Dupa ce am plecat cu nervi de la Colina, am realizat ca am benzina exact pentru zero kilometri. Asa imi arata ceasul de bord. The pain, the horror, eu fiind in capatul Popesti-Leordeniului, fix langa podul de la centura, benzinarie din parti.

Asa ca hai sa ii dam talpa pana la Petromul de sus de la Calea Vitan, ca alta benzinarie nu e. Da, stiu, mi-e rusine de mine insumi, am bagat benzina de la Petrom. Dar pana acolo am stat cu un anus asa de mic, de nu cred ca intra nici un varf de ac, asa de frica mi-era ca raman fara benzina. Imaginati-va, afara un vant si un frig de crapa pietrele, iar eu in tricou cu maneci scurte Ce dracu, sunt cu masina, de ce sa imi iau geaca?

Ajung la benzinarie fix in spatele unui renault cu numar de buzau, condus de o femeie, cu un copil mic in spate si o tipa in dreapta.
Ajunge tipa la pompa si opreste masina. Dupa care mai schimba cateva cuvinte cu tipa de alaturi. Dupa care se da jos, calma, relaxata. Inchide usa usor si se indreapta cu pasi molcomi catre furtunul de alimentare.

Da furtunul jos, dupa care realizeaza ca nu a deschis capacul la benzina. Pune usor, relaxata furtunul inapoi, deschide capacul cu grija, sa nu il vatame, dupa care ia din nou furtunul. Calma si relaxata. Da drumul la benzina, curge, curge, curge si stop. Probabil se umpluse rezervorul. Ea, calma si relaxata, mai apasa odata pe maner, sa umple pana in buza. Si inca o data. Si inca o data. Cu pauze intre dati, ca sa lase benzina sa se linisteasca.

Gata, cu rezervorul umplut la buza, pune furtunul inapoi, incuie rezervorul, usor si relaxata, dupa care se indreapta cu pasi calmi spre benzinarie. Intra inauntru, dupa care iese aproape imediata. Se intoarce la masina, calma, intra inauntru, hohoteste ceva cu tipa de alaturi, cauta o geanta, scobeste prin ea 1 minut dupa un portofel, mai rade putin, inchide geanta, o pune la loc, se odihneste putin si pleaca spre benzinarie. Incet.

Iese dupa vreo 5 minute, cu bratele pline de pungulite cu biscuiti, jeleuri, sandvisuri si sticle de cola. Usor, fara graba, vine la masina, lasa pe bancheta din spate cumparaturile, mai verifica o data, capacul de la rezervor, urca in masina si…intepeneste acolo. Ia o sticla de suc din spate, o deschide, bea din ea, dupa care pune portofelul la loc in geanta si incepe sa chitaie iar fericita cu tipa de alaturi.

Cineva din spatele meu, satul probabil, claxoneaza. La care ea scoate capul pe fereastra si tipa
– Ce e bai tarane, te grabesti?

Si pleaaca fluturand un deget mijlociu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.