saint goban

Așa a zis și dumnezeu

doar se știe, la început a fost numai întuneric. Pentru că ce altceva este întunericul, decât absența luminii. Lucrul acesta se aplică și în situații fizice cât și în situațiile psihologice. Pentru că întunericul minții nu este decât absența luminii învățăturii. Iar lumina este energie, iar energia, se știe, nu poate fi creată și nu poate fi distrusă, ci poate fi doar transformată. Cum alegi să o transformi este motivul pentru care ești în lumină. Sau întuneric.

Bunica mea ura întunericul

Nu, nu avea fobie de întuneric, ci pur și simplu nu îi plăcea ideea de fi în locuri întunecoase sau cu penumbră. Niculai, o să fiu în întuneric o eternitate după ce o să mor, lasă luminile aprinse, îi zicea bunicului. Acum, când scriu aceste rânduri, am lumina aprinsă în casă, deși afară este zi. Este o ușoară penumbră și nu îmi place, nu văd bine, nu se vede bine înăuntru și am o completă stare de disconfort.

Sunt ochelarist de când mă știu

De când mă știu, am o problemă cu claritatea ochelarilor. Pentru că am genele foarte lungi 😉 rămân tot timpul urme pe ei și mă enervează la culme. Același lucru se aplică atunci când mă uit printr-o fereastră. Răsuflarea mea aburește sticla și nu se mai vede bine. Și trebuie să șterg până rămâne totul oglindă. După care respir iarăși și o iau de la capăt. Același lucru se întâmplă cu oglinda din baie, când se aburește. Pierd timp precum Monk, încercând să o aduc la nivelul de luminozitate maxim.

Nu suport mașinile românești.

Poziția parbrizului este făcută să îmi vină undeva sub nivelul ochilor, cel puțin când e vorba de înălțimea mea. Când conduc, e ca și cum aș avea tunnel vision sau aș conduce un tanc prin vizetă. Se vede doar șoseaua, nu se vede albastrul cerului și lumina sa.

Sunt un ciudat obsedat de lumină, recunosc.
De aceea, să scriu despre SGG PLANISTAR SUN mi s-a potrivit ca o mănușă. Pentru că tot ce vreau împrejurul meu, când sunt acasă sau la birou, sunt vitraje mari, care să lase lumina înăuntru cât mai mult. Aș vrea o casă cu un perete complet de sticlă. Desigur, dacă acel perete ar da spre o cascadă cu peisaj arborescent, ar fi și mai minunat.

Și da, o sticlă de calitate când e vorba de casa ta este extrem de utilă. Știu că nu trăim într-o zonă în care casele verzi, care își conservă energia, să fie foarte răspândite, ci mai degrabă e o mândrie că ai bani să dai drumul la centrala termică sau aerul condiționat, după caz. Dar știți ce plăcut e când e vară, afară sunt 40 de grade, iar sticla ta ce face legătura cu exteriorul, SGG PLANISTAR SUN pur și simplu nu lasă căldura în interior?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.