Când stăteam în Constanța, am văzut pentru prima oară ce înseamnă să fii cu adevărat înconjurat de magneți. Așa sunt numiți în Constanța hoții/culegătorii de fier vechi, magneți. În preajma blocului meu din Gate 6 nu era fir de fier, nicăieri. Gardul de la bloc ne-a dispărut într-o singură noapte, pe tăcute, fără nici un martor. Ba chiar au bătătorit unde erau găurile, să nu lase mizerie.

Tot în Constanța am văzut pentru prima oară cum arată un tren cu transport de fier vechi. Cu paznici legați fizic de tren, ca să nu cadă între roți, înarmați, cu platoșe și căști. Abia atunci am realizat cât de serioasă e chestia asta și că oamenii aceia chiar își pun viața în pericol, în fața hoților.

Spun asta pentru că am citit că acum, în anul de grație 2013, după ce mii de oameni și-au zdrelit mașinile în canalizări lăsate fără capace, după ce au avut loc accidente de cale ferată din cauza hoților care furau șine și cabluri, abia acum s-a gândit guvernul că ar fi bine să interzică cumpărarea de fier vechi de la persoane fizice și plata cash a achizițiilor.

Se pare că, în rromânia, nu sunt necesari decât 23 de ani pentru a lua o decizie. Și decizia e luată după ce nu mai e nimic de furat de fapt, după ce capacele canalizărilor au fost făcute din beton și după pagube de miliarde.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.