Bill Cosby (dacă nu știți cine e, treceți mai departe, rândurile acestea sunt irelevante pentru voi) a fost condamnat pentru viol. Tipul are 80 de ani, acum violează doar pamperși, actul a fost săvârșit când era tinerel și în putere și putea să ilustreze coerent principiul Orice femeie vrea, important e să fii tare…pe poziție.

Ok, e violator, probabil va ajune la pușcărie, momentan poartă o brățară electronică. Ideea, însă, e alta.

Numele actorului de comedie Bill Cosby, în vârstă de 80 de ani, care a fost condamnat pentru agresiune sexuală de un tribunal din Pennsylvania, a fost şters din lista Academiei americane de televiziune. Cosby a fost inclus în 1992 în timpul ceremoniei de la Walt Disney World.

Chestia asta mi se pare de un fariseism desăvârșit. Bill Cosby nu a fost inclus în acea listă pentru că era o persoană virtuoasă, care hrănea săraci și spăla picioarele leproșilor cu părul său lung. Ci pentru că era un actor valoros, care și-a adus contribuția fenomenală, de-a lungul anilor, la atâtea spectacole tv, filme și nenumărate showuri de standup. A fost inclus acolo inclusiv pentru că a adus căciuli de bani producătorilor și celor care fac parte din susnumita academie.

Acum, pentru că a fost condamnat, ce facem, ștergem cu buretele toate meritele sale din domeniul în care a muncit? Filmele sale nu mai există, premiile sale nu mai există, totul a fost șters?

Nu cred.
E o lipsă grosolană de profesionalism din partea celor care au stat la baza mișcării #metoo, fiind, majoritar, agresori, iar acum se distanțează rapid de orice le-ar dăuna imaginii lor, indiferent despre ce e vorba.

Între timp, cei cărora le-a plăcut The Cosby Show, se vor uita la el în continuare.