Dacă în familie soțul bea sau bate, acesta este un semn că în inima soției lui nu este destulă înțelepciune și iubire adevărată.

Extras din „Cum să întemeiem o familie ortodoxă”, București, Ed.. Cartea Ortodoxa, 2011, pag. 126-127. Puteți să mai citiți și alte perle de ortodocsie aici.

Mai țineți minte cum se inflama tărâța în internet la filmulețul cu nuștiu ce imam muslim, care recomanda ca bătaia femeii să se facă doar cu palma, nu cu bățul sau cureaua și dacă, din întâmplare trebuie să o bați mai violent, să nu îi dai la față?

Să se arate care este diferența dintre a sfătui cum să bați o femeie și a sfătui femeile să își accepte bătaia pentru că, e clar, e din vina lor.

Iar dacă sunteți suficient de săraci cu duhul, gata de a merge în împărăția cerurilor, de-a dreapta tatălui, și vă aduceți aminte despre cum ăia sunt teroriști, vă recomand să citiți, de fapt, nu, că voi nu prea citiți, ci să căutați pe youtube despre islamizarea zonelor respective și cum, acum 50 de ani, nici măcar nu se punea problema de islam ca religie care conduce și își impune sharia.

Uitați-vă la filmarea cu Gamal Abdel Nasser. Ascultați râsetele din sală, când povestește cum Frăția musulmană a cerut ca femeile să fie obligate să umble tot timpul cu capul acoperit. Ce înseamnau acele râsete? Că acei oameni erau o societate liberă, deschisă, cu oameni liberi și rupți de mizeria religiei.

Gândiți-vă la ce e acum în Egipt. Credeți că deciziile obligatorii ortodoxe, care, în principiu, au exact aceleași cerințe ca musulmanii, sunt departe? Sigur, probabil așa credeau și amărâții aceia, în 1953.