Am refuzat, de mulți ani, să particip la vreun top de trafic/monitorizare și alte chestii de gen. M-am scos până și din așa zisul top zelist, unde topul era făcut, când m-am cerut eu afară, în funcție de linkurile din sidebarurile siteurilor, dar neapărat miercurea, că nu avea suficientă putere de procesare parserul zelist. Nojoke, scria pe site, sigur, nu exact cum am spus eu, dar în rezumat. Astfel, am reușit să nu mai concurez cu Tudor Chirilă sau umbrela verde sau alte mizerii.

În continuare mă mențin ferm, pe poziții. Eventual, când mă voi face mare, puțin mai mare decât acum, îmi voi plăti înscrierea în Topul SATI, să ne jucăm puțin în liga mare, oricum și eu, și colegul Vali avem trafic peste media siturilor pro din România. Maxim un T5, ca Vali, dar în mod sigur în altă categorie, probabil Comunități.

Dar revenind, de ce nu e bună participarea în topuri de gen, necontrolabile și nesupuse nici unei justificări?

Voiam să scriu eu, dar de fapt, dacă citiți la Roxana Chirilă, inclusiv cu comentarii, veți înțelege mai bine. Ba chiar aveți și niște răspunsuri elocvente de la eroul povestirii, care justifică mizeria aceea cu boostul pe facebook și priceperea sa deosebită în a ridica situri.

Cam așa e boostul pe facebook.

Screen Shot 2014-07-15 at 00.20.47

Și vizitatorii din taiwan, turcia, singapore, australia, timpul pe site de 2-3 secunde în medie și restul.

cum furam la trafic

Cam asta a fost cu priceperea și restul.

Nu râdeți, nu aveți idee câți oameni lucrează în agenții și habar nu au de chestii de astea sau, ce e mai rău, nu îi interesează, ci îi interesează să poată să arate mai departe clientului hectare de cifre.

Și poate nu aș fi scris, dar, acum vreo 2 ani, apăruse un alt priceput de ăsta, un anume codroșupunctro. Care tot așa, era cel mai citit blog, cel mai bun site de divertisment, numărul 1 în trafic ro, îngenunchetorul lui mircea badea și altele.

Nimeni nu a atras atenția asupra gunoismelor făcute de spamer și a stat ceva timp, cu comentarii zero și timp pe site de 3 secunde, pe locul 1 în traficro, înțelegeți, vechime, talent, perfect, ba chiar am impresia că a fost și într-o emisiune la buhnici. Din fericire, după vreo 2 ani, a decedat, nebagat în seamă de nimeni, probabil terminându-se clickurile pe adsense.

Nu aș vrea să se repete situația. Dacă noi nu contribuim la strângerea căcatului de pe jos, din locurile unde ne petrecem viața, nu o să îl strângă nimeni acel căcat.

Indiferent cât de tricolor e el.

Screen Shot 2014-07-15 at 08.43.54

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.