A fost un weekend lung și leneș pentru mine, așa că am văzut o mulțime de filme și seriale. Fact check: Eu mă uit la seriale cu butonul de FFWD la îndemână, nu stau să mă uit la discuții stupide cu How you hangin up și alte verrze de alea îndesate ca să ocupe 40 sau 60 de minute, deci dacă vi se pare că sunt multe, nu sunt.

Ce am văzut:

Bullet Train: Foarte haios, în multe locuri, cu multe scăpări de logică în alte locuri și cu fizica futută mai rău decât e Oana Lovin într-o zi cu noroc la tokeni. E o pastișă după Kill Bill, în general, dar e salvată de Brad Pitt, care face niște roluri foarte haioase în ultima perioadă, ca washed up star. Hiroyuki Sanada nu cred că a jucat, în viața lui, un rol în care nu e încruntat și se răstește marțial la cei din jur, după care îi face varză cu karate-ul lui impecabil.

Samaritan: Previzibil ca o pungă de cipsuri. Stallone nu iese din limitele sale, rolul bătrânului i se potrivește, dar e timpul să se ducă să își îngrijească nepoții și prostata.

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities: Impecabil, foarte mișto, niște realizări de excepție, ale unor regizori de excepție. Fiecare short este impresionant prin sine însuși, prin idee, imagine, actori și regizor. Aș vrea să mă uit în fiecare zi doar la filme de genul acesta și aș fi fericit.

Kill Chain: Maestrul Nicholas Cage cred că începe să își revină din criza financiară, pentru că pe lângă filme proaste și fără sens, 12 pe an, a început să facă și filme proaste, dar relativ ok și cu actori ok. Kill Chain chiar este potrivit pentru fanii lui Cage, printre care mă număr și eu și merită să pierzi 2 ore cu el.

Letterkenny: Letterkenny este un serial de comedie canadian, cu actori canadieni, de care probabil nu ați auzit dar, vă jur, dacă e genul tău de umor, te prăbușești de râs. Pur și simplu râzi uitându-te la un ecran, lucru care nu mi s-a mai întâmplat de la TBBT, cred. Dacă îl vedeți, vă recomand o subtitrare în engleză, pentru că se vorbește foarte mult în argou și jargon și, câteodată e imposibil să urmărești discuția fără să ai și un text, dacă nu ești nativ.

Primal: Un serial de desene animate, regizat de Genndy Tartakovski. Sincer să fiu, mă așteptam la mai mult, ideea e foarte mișto, dar cumva devine o alegorie science fiction care amestecă dinozauri cu egiptul antic, cu o garnitură de scandinavi, irlandezi și saxoni. Nu e rău, dacă vă place genul merge să îl urmăriți cu FFW lângă voi. Dacă nu, uitați-vă la Samurai Jack, e mai mișto.

The Peripheral: A ieșit recent pe Prime și vă zic, e unul din cele mai bune SF-uri, care se joacă cu timpul, din ultimii mulți ani. Chloë Grace Moretz poate nu e chiar cea mai potrivită actriță pentru un rol care presupune multă mobilitate și subtilitate facială, ea având, în general, vreo două tipuri de imagini, cea cu ochii semiumezi sau cea în care are resting bitch face. Dar e ok, ceilalți salvează filmul și o ridică și pe ea, iar scenariul, minunat, după cartea lui William Gibson, este completat de imagine și CGI la un nivel extrem, extrem de bun. Unul din puținele filme care apar vinerea și la care mă întorc să mă uit.

Andor: Spre uimirea mea, Disney a reușit să scoată un sequel de Star Wars care nu m-a dezamăgit nicio secundă până acum, deși, dacă stai să te gândești, e un film la care știi că eroul principal moare, la final. Dar Diego Luna și Stellan Skarsgard fac niște roluri foarte bune, nu mai zic de Genevieve O’Reilly, Mon Mothma, a cărei voce îmi dă curenți fierbinți de-a lungul urechilor. Până și Fiona Shaw, pe care, EFECTIV NU O SUFĂR, își are locul său bine definit în serial. Mă bucur că, într-un final, după dezamăgirile grave cu filmele, Disney a reușit să readucă Star Wars în case și inimi, pentru că, cel puțin pentru cei de vârsta mea, face parte din cultura și istoria noastră.

Voi ce ați mai văzut, ce v-a mai plăcut? Ceva noutăți bune mai puțin cunoscute, inclusiv non english?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.