M-am uitat in weekendul asta la serialul politist Life, la recomandarea lui PAH. Frumos serial, de recomandat.
Am vazut, ca si in alte seriale, cum detectivii miros o nedreptate, se iau pe urmele ei, aresteaza vinovatii si alte de-astea. Si am comparat cu rromania, tara mea de glorii, tara mea de dor.

Stiati ca in rromania, daca iti gasesti masina lovita, nu poti sa reclami la politie daca nu ai numele faptasului? Pur si simplu nu iti primeste reclamatia.
Stiati ca daca duci un portofel furat la politie, ai toate sansele sa fii interogat, sub suspiciunea ca l-ai furat?
Stiati ca daca esti martor intr-un proces si viata ta este amenintata, politia nu are nici o responsabilitate si nu face nimic?
Stiati ca un politist de circulatie poate face practic orice proces verbal vrea el, tu neputand sa il contesti decat in instanta, unde te costa de te arde si ai sanse minime sa demonstrezi ca tu de fapt nu esti vinovat?

Dar asta cu plangerea pe care nu o poti face daca nu stii vinovatul e cea mai tare. Recomand ca si in cazul crimelor sa nu fie voie sa le declari pana nu vii cu ucigasul in dinti.
Nu de alta, dar sa nu se deranjeze organul…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.