succesul-festivalului-enescu

Dacă tot s-a încheiat marele festival Enescu, la care aș vrea să subliniez că nu am mers niciodată și nici nu intenționez să o fac vreodată, din motive pe care le voi explica mai jos, m-am gândit să elimin și eu un panseu elucubrațional legat de acest mare eveniment bienal, cu răsfângere internațională în toate ziarele mari din lume de la Paris, Viena și Cotârgași.

Știți de ce evenimentele de acest gen nu au succes în social media? Adică pe bloguri și facebook, twitterul este mort în românia, pur și simplu nu ai pe cine să urmărești.

Pentru că cei ce se ocupă de promovarea evenimentelor în zonă nu înțeleg că e nevoie de o abordare umană, o abordare naturală, în care oameni normal vorbesc normal despre artă, muzică, teatru, pictură sau orice altceva.

În schimb, an de an, respectivii promovează aceste evenimente cu niște pizduline păsărici lejer analfabete, bloggerițe sau vloggerițe, femei care au scris în viața de sute de ori mai mult decât au citit, cu un bagaj lexical vag, bagaj cucerit la televizor sau în clipuri de youtube.

Rezultatul?
Articole sau statusuri pline de prețiozitate, formate din cuvinte vizibil nepotrivite, cu încercări disperate de a sugera intelectualitatea, eleganța sau accesul normal și continuu la cultură.

Doar într-un BMW X6, sorbind dintr-o șampanie rece și spumoasă, poți începe festivalul Enescu.
Dirijorul X m-a lăsat împietrită, bagheta sa a stârnit în mine o vâltoare de senzații ce m-au răvășit.
Vioara lui Y a amuțit o sală întreagă și a lăsat în urmă o pletoră de răni nevindecabile

Sunt niște citate aproximative, din statusuri ce m-au marcat de-a lungul festivalului. Serios, cu pseudocultură de gen, cum te-ai putea aștepta să stârnești măcar o umbră de curiozitate în cineva care chiar are idee cu ce se mănâncă muzica, de exemplu?

Problema este că eu scriu degeaba. Peste 2 ani, la următorul Enescu, vom asista la aceleași gângăveli și mâini împreunate fals pe piepturi tresăltânde. Nevoia de epatare culturală a acestor nevolnice creaturi transcede ani. Și dă bine în rapoartele de sfârșit de eveniment.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.