Tot timpul citesc pe net și facebook povești despre curieri. Cât de nasolisunt, cum sunt neînțelegători, cum sunt de rahat etc. Cea mai mare parte de nemulțumiri umane sunt curierii, după care vin medicii și politicienii.

Să vă spun care este secretul să ai toți curierii la timp și de calitate.
Secretul este TIPS-ul.

Ce nu înțeleg mulți dintre voi este că joburile lor sunt niște munci EXTREM de grele, ce necesită atenție extremă 100% din timp, trafic, pachete, bani, iar acești oameni sunt plătiți execrabil. La orice firmă de asta de coletărie, exceptând TNT, salariile sunt de ordinul mizeriei, orele sunt nelimitate, ppleci la 7 din curte și te întorci la 11, nu există suplimentare, nu există beneficii, nu nimic. Ca niște corporații corecte, firmele de curierat îi consideră sclavi și îi tratează ca atare.

Știu, veți zice că dacă nu le convine, să plece. Sigur, chiar așa funcționează piața muncii, în exact acest moment se găsesc joburi peste tot, cu salarii bune, beneficii decente, asigurări de sănătate și ce mai e nevoie.Doar că nu.

Iar oamenii aceștia, indirect, lucrează pentru voi. Vă sunt angajați, deși nu realizați asta. Vă bazați pe ei să vă aducă la timp laptele praf pentru copii, vă bazați să vă aducă laptopul întreg, frigiderul netrântit și zgâriat, aveți speranța și încrederea că va face toate astea pentru voi.

Desigur, e în fișa postului, doar că, atunci când ești sclav și ai de împărțit 1000 de colete în doar 14 ore de muncă, e cam greu să faci totul la perfecție, pentru că ești prost plătit, mănânci prost, obosești, îți scade atenția.

Și atunci intervine TIPS-ul. Vrei să te diferențiezi de ceilalți clienți la care ajunge curierul tău care, în general, e același? Vrei să fii sigur că îți aduce comanda la timp și întreagă, că te sună, că o lasă la un vecin dacă nu ești acasă și alte fițe de astea?

Lasă-i omului un tips decent, pentru că copiii nu se hrănesc cu mulțumescuri. Chiar fără să vrea, vei fi prioritizat în fața celorlalți, multor ceilalți, va veni la tine rapid, pentru că va ști că primește ceva pentru efortul său.

A, desigur, dacă ești genul cum citeam pe net că Eu nu dau tips nici la restaurant, ăla e jobul lor, să și-l facă, e în regulă, fii sigur că viața așa funcționează.

Cum să faci să vină întotdeauna curierul la tine

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.