Avantajul de a sta într-o țară situată NU la periferia europei este că ai acces rapid și facil la alte țări, cum ar fi Cehia. Iar ieri am salvat fibra românească din Germania de o criză de Marlenka fără precedent. Cum am observat că nu mai e, cum ne-am urcat în mașină și am dat o fugă în Cehia, să luăm.

Bine, un alt avantaj al Cehiei este că are prețul țigărilor la jumătate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

48 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cehia rules.
    Cea mai buna mancare ever.

    • #2

      asa este. doamne, ce chestii bune am mancat la praga…

    • #3

      da, apogeul culinar fiind cascaval pane cu cartofi prajiti.

      Cea mai buna mancare ever doar ca turist, ca deh, daca esti turist mai bagi niste coaste, un genunchi de porc, ceva. Dar atunci cand stai acolo nu poti sa mananci zilnic asa ceva, si cam incepe sa ti se faca dor de ceva mancare romaneasca.

      In alta ordine de idei, traiasca restaurantele asiatice sau italiene.

  2. Cehia ca Cehia, insa Slovacia e mai avansata dpdv financiar. Sau cel putin, era acum 10 ani.
    In Praga sa nu stai langa Vlatva, ca pute de mori. O prietena statea in apropiere de un cot, si n-a rezistat mai mult de cateva luni de putoare.
    Desigur, astea sunt chestii pe care romanul nu le stie. Praga e frumoasa, nu zic nu, insa daca e sa o iei la bani marunti… ce pute Dambovita e Coco Chanel…

    • #5

      Francisc, esti prost de puti.

    • #6

      @Sabotor: constatare sau acuza? Ca daca e o constatare, vine cam tarziu…

    • #7

      este constatare in forma continuata

    • #8

      @Corcoran: aaaa, ok atunci.

    • #9

      Legătura cu Marlenka fiind… în p*** pe “Vlatva”, probabil. Care nici ea nu este “Vlatva”, ci Vltava, dar hei, ce mai contează… ai comentat la Cetin, ești centaur 🙂

    • #10

      Ce legatura are ce a scris omul ala in postare si ce rahat ai scris tu? Sa mor de nu te-ai imbolnavit de Tim

    • #11

      Chiar asa, pe unde plm umbla Tim? Nu ca mi-ar fi dor de el, dar ar fi entertaining o intrecere intre Francisc si Tim..

  3. #12

    Am cautat ani de zile Marlenka prin Bucuresti. Dupa ce o perioada gaseam doar la OMV, am gasit la Mega Image-ul de pe Magheru / magazinul EVA.

    • #13

      Exista marlenkaonline cu livrare in 48h

    • #14

      Eu cumparam de la cafeneaua noua din gara de nord, vis-a-vis de mcdonald’s. Au si prajitura cu foi, au si buline 😀

    • #15

      au la auchan titan sigur. 3 feluri.

  4. #16

    Cehia? Mancare buna? Serios?

    • #17

      asking the real questions. eu mai degrabă am savurat mâncarea prin Sofia. chestie de gust, se pare…

  5. Boss, am cateva intrebari, legate de Profitshare si mutarea in Germania.
    – Ce se intampla daca iti setezi ca si cont bancar unul in Euro, din Germania? Ma refer la schimbul valutar, taxele de transfer.
    – A doua intrebare este despre impozitul, retinut la sursa, pentru sleahta de hoti. Este posibil sa optezi ca sa primesti toti banii si sa platesti impozitul aferent in Germania?

    Intreb si eu pentru un prieten 😀
    Multumesc pentru raspunsuri.

  6. #19

    Încă un vis de necherman îndeplinit:)))
    Pentru cei din bolgia românească: Un distins întreprinzător a postat cu puțin timp în urmă pe un grup de socializare al chinezilor din România, dragoniști și nu numai, al cărui membru este și umil subsemnatul, că are de vânzare doo căprioare sika, vii. Le-am botezat Marlenka Einz și Marlenka Zwei. Detalii în privat. Rog seriozitate.

  7. #20

    “Deşi nu conţine conservanţi chimici, prăjitura Marlenka rămâne proaspătă 75 de zile la temperatura camerei.” muhaaaaaaaaaaahahaha, du-te ba la gara!!

    • #21

      e din miere. mierea nu se strica, este cel mai bun conservant natural, mierea din piramide, veche de 5000 de ani, este perfect comestibila

    • #22

      Yum. Mille-feuille à la Ramses cu miere și tegument. Beat this, Marlenka!

    • #23

      la urma urmei, mananci scuipat de albine, ce mai e putin tegument sfant?

    • #24

      Cumparat 5 Marlenka inainte de Craciun. Mancat 2 Marlenka de Craciun, tinut restul de 3 in dulap. Desfacut 1 Marlenka in 10 Februarie, gustul si prospetimea la fel ca in prima zi.

    • #25

      M-ați convins! O să încerc să fac și eu rost de câteva kile să-mi dau pe față.

      goo.gl/images/EoTXJh

    • #26

      la alea din piramide e normal ca s-au pastrat. le pui la 2/3 din inaltimea piramidei, fix pe mijloc si din energia cosmica se pastreaza ce vrei tu. plus ca se pot ascuti diverse obiecte. se stie !

    • #27

      Am auzit ca iti imbunatatesc si consumul la masina .

    • #28

      Acum face sens ce am citit pe undeva, cred ca pe fb, ca unele cucoane isi fac măști cosmetice cu miere la fofoloancă…

  8. #29

    Bere ti-ai luat? 😀

    • #30

      nu prea beau, deci nu:)

    • #31

      Nu prea, dar ti-ai luat? 😀

    • #32

      Ce blonda sunt… acum am citit tot raspunsul tau. Se pot sterge ambele. Mersi!

    • #33

      🙂 aia da! oricum in cehia gasesti poate nu o varietate extrem de mare ca in germania, dar calitatea berii, dupa mine, este foarte inalta.

    • #34

      Cea mai buna bere din lume se face in Cehia. Peste 95% din berea produsa in lume este de tip pils,iar pils este numele unui oras din Cehia (Plzen). In fine,germanii se lauda cu legea puritatii berii,adoptata pe la 1500,cehii au legea asta de pe la 986 dar li se pare ca e o chestie atat de normala incat nu se lauda cu asta !
      Si inca ceva:au cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor din lume.

    • #35

      mie imi place cum n00bii ii dau cu legea puritatii berii, dar nu o inteleg si nu stiu de ce a fost data. a, si de ce nu contine porumb in ea.

  9. #36

    Sa-ti dea Marele Monstru de Spaghetti sanatate si bucurie si sa te bucuri de Marlenka.

    Am mancat la un moment dat asa ceva si toti (eu/nevasta/copiii) am concluzionat: “Mamaaaaaa ce bunatate!”, dar habar nu aveam cum se cheama.

    • #37

      sa mai cauti si Dobos Tort. seamana.

    • #38

      Cu diferenta ca la Dobos tort nu se foloseste miere, si crema e de cacao. Eu fac Dobos tot mereu, e super-bun, dar Marlenka asta e la alt nivel. Dupa o excursie la Praga, am zis ca musai tre’ sa produc si eu o asemenea minunatie. Si am facut-o (dupa o reteta de pe net, peste tot scrie ca e o reteta armeneasca la origine). Chiar in reteta scrie ca trebuie lasate foile macar 2 sapt in camara, sa se inmoaie bine, asa e la toate retetele cu miere, deci nici vorba sa se altereze sau ceva de genul asta. Si crema e fiarta, nici aia nu se altereaza cu saptamanile. Nu ca a rezistat saptamani la mine in camara, nici pe departe. E senzationala, ce-i drept.

    • #39

      merge si vanilie la dobos, chestie de gust

    • #40

      Stiu dobos tort, dar once you go Marlenka you never go back!

    • #41

      ai grija, ca intre dobos tort ardelenesc si ce se vinde prin cofetarii in bucuresti, nu exista comparatie. zici ca e zeama de dumnezeu pe buzele tale:))

    • #42

      Eu n-am facut niciodata Dobos cu vanilie. Practic, ala e specificul prajiturii, combinatia dintre foile de pandispan super-subtire (eu fac 12), crema de cacao si caramelul de deasupra. Cu vanilie, n-am vazut si nici n-am auzit pana acum…

  10. #43

    Da’ de Marlena ce ziceti?
    youtu.be/9WPyzHWJglc

    • #44

      Ptiu ca i-am gresit numele de emotie… MALENA. 🙂

  11. #45

    Te duci la magazinele Monolith Gruppe.Cei din Bucuresti au la dispozitie o gramada de “magazine rusesti”.

  12. … sau intri pe marlenkaonline.ro și comanzi de acolo ce sortiment vrei.

  13. #47

    Salut cetin , daca tot ne faci pofta zi o parere daca site ul www.marlenka.ro/ este acelasi lucru? Merita comandat ?