Am prestat corespunzător, intru fericirea familiei. imgur.com, daca vreti sa va laudati cu realizările voastre.

Am facut si niste rată pe varza, la cuptor, traditional.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

56 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Sper că nu ai făcut sex in post 😀

    • #2

      Sexul cu nevasta e acceptat oricand asa ca a scapat…sic.

    • #3

      in post nu, in alt loc

    • #4

      Ms scuzati…nu stiam ca sunteti asa “by the book”…

      Si sa fiu on topic…o salata de “beouf” cu pui binenteles si oua rosii siclam…cozonaci, pasca, miel, etc gasim la babaci.

    • #5

      Acu’ depinde pe cine intrebi… conform unora n-ai voie nici macar cu lumina aprinsa, indiferent a cui e nevasta.

      Si, ca sa citez mot-à-mot dintr-o fosta profa (nu de religie) de liceu: “nu conteaza pe unde bagi carne in post, important e sa nu inghiti carne”.

    • #6

      Nu se poate si cu carne in post…erior, si cu sufletul in rai.

    • @Dee, vorba adventistei, nu pun eu carne de porc în gură.
      arhiblog.ro/n-ai-chemare/

  2. #8

    Ciuperci cu maioneza, prajitura cu portocale(portokalopita reteta greceasca yummy), pulpa de miel la cuptor si paine fara framantare ca lenea e mare.Ah si sa nu uit sarmaleeeee plus oua vopsite in culori paste pentru ca nu am gasit altceva aici.Sarbatori fericite tuturor!

  3. #9

    Am facut de alea, de alelalte și de astea dar “cele cuvenite” mi-au ieșit cel mai bine.

  4. #10

    Am facut anul trecut doua tentative de cozonaci, care aratau (fara gluma) ca niste rahatei din colt de scara, plus niste oua goth, ca le-am uitat cam mult in incercarea mea de vopsea bio (ceai de hibiscus, ca-s o speciala). Anul asta am in plan un tortulet, daca-mi iese ceva (sau mai ales daca nu), postez cand e gata.

    • #11

      @DeeDee: Dobăr den. Az sâm nea_zăpadă, artisan boulanger-patissier. Pentru cursuri cu subsemnatu’, apasati tasta 1. Blogodarya:
      i.imgur.com/sZHJvWI.jpg

    • #12

      az sam sancio, ida ot gorita, da vi kajã leka nosci decița

    • #13

      O prajitura cu castraveti murati, ceva…

      Mai in serios, n-am probleme la prajiturile cu praf de copt (uneori merge si fara ala, daca bat albusurile bine), dar cu drojdia n-am reusit sa ma inteleg toata viata.

    • #14

      @Cetin: baga, bre, tot contextu’ ! Sau vrei sa se uite juniorii ca la poarta noua?
      www.youtube.com/watch?v=1SPkUjt6Qak

    • #15

      @DeeDee, suspectez că șmecheria e cuptorul. Am avut cândva vreo 2 tentative de pâine la cuptor pe gaz și au ieșit un fel de pietroaie.
      În apartamentul închiriat am cuptor electric și mi-au ieșit perfect 2 feluri de pâine din prima încercare fară să mă străduiesc prea mult.

      În curând o să studiez după o rețetă de cozonac fără frământare. 🙂

    • #16

      @Ady, felicitari pentru painea reusita. Astept impresii de la cozonacul fara framantare. Intre timp, as putea sa fac chec “in loc de”. Arata cam ca un cozonac, dar imi place mai mult si e mult mai simplu de facut.

      Update: Mi-a iesit un tort persan. Putin lasat la mijloc, dar in rest sunt foarte multumita. imgur.com/TMVsQ2J
      Reteta folosita e (aproximativ) asta, dar, pe cand pozele din articolul ala arata blatul alb ca zapada, mie se vede ca mi-a iesit negru ca viitorul tarii. Oi fi zis eu ceva, oi fi vorbit urat…

    • #17

      ai pus suflet in blat

    • #18

      @Cetin: Da, parc-ar fi Academica Clinceni sau Botosani cand au meci cu il Ciobandante.

    • #19

      @Ady-P in cuptorul cu gaz e bine sa coci painea acoperita vreo 30-35 de minute, si apoi inca 10-15 minute fara capac. Sau cu vas cu apa, ca sa nu se intareasca. Dar cel mai bine iese acoperita, eu asa o fac si in cuptorul electric.

      Treaba asta merge si la cozonac, sa nu se arda maglavaisul de deasupra si sa iasa coaja neagra si amara.

      Auul asta n-am facut nimic pentru Paste, am cumparat doi cozonaci din Cora iar pasca am sarit-o complet din schema. Pe o pasca de 550 de grame imi cerea 45 de lei la un butic de langa bloc.

  5. #20

    Doua pasti pana acum ( una se manca deja), azi cozonac.

  6. #21

    ceva asemanator. incerc sa duc warrior-ul la lvl 60 sa vad daca da mai bine cu barda de paste.

  7. #22

    Eu am facut 2 cozonaci pe care i-am facut cadou si pentru ca inca am febra la maini de atata framantat, pentru mine am comandat. In functie de feedback, la anul poate imi cumpar malaxor sau comand in continuare :))

  8. #23

    Mașina de făcut pâine.

  9. #24

    Cozonaci și pască de la patiserie (aplicația producătorului), vin roșu din Vrancea, respectiv vin alb din Târnave (luat de la cramele lor) iar miel de lângă oaie, îl bag eu la cuptor mai pe seară.
    Azi e 1 Mai deci mititei și bere comandați direct pe aplicația cui face și aduce la ușă.

    Așa cum ne-a învățat dl. Cetin

    • #25

      si asa cum si a dorit vasile roaita si dumnezeu

    • #26

      Nu prea exista vin rosu in Vrancea,ci doar alb.Cei care fac vin rosu,il pastreaza pentru consum propriu,pentru ca nu este productie foarte mare.
      Spun asta pentru ca am lucrat in industria aia acum vreo suta de ani in Vrancea,dar si pentru ca socrul e producator de struguri/vin.
      Vinul rosu din Vrancea gasit la comercializare nu a vazut struguri in viata lui.Cel mult boasca 😉

  10. #27

    Dăcât (mi-)am vopsit ouălele…și-am obosit deja.

  11. #29

    Am făcut o baclava, de urcă glicemia până în stratosferă.

    • #30

      mm de baclava, ca am 3 chestii care o sa ma omoare. cremsnitul, savarina si baclavalele

    • #31

      Păi de-aia și eu fac baclava doar de Crăciun și de Paște.

  12. #32

    Băi, în perioada asta caşul proaspăt de oaie cu ceapă verde şi o roşie bate la cur toate raţele şi mieii din lume.

  13. #33

    Paştele o ‘fo ;a mine, că-s păgân după mintea unora.
    Da’ aşa, de poftică, după cum urmează: şpriţ de vară, că e cald, cu vinuţ secuţ şi apică minerală (nu, nu-s băutor de vin, ultima oară am băut acum câţiva ani – aşa cum ziceam, de poftică), drobuleţ de mieluţ, ouţe colorate, cozonăcel, cozoncel v.2, checuţ, păscuţă, ciorbică de mieluşor cu zmântânica şi ardeiuţ iute, fripturică de puiuţ de oiţă la cuptor cu muulter lugumiţe, sfeclă roşie şi cartofi dulci, cu cartofiori tăiaţi pătrat şi prăjiţi, plus sălăţică verde, culminând la final cu baclava, o bere rece pentru moa şi un caffe frappe pentru doamna.
    După cum ziceam acum ceva timp, oferta de a găti ceva împreună cândva rămâne valabilă.

    • #34

      Off topic, fmm diminutive. Numa’ zic.

    • #35

      Diminutivuţe 🙂
      Le-am scris la mişto, le urăsc sincer. Şi ce s-au mai atacat unii …
      Aşadar, astăzi urmează una din două, nu am idee la care se oftică mai tare Cetin – savarinuţă sau cremsnituţ, na !

    • #36

      poate cremsnitel?

    • #37

      Şi ca să şi finalizăm, am întrebat copiii: cremşnit sau savarină ?
      S-a votat ecler cu cremă şi glazură de cafea, aşa că alea două care ne plac nouă se amână pe data viitoare.

  14. #38

    Un cozo tradițional strămoșesc dacic cu turmeric:
    imgur.com/a/iU7XCT6

    Și nește babka cu fistic și dulce de leche:
    imgur.com/a/FkBWj2H

    • #39

      Apropo, frumoși cozo făcurăți, necrăpați, îmi par mie, nu? Ai mai mai crapă uneori, n-am reușit să prind mișcarea, cînd da și cînd ba.

    • Pui prea multă făină sau dai cu ou prea devreme și apucă să se usuce înainte de a-i pune în cuptor.
      Făina poate fi cauza, judecă și tu după textură când întinzi foaia.
      Descoperiți 20-25 de minute la 180 de grade, acoperiți cu hârtie de copt la 170 încă 20 de minute.

  15. #41

    Apropo, frumoși cozo făcurăți, necrăpați, îmi par mie, nu? Ai mai mai crapă uneori, n-am reușit să prind mișcarea, cînd da și cînd ba.

    (Mă scuzi, Cetin, văd acum c-am dublat comentariul, prima dată îmi zice că nu vrea, a doua oară mi-l bagă dublu.)

  16. #42

    Mai ușurel cu făcutu’ – am niște cărnuri lăsate la macerat pentru grătar, iar copii au prestat oua roșii; în privința restului, sunt binecuvântat cu un magazin Românesc nu departe de casa (la vreo 50km așa) de unde am luat ieri și pască și cozonac și restul trebuitoarelor ( de menționat niște șunculița, niște ceafă afumată, un piept ardelenesc – legume d’astea tradiționale de Paști, cum îi place iepurașului.)

    • #44

      Astia sunt clar cozonaci facuti de o femeie, nici un barbat nu ar face floricele.

    • #45

      Le-ar face, dar nu i-ar iesi bine, asa ca poate chema o vecina sa-l ajute…

    • #46

      Astia da cozonaci. Trebuie sa dai scroll la poza ca sa-i vezi in intregime.

  17. #47

    Boss, no offence, de ce faci rata bucati asa mici, adica copanul intreg sau un piept taiat felii da mai bine la prezentarea artistica, sau greșesc eu undeva?

  18. #49

    pe mine ma exaspereaza obiceiul asta mai nou, imprumutat de la americani si fortat la romani. Cel cu cautat ouale de ciocolata in gradina. Asta e un obicei de la americani, nu se prea potriveste cu Romania

    • #50

      de ce? la noi se cauta cacat in grădină?

    • #51

      Da chiar, au romanii atatea traditii frumoase pentru copii de pasti, cum ar fi statul la masa si admiratul adultilor cum mananca si beau.
      Voi astia loviti brusc de traditionalism realizati ca pastele si craciunul sunt sarbatori si traditii importate? Ca daca erau si stramosii nostri la fel de incuiati ca voi inca ne aruncam in suliti spre gloria lui zamolxe?

    • #52

      Mie, personal, nu-mi place importarea halloweenului (mai precis, tematica; macar de valentine’s avem inimioare si floricele), dar cu jocurile pentru copii nu vad problema, indiferent de ocazie. Hai sa nu ne mai uitam nici la filme de actiune, meciuri de rugby, etc.
      www.youtube.com/watch?v=uXE4AlE3lY4

  19. #53

    Pff. Ce pofta mi-ai facut Arhi cu rata si toata descrierea. La mine cred ca ar merge o rata pe varza insa nu mai am curaj. Eram la facultate si primeam pachet de acasa, de obicei rata gatita. Mi se luase de atata rata plus ca au ramas ai mei fara cardu de rate afferent gospodariei taranesti. De aceia numai si gandul la carnea de rata ma raneste la mojo-ul meu hepato-biliar si imi e frica sa nu ma coletesc.

    • #54

      Adica nu mai au peretenii rate en gross? Mira-m-as!

    • #55

      Tim… Garda veche! :))

  20. #56

    Am facut pizza:
    imgur.com/mQyAv0B

    Si cea mai buna friptura de miel de pana acum, tot la cuptorul pe lemne. Extrem de frageda, aromata cu usturoi verde si leustean
    imgur.com/RdCkI0H