruschete, cand mi-e pofta de paine unsa cu ulei, rosii si branza, comand pizza direct :)))
Intre timp, am ajuns sa mananc porumb fiert la cina, mai profit cat mai pot si mai gasesc, ca dupa aia ma intorc la conserva.
Un porumb mare, uns cu unt si cu sare. Bag o limonada mare si am pacalit stomacul.
NOU
Azi am avut cartofi mov la cuotor
Si seara mazare (cu pui)
Atat cartofii cât și mazărea bio eco toate alea
NOU
Doar puiul plin de steroizi…
NOU
e suedia, nu e atat de plin
NOU
Arată bine. Și lângă, un pahar de vin roșu, sec.
NOU
Care e diferenta intre bruschete si sandwich-uri calde ?
NOU
Faptul că bruschetele nu-s calde.
NOU
Rugaminte pentru Maddame si idee de lectie de fizica. De ce se taie maioneza? :)) Multumim!
NOU
amesteci tu prost
NOU
Am facut de foarte putine ori. de maxim 5-6 ori. O singura data mi s-a taiat. Era mai multa o intrebare generala, nu ca mi se intampla mie des :))
NOU
Banuiesc ca are de-a face cu emulsionarea grasimilor. Scriu.