Acum câteva luni, linia de producţie vaccinuri a Institutului Cantacuzino s-a închis, pe motivul că dotările lor nu mai corespund noilor norme europene.
Pe lângă o multitudine de alte produse, Institutul Cantacuzino făcea şi vaccinul anti TBC pentru nou născuţi. Având în vedere că TBC-ul e o boală ce împânzeşte spitalele din România, clar că era un vaccin necesar.

Autorităţile însă au decis că e normal să nu imunizezi copiii la naştere. Aşa că părinţii s-au descurcat ca în vechile vremuri. Unii s-au dus şi l-au cumpărat de la bulgari sau unguri, alţii au apelat la rudele din străinătate, iar cei ce nu au avut banii necesari pentru distracţii de genul, au stat cu morcovul în fund când ieşeau cu copiii din casă.

Ministerul Sănătăţii, condus de onor Attila Cseke, a achiziţionat până la urmă din străinătate respectivul vaccin. Doar nu era să lase copiii vaccinaţi, nu?
1 milion de vaccinuri, la preţ de raft cca 600 de lei. E foarte interesant să aflăm cine e firma care a vândut prin UNICEF, altă mare mânărie mondială, cele 1 milion de vaccinuri statului român. Pentru că îmi aduce aminte de firma care aducea apocalipsa peste noi dacă nu ne vaccinam fetiţele cu vaccinul lor miraculos.

Ca să putem să îi mulţumim pentru lunile în care copiii noştri au fost în pericol, nu de alta.