Pe bune, jelania asta stupidă trebuie să înceteze.
Oamenii care nu au de muncă, oameii săraci în mod real, nu se plâng nici măcar până la genunchiul broaștei cât o fac cei care au tragisme de genul Ah, acum aș fi fost în Dubai #mydubay #love, anul acesta Vama nu a fost la fel fără mine în ea și tot felul de porcisme de astea.

Nu ați suferit nimic. Ați stat în casă, ați mâncat ca niște porci, după care v-ați plând pe internet despre cum ați mâncat ca niște porci, a dat duhul brutarilor în toți, v-ați uitat la Netflix, v-ați tras-o până v-ați plictisit, după care ați mai mâncat puțin.

Asta este reala voastră suferință, pentru care ați dărâma munți. Și e jenibil, lăsați-o dracului de treabă, în jurul nostru se petrec tragedii reale, oameni sunt aruncați afară din chirii, se închid businesuri, tot din cauză că proprietarul vrea să fie plătit ca în vremurile bune, toate prețurile au explodat, am fost ieri la cumpărături și am dat 409 lei pe nici nu știu exact ce, că nu am luat mai nimic.

Dar suferința voastră, ah…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

106 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Dar vai, suntem afectați psihic. Depresivi, nu avem vitamina D, visam urat… :)) insensibilule.

  2. #2

    mi se duce mirosul de masina nou din X5, stand in garaj 🙁

    • * Nea Ilie se duce la piață
      * Nea Ilie umple portbagajul de ce i-a dat coana Tanța pe listă
      * Nea Ilie cumpără un cauciuc nou
      * Nea Ilie n-are unde să-l pună în portbagaj și-l pune pe bancheta din spate
      * La 2-3 zile, coana Tanța inspectează mașina.
      – Ilișor, dar de ce mașina ta miroase a mașină nouă? Unde-ai fost?

  3. #4

    Sa nu uitam ca a trebuit sa invatam sa ne facem de mancare, o paine, sa respectam niste reguli, sa convetuim cu persoana de langa mai mult de 24h, sau vai tragedie cu proprii copii.
    Un cosmar ce mai….

  4. Nu zice că ai dat 409 lei pe coșul ăla!
    Dacă da, ai și vreun electrocasnic pe acolo?

    • #6

      nu, mai sunt niste mezeluri si cTeva cutii de cannoli congelate

    • #7

      Cred ca i-a dat caruciorul cu totul :)))

    • #8

      Esti rautacios…un carut costa doar 50 de bani….

    • #9

      Are loc căruciorul in Honda?

    • #10

      cred ca da, ramane si loc

    • #11

      Ceva mezeluri, ceapă verde şi o juma’ de kil de cireşe = 409 lei.

  5. NU LIVRAU ECLERE!!!!!!!!!!!!!!
    NU ȘTII CÂT AM SUFERI!!!!

  6. La mine a fost aproape la fel. Nu am fost la serviciu însă am lucrat de acasa. Zoomul chiar devine epuizant până la urmă. Nu am ieșit la terase dar am stat în curte. Berea e buna oriunde.
    Chestia bună e că am ajuns la zi cu toate proiectele pe care le lăsasem în stand by.
    Sau poate eram obișnuit cu aceste condiții având în vedere că în septembrie a născut sotia? :))

    • #14

      Multa lume, cand va auzi de Zoom, dupa pandaxie, o sa-si bage puma instant intr-insa! E buna aplicatia, nu zic nu dar sa-mi bag……. si in….. si in…..de meeting-uri de rahat si tentative de team-building-uri de carantina si ipocrizii de izolare!!!

  7. Oamenii saraci sufera in tacere.

    • #16

      Oamenii saraci nici sa sufere nu-si permit…

  8. #17

    Asta cu “am dat 409 lei pe nu stiu” ce mi se pare putin aiurea, ca afirmatie. Pai poate ai luat ceva diferit? Cat erau aceleasi lucruri inainte? Cum facem comparatia efectiva cu cumparaturile din trecut? Din pacate eu am simtit o crestere a costului cosului, dar mai degraba din cauza unui fenomen ciudat: am avut un impuls sa cumpar mai mult ca de obicei, ca sa fie. Insa, mancarea nu e neaparat perisabila si as putea spune ca in loc sa fac cumparaturile pentru o saptamana, le am facut pentru 1,5-2. Nu am fost in situatia sa aruncam la gunoi si nici nu am inceput sa mancam ca spartii. Cam stiu preturile la lucruri (am pasiune pentru cifre si memorie fotografica) si nu mi s a parut o crestere semnificativa a preturilor. Sunt insa multe variabile, de asta raman la concluzia ca e putin aiurea afirmatia, fiindca e greu de standardizat la nivelul tuturor.

    • “Din pacate eu am simtit o crestere a costului cosului, dar mai degraba din cauza unui fenomen ciudat: am avut un impuls sa cumpar mai mult ca de obicei, ca sa fie.”
      Am observat asta si la mine. Am pus-o pe seama faptului ca atunci cand mergeam la birou aveam cheltuieli zilnice pentru mancare, o cafea, un snack de la aparat etc. Mesele acasa erau doar in weekend. De 7 saptamani stau acasa si nu mai am de ce sa cheltui zilnic, dar cand vine ziua de cumparaturi, cosul e mai plin ca niciodata.

    • #19

      Coșul e aproape la fel, diferența până la 409 lei e umflată de drojdie și hârtie igienică. E doar un coș cu push-up, la derută.

  9. #20

    Sau mai e si situatia mea in care nu esti chiar o floricica dar te afecteaza totusi puternic situatia.

    Lucrez in Bucuresti (chiar si in perioada asta cu salariu scazut 15% si program o saptamana cu doua libere. Locuiesc intr o garsoniera de vreo 20 si ceva de metri patrati.

    Parintii mei si prietena locuiesc in Focsani. Parintii mei sunt destul de in varsta taica miu cu BPOC si ceva probleme cardiace. Maica mea inca e contabila la o unitate militara si lucreaza program normal. Prietena asistenta la spital bagand ture de triaj in cort.

    De cand a inceput lockdown-ul i-am invatat pe ai mei cu video call si ne vedem putin la cateva zile lucru care ii ajuta foarte mult.

    De gatit am gatit pana m a luat naiba, a fost fun la inceput. Curatenie si trebaluit prin casa la fel. Vazut filme si chestii pe Youtube la fel. Exercitii fizice la fel. De iesit prin jurul blocului e misto. Te bucuri de chestii pe care nu le observai inainte, natura asa cat e ea in Bucuresti intre blocuri.

    Cel mai bun prieten locuieste la 12 minute de mers pe jos dar nu ne am vazut deloc.

    Vorbitul la telefon devine stresant.

    Inainte ii vedeam pe ai mei cam o data pe luna si pe prietena mea de doua ori.

    Mai ales la inceputul crizei si la aparitia problemelor si cazurilor la spitalele din Focsani m-a apucat o panica pentru ai mei si prietena mea de care nu cred ca am scapat acum.

    Mereu m am gandit ca e posibil sa primesc un telefon sa aflu ca i s a facut rau lui taica miu si apoi sa mai primesc unele si apoi pe ala final si nici macar mort pe masa cu flori pe el sa nu l mai pot vedea.

    Apoi vine Iohannis ieri si anunta ca de pe 15 mai nu vom putea circula intre localitati decat in interes de serviciu si FUCKING SPORT. Adica nu pot lua trenul si merge sa ii vad pe ai mei. Dar vom avea saloane de facut manichiura si freza.

    Am inceput sa ma gandesc foarte serios sa mi imprumut o bicicleta si sa merg asa aia aproape 200 km dus.

    Ma fute cel mai tare ideea ca e posibil dupa 15 sa fie iar focare si iar sa intram in lockdown si sa nu ii mai vad pe ai mei iar o gramada de timp decat printr un videocall (si ala basit pentru ca in mijlocul orasului semnalul lor de la Vodafone e praf in apartament si se blocheaza mai mereu dupa cateva secunde).

    Sunt o panseluta? Probabil vor veni multi sa mi zica ca pe vremuri se duceau oameni mult mai tineri la razboi si mureau pe campuri dar treaba lor. Probabil ei sunt din randul norocosilor care pot zice ca au ajuns sa se certe cu nevasta pentru ca stau prea mult timp impreuna.

    • #21

      mba, da…esti putin cam panseluta.

    • #22

      Panseluta nu stiu dar actor în piesa cu drobul de sare cam da.

      Daca (daca!) doamne fere vine telefonul cu o stire neplacuta, completezi declaratia, te urci în masina si te duci. Sau suni pe prietenu de la 12 minute sa-ti dea masina si te duci. Daca te opreste vorbesti cu organul, daca îti da amenda o platesti si faci contestatie mai târziu. Ideea e sa fii pregatit un pic dinainte dar si sa te îngrijorezi numai când e cazul. Ca tu acuma faci invers, nu ai plan de actiune pentru în caz ca, da’ te îngrijorezi…

    • #23

      Stai calm. Esti o persoana normala care vede riscurile asa cum sunt. Ai avut posibilitatea, conform legii, sa te duci sa-ti vezi parintii. Ceva ma face sa cred ca faci parte din sistemulul național de apărare, ordine publică și siguranță națională.

    • #24

      @ Nimeni : Nu, nu fac. Lucrez in tv si nu pe partea editoriala ci mai degraba tehnica.
      Banuiesc ca te referi la punctul 4 din declaratia aia. Citind ce am scris (legat de statusul alor mei) cum ai explica fara sa minti organul nevoia unei deplasari 200km cu trenul? Si nu, nu am masina sau carnet cum sugera cineva mai sus si chiar si asa tot la punctul 4 ar fi trebuit sa apelez. Si daca i-as minti si aia ar da prin statie si ar afla ca maica mea e bine mersi angajata la zi la MAPN dar eu declar ca ma duc pentru punctul 4? Si daca eu as fi infectat fara simptome si as afla la ceva zile dupa intoarcerea in Bucuresti ca taica miu (inca o data, reciteste statusul alor mei) s ar imbolnavi si, cel mai probabil, ar crapa cum m as simti pentru tot restul vietii?
      Altcineva mai sus a vorbit de drobul de sare si il inteleg intr o oarecare masura dar nu intru totul.
      Comentariile astea doua ale mele nu au avut ca scop strangerea de love reacts. Am vrut sa arat ca mai exista si cazuri de mijloc, altele decat extremele la fel de adevarate dar si cretine prezentatate de Cetin in postare.

      Si nu am zis deloc ca situatia mea e mai roz decat a oamenilor care au fost pusi deodata in fata faptului implinit de a nu-si putea hrani familia pe termen mediu si/sau lung.

      Nu e totul fun and games si stat acasa.

    • #25

      Răzvane, e de cacat din punct de vedere al grijilor pentru toți, doar ca unele sunt drob de sare pe soba, altele sunt deja cu drobul căzut pe jos.
      Ce kkt, cred ca toți care nu mai locuiesc cu părinții, și cred ca mare parte din toți de aici sunt în situația asta, dacă ii mai au in viata, stau cu grija lor, mai ales dacă sunt în alte orașe. Dorul de părinți și alte prostioare din astea exista, dar nu sunt probleme reale în viata. Get over it.

    • “pe prietena mea de doua ori”

      a…ce?

  10. #27

    …v-ați tras-o până v-ați plictisit,…

    Aspectul ăsta e singurul care m-a făcut să sufăr în izolare. Pentru că ea stă cam departe și în perioada asta a stat și bărba-su acasă.

    • #28

      oh…

    • #29

      De pandemia viitoare investeste si tu intr-o nevasta proprie…

    • #30

      Practic, pe lângă abstineță, te-ai simțit și înșelat.

    • #31

      Si mie mi-a dat o lacrima cand am citit propozitia aia. Incep sa ma gandesc sa dau alcool copiilor sa doarma mai devreme decat mama lor.

    • #32

      Marica, tu esti?

  11. #33

    eu nu eram mare “iesitor in oras” si nici mare calator, hashtag travel sau digital nomad, ieseam si vacantam cat se poate de normal, nici prea prea, nici foarte foarte.

    tot resimt efectele statului in casa, de la dureri de oase, la momente de anxietate, lipsa totala a somnului (am citit serile mai mult decat oricand) si uneori stress legat de proximitatea partenerei tot timpul.
    overall ma plang, da, insa nu e de nefacut, cam atunci cand te plangi ca trebuie sa urci muntele ca sa ajungi sa te bucuri de privelistea de pe varf, o faci.

    bai, dar ma gandesc la genul ala de persoane ultra sociale care ieseau seara de seara cu prietenii si care faceau 3 city break-uri pe luna si care in februarie erau #oneweekdubai iar in mai aveau bilete pentru roma, madrid si paris, persoanele care mergeau saptamana de saptamana la teatru, film, evenimente, sa treci de la o viata din aia la stat in casa, eventual singur(a), te tampeste in ultimul hal. te face cu capu’. mai ales daca nu stai la casa sa mai poti sa iesi prin curte, mai plantezi o floare, mai dai cu sapa.
    majoritatea stau in 40 – 70 m2 de apartament….not easy

    • #34

      Apropo de iesit in curte, sa stii ca si in jurul blocurilor (comuniste) sunt gradini care pot fi amenajate. A muncit unul la blocul meu de a sapat tot, mai avea putin si trecea la blocul alaturat. Apoi a taiat crengi, a aruncat gunoiul, a plantat cate ceva. Dar asta e caz izolat. Prin urmare, pe cati ati vazut sa munceasca pe langa blocuri? Nu nene, sa vina primaria ca noi suntem oraseni, nu agricultori.

    • #35

      pai nah, e adevarat si ce zici tu dar in general facerea de bine e futere de mama prin Romania, te trezesti ca-ti face scandal administratorul ca ai taiat nu stiu ce sau ca ai sapat nu stiu cum.

      asta daca nu te pandesc hipsterii cu aparatul foto de vis a vis sa te puna pe facebook ca n-ai masca la gura, manusi si ca nu stai la 10 m distanta de cetatenii care ies si intra in bloc.
      am vazut cateva cazuri de hipsteri dintr-astia securisti care au chemat politia pentru ca muncitorii de la radet sau drumuri ce erau ei, mancau impreuna pranzul pe o patura, in iarba. vai, nu erau la minim 2 m distanta unul de altul si hipsterii s-au simtit lezati. eu le-as fi taiat apa cu totul ca sa aiba un motiv real de lezare.

    • #36

      Tu ești troll, nu? 40-70 mp de casa e deja bine. :))

    • #37

      nu stiu, cea mai mica garsoniera in care am stat in bucuresti avea 40 m2, nu stiam ca am stat in lux :))

    • #38

      Hai bai, uitasem nivelul de trai al vostru pe aici. E cineva mai sus care zice de o garsoniera de 20 și ceva de metri pătrați. Media pe garsoniere e de 35 mp.
      Stau într-un apartament de 3 camere 76mp și nu e vreo ghena. Ceva mai mare și cu o terasa frumoasa se duce în aproape 200k euro, nush cati și-l permit.
      Chiar nu înțeleg cum poti sa le plângi de mila ca au case decente PENTRU România și mai și lucrează, doar ca nu au putut saracii sa iasă pe Herăstrău și au ratat 2 City break-uri. Chiar am crezut ca trollezi.

    • #39

      Pai Laura, depinde cum vezi lucrurile. Doi oameni in garsoniera de 40 de m2 mie mi se pare puscarie.

      Doua persoane in 70m2 nu chiar.

      Dar daca esti 4 persoane in 70 m2, pentru mine e cam puscarie (17,5m2 de persoana).

      30 m2 pentru o singura persoana e ok.

      nah, fiecare cu nevoia lui de spatiu, stiu indivizi care stau 6 in apartament de 2 camere (50 m2) si-s fericiti deci nah…

    • #40

      Am stat in garsoniera de 44 mp, 2 persoane, nu am simtit-o ca pe puscarie. Daca ai 3 camere si nu e confort 2, incap lejer doi parinti cu 2 copii, ca se poate mai bine sunt de acord, dar nu e tragic.
      Plus ca… cine nu isi permite o casa pe masura numarului de membri, ma indoiesc ca sufera acum de lipsa vacantelor, au probleme oleaca mai reale si mai palpabile.
      Whatever discutam discutii, romanul isi cumpara casa mica si masina mare si oricum fiecare are standarde diferite. Cand mie mi se pare ok (chiar prea mare) sa impart cu o singura persoana 76 de metri patrati din care folosesc doar jumatate in mod real, altul ma considera o sarantoaca obosita care sta la puscarie. Eu am dat in commentul anterior niste medii, desigur ca exista si mult mai mic, dar si mult mai mare.

    • #41

      in general, perceptia barbatului si a femeii legata de spatiul in care poate trai cu celalalt difera destul de mult din ce am observat eu in lunile astea de carantina :))

    • #43

      Cetine, toarna o galeata de apa peste astia ca s-au incins si vorbesc numai despre garsoniere de patruj’ de metri patrati +.
      #excedentari

  12. #44

    Anu asta aveam de gand sa fac spectacol pe bdul Mamaia cu noul Lamborghini. Mue lucovid. Mue claus.

  13. Așteptări: Aveam plan ca de ziua mea să plec prin niște locuri drăguțe, în Austria.
    S-a întâmplat: Am făcut coastă la cuptor la mine în bucătărie, am băut trei beri și mi-am făcut poză în balcon fericit că încă îmi vine tricoul pe care-l îmbrac de 3 ani numai de ziua mea. 🙂

    Deși s-au scumpit mai toate prin magazine, constat că am cheltuit mult mai puțin decât în “libertate”. S-a triplat consumul de apă (spălat mâini în disperare, gătit des, spălat vase).

  14. #48

    Astia care se plang ca nu mai pot sa mearga in city break de parca un an fara sa iasa din tara ar fi cine stie ce tragedie imi par si mie penibili. Sunt inscrisa pe un grup cu vacante do it yourself si am vazut multe postari de genul.

  15. #49

    Nu este asa usor pe cat se pare sa fi dezobisnuit brusc de cotidian. Dar aparent noua stare nu prea a influentat negativ, nu am citit despre oameni care sa o dea in suicid din cauza statului in casa. Cred ca problema sta in frica de singuratate cumulata cu dorinta de afisare. Statul in casa, iti aduce brusc statutul de anonim. Nimeni numai stie de tine, nu ai cui sa i futi creierii in afara celor din zona de confort, si cred ca mai degraba astea sunt problemele celor care se victimizeaza. Pur si simplu devine infricosator gandul ca nu se mai pot raporta la comunitate. Am vazut de multe ori totusi ca natie, avem o afinitate sa ne traim viata, cotidianul, experientele prin ochii si parerile celor din jur. Stand in casa, devenim brusc propriul nostru epicentru, si nu putem concepe asa ceva. In plus, statul in casa te face inutil, iti da de gandit ca ti se duce viata aiurea, ca timpul tau pretios este consumat nefacand nimic, desi direct proportional cotidianul tau inainte cam tot asta era.

  16. #50

    N-avem dreptul moral sa fim indignați de situație, după ce in ultimii 20 de ani am preferat modelul american de capitalism. Empatia nu-și are locul in societatea de noi creată.
    Ani la rând am demonizat orice formă de ajutoare sociale, am fost concentrați exclusiv pe bani și am crezut că dacă donăm un leu pentru cineva bolnav, ne-am făcut datoria civică.
    Acum sper că vor mai fi destui care să pornească campanii de donații pentru milioanele de viitori șomeri.
    Cât despre toți “homo corporaticus”, cred că majoritatea nu realizează cât de rău va fi atunci când marile corporații vor începe să facă restructurări.

    • #51

      Socialismul nu durează decât până se termină banii altora. Margaret Thatcher a zis-o, nu io.

    • #52

      Iar capitalismul sălbatic durează până se strâng destui înfometați care să-ți spargă casa sau, mai rău, să voteze tot felul de extremiști care să înceapă o mică revoluție culturală.
      O spun “io”, nu știu dacă au spus-o și alții.

  17. #53

    Si pe mine ma amuza teribil cum se smiorcaie fufele pe FB ca nu pot calatori din cauza pandemiei

    • #54

      Au motive intemeiate, nu se mai pot duce la produs.

  18. Cel mai mult îmi lipsesc drumețiile și turele de bikepacking, precum mâncarea. E o nevoie și fizică, și mentală, mi-e greu să explic. Încolo, nu prea am a mă plânge, atâta doar că nu prea mai am spor în nimic, nici măcar în chestiile care-mi plac și sunt zile când sar așa de la una la alta fără noimă. Cumpărăturile nu le mai facem deodată, ci le-mpărțim pe zile, doar ca să avem unde merge și luăm la rând magazinele din zonă. Străzile de pe o rază de un km deja le știm pe dinafară.
    Problema e că nu cred că sunt șanse să putem ieși după 15 mai, oricât o dau ei cu sportul individual, plus că am și niște părinți în altă localitate pe care aș cam vrea să-i văd și să mai rezolv câte ceva pe acolo. În definitiv, asta cu îți dau voie cu bicicleta, dar altfel nu, e cam ridicolă. N-ar fi prima oară când bat 300km într-o zi și, deși nu mai sunt nici în forma de acum 6 ani și nici gust pentru bălării din astea nu mai am, de-al dracu și tot aș șunta restricțiile cu bicicleta.

  19. #56

    mie mi-a prins bine izolarea. am inceput sa alerg saptamanal in cele 2-3 luni. 2, 5, 8 km. sper sa ajung la 10 km pana la sfarsitul lunii mai.

  20. #57

    In afara de tv si site-uri panicarde, nu am auzit pe nimeni din jur sa se planga ca e greu in perioada asta. Toata lumea leneveste cu stil. Momentan sunt bani, vedem dupa ce mai ramane.

  21. #58

    vezi daca te duci la cora :)))

  22. #59

    In dimineata asta, in timp ce pregateam micul dejun pentru familia mea (cum fac de foarte multi ani
    ), meditam la faptul ca viata va redeveni de cacat dupa 15 mai. Traficul va fi din nou blocat. Magazinele vor fi din nou pline. Pozele cu “vama mou amour” si “uite ce vacanta misto am facut” vor re-aparea.

    Adio mers la Mega la ora 10 dimineata si gasit toate rafturile pline – in perioada asta am gasit niste salata verde la Mega de zici ca era culeasa cu o ora inainte. Adio iesit afara din bloc si ascultat pasarele pentru ca nu sunt masini pe strada. Adio…

    • #60

      Am simțit acest gând…

    • #61

      Exact astea sunt și gândurile mele!

      Exceptând micul inconvenient expus anterior, după 15 mai îmi va lipsi perioada asta de acum.

      Mă voi gândi la ea cu nostalgie, în trafic, făcând 40-50 de minute până la muncă, comparativ cu 15 minute cât fac acum dacă merg cu viteza legală.

      Voi suspina după ea când voi fi nevoit să dau minim 3 ture de cartier până să găsesc un loc de parcare, față de acum când găsesc de fiecare dată cel puțin un loc liber în spatele blocului.

      Îmi vor lipsi diminețile în care deschideam geamul și trăgeam adânc în piept un aer atât de curat cum nu respiram înainte nici după cea mai torențială ploaie, deși stau la marginea unui bulevard extrem de circulat în vremurile pre-pandemie.

  23. #62

    Babaetzi, pe mine pandemia asta m-a si ajutat, m-a si futut. Essential worker cu doua joburi, al doilea “de umplutura” cind lipseste careva, am lucrat mai bine de o luna si cite 12 ture de 8 ore pe saptamina. Un job in downtown, al doilea in upper west side, cu trafic zero , m-am delectat conducind zilnic 40-50 mile prin New York pe toate traseele pe care le-am dorit. Astept peste doua saptamini sa renegociez contractul cu chiria pentru anul urmator. Voiam s-o scad cu 400 pe luna, dar a inteles nevasta gresit si a trecut in mail suma cu doar 300 mai mica. Sper sa repar greseala, punind banul jos pentru 6 luni in avans. Azi, aici, cine are cash e rege. Am luat niste chestii de pe ebay la sub jumate din pretul cerut, de n-as fi crezut niciodata…
    M-a si futut pandemia, fiindca de luna viitoare trebuia sa incep un job de inginer, nu portar, cum ride Arhi acum de mine, insa santierul meu e n hold deocamdata, fiindca banca a crescut conditia pentru finantare sa existe contracte pe 80% din apartamentele ce urmeaza a fi construite… Mai stau citeva luni “portar”, plm. A, si pe linga orele suplimentare a mai bagat Trump in cont cite 1200 pe cap de adult si 500 de copil. Sa curga berea, sa sfiriie micii! Feliz Cinco de Mayo!

  24. #63

    Ghici ce, multi oameni s-au dus la munca si nu au beneficiat de protectie.Nu s-au plans, au scos din buzunar bani pt masti, manusi,dezinfectanti.De plans se plang astia care lucreaza de acasa, iau purcoiul de bani, viseaza la vacanta. De amarati care si-au pierdut joburile nu spune nimeni nimic. Am vazut ieri un story cu Teo’ Kitchen care vai, se plangea ca sta in casa. Tragic, cum sta ea in casa de 3 luni si trebuie sa fie si bona, si profa, sa si gateasca. Si ca isi face si jobul de acasa, si ea si sotul, dar vai este groaznic. Groaznic ca amandoi au fost protejati si au luat bani pentru a pune niste retete.

    • #64

      Individa se plangea in mod constant de orice nimicuri, se pare ca nu a renuntat la acest obicei.
      A fost musai sa-i dau unfollow ca nu mai puteam sa aud cat se vaita.

  25. #65

    Una peste alta, in Ro au multi casa platita si nu e chiar asa groasa. visul american…o gluma proasta. sa vedem ce schimbari aduce corona pt ca in mod clan, va aduce. daca nu va aduce, inseamna ca societatea aia e mai cretina decat credeam.

    • #66

      Argumentatia cu casa platita are atatea bube si exceptii ca nu prea tine la apa. Adica poate fi un argument punctual dar nu general. Am citit si eu articolul si am ras putin. Pana la urma, la fel ca in orice tara, totul depinde de varsta, venit, momentul achizitiei, conditiile achizitiei si multe altele. Hai sa vedem cati oameni de dupa revolutie chiar au casa pe care au cumparata, platita sau de fapt tin de o ipoteca pe 30 de ani la care platesc o dobanda uriasa. Iar “casele” anterioare, multe mostenite, sunt de fapt apartamente de 30-60mp intr-un bloc caruia ii expira cei 50 de ani varsta pentru care a fost proiectat.
      Am mai spus si alta data, tot romanul se pricepe la multe inclusiv visul american, canadian si lista poate continua, filtrand diverse “stiri” dupa propria dorinta, dar nu a dat cu nasul pe acolo nici macar in concediu. Asa de grabiti suntem sa spunem ca toti sunt cretini in afara de noi, nemuritorii daci…

    • #67

      Poate ca in general ai dreptate dar , aici, puncutal , ai cam dat o n transversala aici, ca sa zic asa, pt ca am cunoscut foarte bine sistemul de colea, de foarte aproape.
      Am spus casa platita -> adica fara ipoteca, sau cu o ipoteca ff mica.
      Sistemul medical in Iuesei e fantastic, social safety net fabulos, un root canal facut bine 3k ca nu mergi la un dentist cu taraba. Hai sa zic ca vacanta s a mai marit, de la 2 saptamani triste la vreo 21 de zile incluzand cele de boala, e un progres. La fel si mega concediul de maternitate de maxim 1 luna.
      Probabil ca tie iti place un mega stress cu datorii mari la casa, o asigurare dentala care acopera fix pix 2000 de USD, un medicare la batranete care e cam trist, un mega plan privat de pensii total dependent de bursa, o asigurare de sanatate cu premium marit si cu copayments in crestere. Ramai fara job, welcome to cobra, al carei cost e destul de mare. Si mai sunt multe altele pe care nu le am mai adaugat. Dar altfel, filmele sunt misto:)

      Si e vreo rusine sa stai intr un apartament “expirat” dar platit si sa te doara, oarecum, la banana de criza?

    • #68
  26. #69

    Eu nu ma plang ca stau in casa de aproape 3 luni, dar de ce tre’ sa stea si copilul? La scoala nene, sa aiba altii grija de el! Ca acu’ vine si vacanta si il mai am inca 3 luni pe cap
    Dar e si o parte buna. De cand scutesc Xland, inghetata de 10$ in Xland, parcare la Xland, jucarica de 20$ de la Xland, pranz de 30$ la Xland, cinema, floricele, suculet, kids party si multe altele de mi se ridica parul in cap, fara numar fara numar, am economisit o carca de bani.
    Si cand ma gandesc ca vara asta o sa mergem la relanti pe plaja in weekend in loc sa platim nu’s ce concediu, dau din coada ca o sa pot sa termin naibii de platit masina aia

    • #70

      citeam ca fara 100 coco nu mai scapi de la un family movie night. Am prins vremuri cand galonul era sub 1 dollar. eh vremuri.

    • #71

      In Minnesota cel putin e si acum benzina sub un dolar galonul…

    • #72

      a ajuns si aici 1 dolar litrul…

  27. #73

    @jeleu: Excluzi din start varianta in care te inseli? Adica daca nu se intampla cum crezi tu, 300 de milioane de oameni sunt cretini pentru ca nu procedeaza cum crezi tu ca ar fi mai ok?

    • #74

      @wa, o exclud pentru ca am dreptate.

    • #75

      Imi cer scuze pentru indrazneala

    • #76

      nu e indrazneala ci invitatie la un dialog amplu. merci.

    • #77

      Niciodata nu mi-as permite un dialog amplu cu tine. Esti mult peste capacitatile mele…

  28. #78

    Sper ca toti cei care se plang, de acum, inainte de a cumpara un produs, sa il intoarca frumos pe toate partile si daca vad pe el Made in China sau Made in PRC sa il puna inapoi pe raft si sa treaca mai departe.

  29. #79

    ai cumpărat și căruciorul?

  30. #80

    Recunosc ca sunt unul din ghinionistii care si a pierdut locul de munca pe perioada pandemiei, am avut oarecum norocul sa imi gasesc pe ceva mult inferior dar, macar reusesc sa acopar cheltuielile fara sa intru in rezerve.
    Recunosc ca eram unul din cei obisnuiti care ieseau zilnic dupa munca, la 2 saptamani plecam din Bucuresti, dar m am adaptat repede si am descoperit noi pasiuni precum gradinaritul, polish auto, reparatii auto :).

  31. #81

    In mare parte ai dreptate mai putin treaba cu trasul…

  32. #82

    Nu ai vrea sa vorbesti pt tine? Eu am iesit pe teren zilnic, intrand in contact cu oameni in fabricile care inca functionau in 5 judete. Am lucrat cu masca pe fata, am baricadat camera echipamebtelor pe care le servisam, am trait zilnic cu frica in san ca duc virusul acasa. Da, eu vreau sa merg in concediu in strainatate vara asta. Stresul din perioada asta are nevoie de asta.

    • #83

      nu despre tine e vorba, ci de aia care au frecat o in casa si acum se simt eroi

  33. #84

    Cetin, ne lesi cu suferinta oamenilor saraci? Cu suferinta noastra cum ramane? Noi suferim la alt nivel, dom’le, dar cu aceeasi intensitate, tu stii de exemplu ca eu cu izolarea asta mi-am stricat ratia pe toate site-urile de torrente?

    • #85

      mai ales ca s a inchis si filelist…

    • #86

      @Arhi Nu s-a inchis, s-a mutat.

      In eventualitatea in care te intereseaza unde, imi permit sa-ti las aici linkul, ca stiu ca oricum poti sa modifici comentariul daca nu vrei sa apara linkul pe site: filelist.io . Daca aveai cont pe filelist.ro, te loghezi cu acelasi username e password, e totul ca inainte.

    • #87

      @Arhi Nu s-a inchis, s-a mutat.

      In eventualitatea in care te intereseaza unde, imi permit sa-ti las aici linkul, ca stiu ca oricum poti sa modifici comentariul daca nu vrei sa apara linkul pe site: filelist. io . Daca aveai cont pe filelist. ro, te loghezi cu acelasi username e password, e totul ca inainte.

    • #88

      Cate like-uri pot sa pun aici? Tocmai pusesem Plex pe un Mac mai vechi si… surpriza

  34. #89

    ”Nu mai suport să stau în casă”.
    ”Nu mai suport masca”.
    ”Deschideți magazinele pentru copii, copiii nu mai au ce îmbrăca și ce încălța, vreți să-i ținem goi???”
    Oameni care habar n-au ce e disperarea și nici cât de norocoși sunt că principala lor problemă e că trebuie să-i cumpere copilului haine din hipermarket…

    PS: mișto comentariile. Unul n-ar scrie că s-a regăsit, s-a reinventat pe sine, s-a re… ceva. Pfff. Ce uameni.

    • #90

      @Nancy Ca s-a “re…ceva”? Ba sa stii ca au fost unii care au scris ca ei s-au regulat.

    • #91

      Dar s-a reinventat prin regulat? Asta-i întrebarea. Că despre asta vorbim: reinventare, redescoperire, renaștere, regăsire de sine. Deci… rezon!

    • #92

      @Nancy: de fiecare dată când ies din fofo mă simt regăsit, reinventat, redescoperit.
      Mă uit în oglină și-mi zic: iar ai descoperit America, monsenior Amerigo V.
      Apoi îi trag o palmă peste buci ș-o laud. Ca să știe c-a făcut treabă bună. 😉

    • #93

      @john temple – am un coleg de munca din maramu’ care are o vorbă :,,e doar chizda nu slana sa se gate, este pentru toată lumea, dă-i sa zburde”!

  35. #94

    Cetin, doar nu stii ca lumea stie cel mai bine sa se planga?
    Du-te mai ales la aia care au de toate sa vezi acolo jelanii si plans!

    Pai ce sa mai zici de saracii oameni de prin extremul orient rus….pe acolo pe la Petropavlovsk Kamceatski sau la dracu la iakutsk cine-i mai plange? sau mai rau, prin hatisurile alea din congo kinshasa :)))
    Si tu si Vali prea bagati in seama toti obositii de pe net!

    • #95

      Mă doare la 11 metri-n față de ruși, chinezi ș-alți cretini d-ăștia. Cine dracu’ i-a pus să se mute acolo?

  36. #96

    Depresia e o boala oribila. O am eu, vad cum m-a distrus.
    Cand alegerea era iei meficamente sa poti trai ziua de azi sau iesi la o tura de plimbare in oras – ce ai fi ales?
    Iar cand eu faceam atacuri de panica inchisa in casa altii va gaseati hobby-uri si impliniri etc

    Da, e usor sa razi cand nu vezi toate astea. Noi nu mai suntem oameni, ci rani umblatoare.

    • #97

      si eu trec prin asta. trebuie sa lupti cu tine si sa gasesti motivatie

  37. #98

    Eu nu am stat acasă, lucrez la spital.
    Am avut norocul sa nu trag ”bățul scurt”, nu am fost detașată în secțiile roșii sau galbene.
    Am totuși mai puține ture,conform dispozițiilor de a reduce numărul personalul prezent în secții.

  38. Cetin: “e jenibil, lăsați-o dracului de treabă, în jurul nostru se petrec tragedii reale”…
    Cetin: Am două apartamente, dar o să-mi închiriez o casă juma’ de an, că mi-a ieșit pe nas pandemia la bloc, vreau s-o trăiesc și la curte.

  39. #101

    mdea, de pilda ieri, din trei bucati de rib eye doar una a fost super dementiala. restul bune dar nu extraordinar. acum ma gandesc ca mai sunt si altii care au trait chestia asta dar, na, se intampla si nasoale uneori banuiesc. am dres situatia cu un margaux sa imi revin din soc. buna metoda, o recomand.

  40. #102

    Romania e inca la stadiul de chefuiala. Se vede ca pandemia inca n-a produs suficiente imbolnaviri si decese, altfel nu inteleg incapatanarea multor romani de a iesi la chefuiala, babardeala si gratare.

    In Italia si Spania, tari supraindatorate, care traiau exclusiv din turism si navigatie, sunt in pragul colapsului. Exista riscul unor fragmentari avand in vedere ce miscari separatiste fac parade pe acolo. Au fost reportaje cu italieni cersind mancare in strada.
    Nici Franta nu sta deloc bine, iar Regatul Unit- praf si pulbere o sa fie , mai ales ca a fost si Brexitul.

    In America e si mai si: cu trumpretardul care ii indeamna pe americani sa bea dezinfectanti, si unde au murit deja 70 000, iar 1 milion de imbolnaviti sunt aglomerati prin spitale, multi dintre someri sunt dati afara de proprietari fiindca nu si-au platit chiria.
    Iar cu cecul de 1200 dolari de la clovnul portocaliu nu au ce sa faca.

    Pe plan politic si economic, se anunta vremuri sumbre:
    1. pana in vara/toamna vom resimti din plin deficitul la nivel global
    2. e de asteptat ca la urmatoarele alegeri din UE sa castige populistii nationalisti extremisti sau chiar sa revina comunistii la putere.
    3. la orizont, dictaturile din China si Rusia ies mult mai intarite in conditile in ce situatie jenanta se afla America, care e total paralizata (poate in cea mai mare criza de la Razboiul civil american incoace).

    • #103

      Spania si Italia au sansa acum to get their shit together si sa investeasca in servicii (IT de exemplu) Va fi foarte greu pt ca lipsesc doua ingrediente cheie ( ma refer la IT in special): un nivel de engleza de biznis, si apoi scoli de IT bune. Nu s de nerezolvat dar trebuie lasata mai jos mandria de a fi italian sau spaniol( mdea) printre altele. Figurine panini.

      In IT , Romania e cu mult peste. Si IT nu inseamna doar clapetareala, ci analiza, testare, eventual produs etc. Si se vorbeste engleza brici. Ei, vorbeste engleza in Spania sau Italia la nivel de strada, nu nivel de biznis. Multa bafta.

      Acum, cum nu pot sa judec Olanda si Germania ca nu vor sa dea iarasi bani sudacilor, nu pot sa nu vad ca un neajutor ar duce la o fragmentare serioasa a UE. Si nu vrem asta. Nu vrem ruski si chinos sa influenteze treaba, mai ales ca UK si USA s au distantat de UE. Asa ca e un rau necesar si tarile UE trebuie sa faca front comun. E complicat. Together we stand, divided we fall, cum zic prietenii mei americani. Si aici au dreptate.

      Toata asta cu corona o vad ca pe boala cronica pe care o poti manage. Cu masca si cu common sense. Si ca vrem ca nu vrem trebuie sa ne adaptam. Trecem prin faze diverse dar in final ne adaptam. Avem asta in ADN, no worries.

  41. #104

    Ii vad pe idiotii din presa care compara numarul mortilor cu cel din Vietnam. Bai retarzilor din presa, Vietnamul e un festival pe langa ce este acum. In anii 60-70 se duceau soldatii aia sa moara ca idiotii pentru bani , faima , praduiala, futut vietnamezoaice gratuit intr-un razboi proxy dus pentru cursa inarmarii cu blocul comunist. Timp in care economia americana functiona perfect, chiar si cu protestele anti-Nixon si marsurile negrilor, americanul mergea linistit la munca, se intorcea acasa, isi desfacea o bere, doua, si se uita la reportaje cum avioanele americane glorioase ii bombardau pe vietnamezi cu napalm. Si cand era de concediu, mergeau la mare cu durere in chiloti de ce era in Vietnam. Ah, mureau soldati, pai cui pasa? Mureau ca se duceau ca prostii, manati de hormoni.
    Si nici in al doilea razboi mondial n-a fost asa de rau….adica cu toate milioanele de soldati pe front si femeile prin fabrici, tot puteai sa iesi din casa, sa muncesti, sa te distrezi, tot aveau loc festivaluri, mai ales pentru efortul de razboi.

    Dar acum tata, e altceva. E ceva nemaintalnit de la razboiul civil american incoace. Pentru ca e un razboi cu un inamic invizibil, adica sute de milioane de americani vor trebui sa poarte masti si sa stea in case. Iar economia americana trebuie readaptata. Pai au putut WW2 si Vietnamul sa intoarca lumea pe dos si sa duca economia spre colaps cum a facut acest coronavirus mititel de 1 micron ?

  42. #105

    Banuiesc ca acel os este pentru micul gigant de Asia Centrala?

    Nu vreau sa ma intelegi gresit insa acel os nu este ceva sanatos pentru el si dentitie – in primul rand, acum ii cresc dintii (scapa de cei de lapte si ii cresc ceilalti care vor trebui sa reziste cativa ani).

    Pana se definitiveaza mandibula ar fi ideal sa nu roada oase de genul asta pentru a nu-si strica muscatura – care ar putea duce la alte probleme – masticatie, digestie etc. Poti sa-i dai anumite oase recreative – femur de vaca (sa fie mai mare decat capul lui) si sa-l pazesti pana ajunge la partea osoasa (practic cat roade ligamentele, mici bucati de carne etc)

    In al doilea rand, materialul din care este facut nu este ce le trebuie (fiind un plastic) – pot aparea probleme cu stomacul – scaune cu sange, deshidratare excesiva – alergatura la medicii veterinari.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam