ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase, cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul (restaurantul), potrivit informațiilor Profit.ro. Fiscul solicită nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese și intermediari. Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

Inițial, îți vine să te revolți. E inadmisibil, ce e aici, stat terorist, fiscul dispune și proștii se execută? Nu vrea să știe și diametrul fecioarei sacrificate? De ce să…oh, wait.

Pentru că după aia te gândești la burdihosul patron de restaurant căruia i-ai plătit, la propriu, o căciulă de bani, pe care nu ți-a emis decât o chitanță de mână cu Am primit x lei de la cutărescu, după care s-a urcat în SUVul său masiv și a plecat la celălalt restaurant de unde are de încasat mii de euro.

Și poți să ai nenumărate restaurante. Mă uitam pe drumurile de ieșire din bucurești, cum e un petic de pământ mai acătări, cum apare și u cort alb, elegant, în care se fac nunți săptămânale. Investiție minimă, că e un rahat de cort, profit maxim. Impozit? Oh, well, lasă, că ne înțelegem.

Și la fotograful căruia i-ai plătit pozele și a primit o strângere de mână, și la DJ/formație care nu a vrut decât cash, că dacă l-ai avut pe Salam, ploua cu bani în jurul lui și tot așa.

Oamenii ăștia fac grămezi de bani pe care nu îi impozitează nimeni. Eventual se declară niște PFA-uri cu venitul minim și atât. Nu avem cum să fim mai bine, dacă doar unii plătesc iar restul sunt din categoria favorizată a șmecherilor

PS: Puteți declara sumele date la popă, că o faceți degeaba, legea nu îi obligă să țină contabilitate, au doar de aia proprie, internă.