Azi dimineață am fost la un laborator, în București, să îmi fac niște analize oarecare de sânge. Nimic grav, nu deschideți încă șampania, domnilor, țineți-vă sânișorii, doamnelor.

În fața mea, la luat sânge, o tipă, sub 30 de ani, împreună cu mă-sa sau ceva prietenă mai în vârstă, o doamnă cu voce de ziceai că e Optimus Prime (btw, simpatic Bumblebee, ultimul Transformers). Așa. Și îi ia sânge tipei, pune asistenta chestii în frigider, îi pune un leucoplast și gata, îi urează o dimineață plăcută.

La care românca noastră întinde repede mâna, în care avea niște bani împăturiți, să îi bage banii în buzunar asistentei. Repet, laborator privat de analize, unde plătești cu bani și nu chiar cu puțini bani. Asistenta refuză, îi explică calm că chiar nu trebuie, a noastră nimic, tot împingea banii.

Când a văzut că nu reușește, a plecat, nu înainte de a se întoarce și de a o asigura pe asistentă că se revanșează ea, să stea fără grijă.

Băi nene, sunteți nebuni? Sunteți normali? Pe banii voștri vă înghesuiți să dați și șpagă? Care e sensul, care e scopul, de ce ai face asta, mai ales într-un sistem privat de sănătate, unde plătești ca să ai acces la acele servicii?

După care ne plângem sforăitor că medicii sunt șpăgari și nu mai putem de sistemul de sănătate. Păi cum să nu fie, dacă tâmpitul român îi îndeasă bani cu sila în buzunar, pentru că așa se face și așa trebuie??

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.