Citeam articolul acesta și eram așa, puțin terifiat. Practic, nu există an să nu aflăm de un faliment răsunător al câte unei agenții de turism, care mai de care mai recomandă și mai galonată. Iar pentru mine e ușor scary, eu din când în când mai am câte o campanie cu o agenție de turism. Știți ce creepy e să te gândești că îți pui obrazul și te poți trezi că ai contribuit la fericirea a câtorva zeci de oameni?

Și ce este înfiorător este că toate falimentele acestea sunt țepe pe față. Absolut de fiecare dată, la final s-a dovedit că patronii au încasat bani de la clienți știind dinainte că nu vor presta serviciile plătite, când actele de intrare în însolvență erau deja completate. Ca și în cazul funtrip, unde patronul încearcă să liniștească pe toată lumea, chillax, primiți banii înapoi, după care pa și pussy, avem asigurare, spălați-vă pe cap.

Iar polița aceea de risc de 50 000 de euro este o glumă proastă, din 2 păcăleli, o agenție scoate suma asta de 2 ori fără să se obosească, e clar că vor primi banii înapoi cei care au cât de cât relații și știu să se înscrie rapid, iar restul…din cele 200 de lei capitalizare.

Și nu, vă rog eu, nu începeți cu booking, că poți să îți faci singur traseul etc. Sunt oameni care nu au timp, oameni care au familii și au nevoie de organizări, nu toți ne luăm brațeta și hai pisi să îți arăt bangkokul. Fără agenție nu ai cum să ajungi în locuri unde nu există curse regulate sau prețurile sunt prohibitive. Mergeți voi în Zakinthos cu booking, să vedeți ce bine ieșiți, în loc să mergeți 80 de minute cu avionul.

Și întrebarea, totuși, rămâne. Ce faci? Cum mai poți avea încredere într-o agenție, alta decât chestii mega gigantice, gen Christian Tour? Ce îmi garantează că banii pe care eu îi muncesc ca un erou, vor fi luați de un nene veros, care îi va băga în cont și mă va anunța că legal am dreptul să îl dau în judecată?