Avantajul de a sta într-o țară situată NU la periferia europei este că ai acces rapid și facil la alte țări, cum ar fi Cehia. Iar ieri am salvat fibra românească din Germania de o criză de Marlenka fără precedent. Cum am observat că nu mai e, cum ne-am urcat în mașină și am dat o fugă în Cehia, să luăm.
Bine, un alt avantaj al Cehiei este că are prețul țigărilor la jumătate.
NOU
Cehia rules.
Cea mai buna mancare ever.
NOU
asa este. doamne, ce chestii bune am mancat la praga…
NOU
da, apogeul culinar fiind cascaval pane cu cartofi prajiti.
Cea mai buna mancare ever doar ca turist, ca deh, daca esti turist mai bagi niste coaste, un genunchi de porc, ceva. Dar atunci cand stai acolo nu poti sa mananci zilnic asa ceva, si cam incepe sa ti se faca dor de ceva mancare romaneasca.
In alta ordine de idei, traiasca restaurantele asiatice sau italiene.
NOU
Cehia ca Cehia, insa Slovacia e mai avansata dpdv financiar. Sau cel putin, era acum 10 ani.
In Praga sa nu stai langa Vlatva, ca pute de mori. O prietena statea in apropiere de un cot, si n-a rezistat mai mult de cateva luni de putoare.
Desigur, astea sunt chestii pe care romanul nu le stie. Praga e frumoasa, nu zic nu, insa daca e sa o iei la bani marunti… ce pute Dambovita e Coco Chanel…
NOU
Francisc, esti prost de puti.
NOU
@Sabotor: constatare sau acuza? Ca daca e o constatare, vine cam tarziu…
NOU
este constatare in forma continuata
NOU
@Corcoran: aaaa, ok atunci.
NOU
Legătura cu Marlenka fiind… în p*** pe “Vlatva”, probabil. Care nici ea nu este “Vlatva”, ci Vltava, dar hei, ce mai contează… ai comentat la Cetin, ești centaur 🙂
NOU
Ce legatura are ce a scris omul ala in postare si ce rahat ai scris tu? Sa mor de nu te-ai imbolnavit de Tim
NOU
Chiar asa, pe unde plm umbla Tim? Nu ca mi-ar fi dor de el, dar ar fi entertaining o intrecere intre Francisc si Tim..
NOU
Am cautat ani de zile Marlenka prin Bucuresti. Dupa ce o perioada gaseam doar la OMV, am gasit la Mega Image-ul de pe Magheru / magazinul EVA.
NOU
Exista marlenkaonline cu livrare in 48h
NOU
Eu cumparam de la cafeneaua noua din gara de nord, vis-a-vis de mcdonald’s. Au si prajitura cu foi, au si buline 😀
NOU
au la auchan titan sigur. 3 feluri.
NOU
Cehia? Mancare buna? Serios?
NOU
asking the real questions. eu mai degrabă am savurat mâncarea prin Sofia. chestie de gust, se pare…
NOU
Boss, am cateva intrebari, legate de Profitshare si mutarea in Germania.
– Ce se intampla daca iti setezi ca si cont bancar unul in Euro, din Germania? Ma refer la schimbul valutar, taxele de transfer.
– A doua intrebare este despre impozitul, retinut la sursa, pentru sleahta de hoti. Este posibil sa optezi ca sa primesti toti banii si sa platesti impozitul aferent in Germania?
Intreb si eu pentru un prieten 😀
Multumesc pentru raspunsuri.
NOU
Încă un vis de necherman îndeplinit:)))
Pentru cei din bolgia românească: Un distins întreprinzător a postat cu puțin timp în urmă pe un grup de socializare al chinezilor din România, dragoniști și nu numai, al cărui membru este și umil subsemnatul, că are de vânzare doo căprioare sika, vii. Le-am botezat Marlenka Einz și Marlenka Zwei. Detalii în privat. Rog seriozitate.
NOU
“Deşi nu conţine conservanţi chimici, prăjitura Marlenka rămâne proaspătă 75 de zile la temperatura camerei.” muhaaaaaaaaaaahahaha, du-te ba la gara!!
NOU
e din miere. mierea nu se strica, este cel mai bun conservant natural, mierea din piramide, veche de 5000 de ani, este perfect comestibila
NOU
Yum. Mille-feuille à la Ramses cu miere și tegument. Beat this, Marlenka!
NOU
la urma urmei, mananci scuipat de albine, ce mai e putin tegument sfant?
NOU
Cumparat 5 Marlenka inainte de Craciun. Mancat 2 Marlenka de Craciun, tinut restul de 3 in dulap. Desfacut 1 Marlenka in 10 Februarie, gustul si prospetimea la fel ca in prima zi.
NOU
M-ați convins! O să încerc să fac și eu rost de câteva kile să-mi dau pe față.
goo.gl/images/EoTXJh
NOU
la alea din piramide e normal ca s-au pastrat. le pui la 2/3 din inaltimea piramidei, fix pe mijloc si din energia cosmica se pastreaza ce vrei tu. plus ca se pot ascuti diverse obiecte. se stie !
NOU
Am auzit ca iti imbunatatesc si consumul la masina .
NOU
Acum face sens ce am citit pe undeva, cred ca pe fb, ca unele cucoane isi fac măști cosmetice cu miere la fofoloancă…
NOU
Bere ti-ai luat? 😀
NOU
nu prea beau, deci nu:)
NOU
Nu prea, dar ti-ai luat? 😀
NOU
Ce blonda sunt… acum am citit tot raspunsul tau. Se pot sterge ambele. Mersi!
NOU
🙂 aia da! oricum in cehia gasesti poate nu o varietate extrem de mare ca in germania, dar calitatea berii, dupa mine, este foarte inalta.
NOU
Cea mai buna bere din lume se face in Cehia. Peste 95% din berea produsa in lume este de tip pils,iar pils este numele unui oras din Cehia (Plzen). In fine,germanii se lauda cu legea puritatii berii,adoptata pe la 1500,cehii au legea asta de pe la 986 dar li se pare ca e o chestie atat de normala incat nu se lauda cu asta !
Si inca ceva:au cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor din lume.
NOU
mie imi place cum n00bii ii dau cu legea puritatii berii, dar nu o inteleg si nu stiu de ce a fost data. a, si de ce nu contine porumb in ea.
NOU
Sa-ti dea Marele Monstru de Spaghetti sanatate si bucurie si sa te bucuri de Marlenka.
Am mancat la un moment dat asa ceva si toti (eu/nevasta/copiii) am concluzionat: “Mamaaaaaa ce bunatate!”, dar habar nu aveam cum se cheama.
NOU
sa mai cauti si Dobos Tort. seamana.
NOU
Cu diferenta ca la Dobos tort nu se foloseste miere, si crema e de cacao. Eu fac Dobos tot mereu, e super-bun, dar Marlenka asta e la alt nivel. Dupa o excursie la Praga, am zis ca musai tre’ sa produc si eu o asemenea minunatie. Si am facut-o (dupa o reteta de pe net, peste tot scrie ca e o reteta armeneasca la origine). Chiar in reteta scrie ca trebuie lasate foile macar 2 sapt in camara, sa se inmoaie bine, asa e la toate retetele cu miere, deci nici vorba sa se altereze sau ceva de genul asta. Si crema e fiarta, nici aia nu se altereaza cu saptamanile. Nu ca a rezistat saptamani la mine in camara, nici pe departe. E senzationala, ce-i drept.
NOU
merge si vanilie la dobos, chestie de gust
NOU
Stiu dobos tort, dar once you go Marlenka you never go back!
NOU
ai grija, ca intre dobos tort ardelenesc si ce se vinde prin cofetarii in bucuresti, nu exista comparatie. zici ca e zeama de dumnezeu pe buzele tale:))
NOU
Eu n-am facut niciodata Dobos cu vanilie. Practic, ala e specificul prajiturii, combinatia dintre foile de pandispan super-subtire (eu fac 12), crema de cacao si caramelul de deasupra. Cu vanilie, n-am vazut si nici n-am auzit pana acum…
NOU
Da’ de Marlena ce ziceti?
youtu.be/9WPyzHWJglc
NOU
Ptiu ca i-am gresit numele de emotie… MALENA. 🙂
NOU
Te duci la magazinele Monolith Gruppe.Cei din Bucuresti au la dispozitie o gramada de “magazine rusesti”.
NOU
… sau intri pe marlenkaonline.ro și comanzi de acolo ce sortiment vrei.
NOU
Salut cetin , daca tot ne faci pofta zi o parere daca site ul www.marlenka.ro/ este acelasi lucru? Merita comandat ?
NOU
nu am de unde sa stiu