tomas-de-torquemada

Mie, și nu doar mie, ci mai multor oameni de teapa mea, la întrebarea De ce m-ai botezat într-o anumită religie fără ca eu să pot să am posibilitatea de alegere, ni s-a spus, cu o bătaie pe creștet, că părinții au făcut ce au crezut că e mai bine pentru noi, când vom fi noi mari vom avea dreptul de a alege ce vrem noi. Iată, se pare că nu.

Nu este posibil așa ceva, nu există posibilitatea unei cereri oficiale de descreștinare, așa cum a numit-o domnul Ursu. Țin să precizez că botezul la care face referire domnia sa spunând că nu a fost întrebat atunci când a fost botezat face parte din moștenirea pe care în principiu într-o societate creștină o primim de la părinți. Am primit și limba de la părinți, am fost trimiși la școală de părinți, fără să fim întrebați, am fost botezați. Botezul nu ne face captivii bisericii, el este un act de natură comunitară, ne introduce în comunitatea creștină

Practic, BOR refuză să îl scoată pe numitul Ursu Mihai din evidențele ei. E opțiunea lui să fie credincios sau nu, dar odată botezat, aia e, ortodox te numești, nu mai ai dreptul să te excluzi din cifrele lor. Nu, desigur, cifrele astea nu au legătură cu banii pe care îi primesc de la stat în funcție de numărul de vite furajate ce îi adoră și restul. Nu, e doar un act creștin.

Serios, dacă sunteți atei sau agnostici, nu vă mai lăsați păcăliți de chestia cu presiunea familiei, a vrut soția, soacra, mama etc iar mie nu mi-a păsat. Așa am făcut eu și regret maxim. Dacă credeți în ceva, nu vă mai lăsați copiii să fie masă de manevră scriptică pentru popi. Pentru că ne afundăm din ce în ce mai mult în marasmul creștin și în loc să ne îndreptăm spre dimineața științei, adormim în ora vesperală a religiei.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.