ASTERIX & OBELIX: MISSION CLEOPATRA, Monica Bellucci, Alain Chabat, 2002, (c) Miramax

Am observat că, întotdeauna când vine vorba de a declara public ce filme preferă, oamenii au tendința de a consulta, măcar mental, lista all time de la IMDB. Cum îi întrebi, zbang, The Shawshank Redemption, genial, mesajul este incredibil, îți spun sau inevitabilul Pulp Fiction, deși majoritatea celor care îl citează doar au auzit că Tarantino e la modă tot timpul și în PF totul este subsumat unei idei geniale, încheind apoteotic cu One Flew Over the Cuckoo’s Nest, care frățică, m-a zguduit pe interior, mi-a remodelat capilarele, până și jetul matinal bate stânga de când am văzut această capodoperă.

Inclusiv eu eram cu căutări de alea gen Matrix 1, restul nu contează, LOTR Întoarcerea Regelui și alte fonfleuri de astea, când, de fapt, răspunsul este foarte simplu.

Asterix și Obelix Misiunea Cleopatra este filmul care mă distrează cel mai mult pe lumea asta, indiferent de câte ori îl văd. Am avut inclusiv răbdarea de a corecta mizeria de subtitrare în limba română, făcută de stupidul care s-a apucat să remodeleze numele latine din film, pentru că îi suna lui mai bine, iar porcăria aia s-a răspândit ca focul, toată lumea o folosea. Următorul e posibil să fie seria Taxi.

Așa. Sub protecția anonimatului, fără să vă dejectați pe voi cu IMDB Top 250, ce film vă place, de fapt, all time?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.