Acum 10 ani, distinsul fraierolog Dragoș Bucurenci scria un articol extrem de dur împotriva lui HR Patapievici și a fumatului.

La asta mă şi gândeam ieri seară, trăgând puternic aer în piept înainte de a intra pe uşa unui restaurant “rezervat fumătorilor”. Progresistul din mine s-a întrebat dacă n-ar fi fost mai potrivit ca pe uşă să stea scris, într-un chenar mare, negru, “AICI SE MOARE ÎNCET, DAR SIGUR”, pentru a stârni pe deplin compasiunea nefumătorilor.

Bietele mele haine, care nu şi-au revenit din violul olfactiv la care au fost supuse nici după o noapte întreagă petrecută pe balcon, sunt de altă părere. Dar asta este doar din cauză că ele n-au citit la fel de multă carte ca Horia Patapievici, aşa că nu vor accede probabil niciodată la neoconservatorismul tolerant şi şarmant, care-şi înmoaie relaxat ţigările de foi în paharul de single malt înainte de a le aprinde.

Se pare că anii și datoriile mai înmmoaie ura împotriva țigărilor, pentru că

Dragoş Bucurenci se alătură de luni echipei de management a Philip Morris România (PMI) ca Director de Comunicare. În această calitate, va gestiona comunicarea companiei cu consumatorii şi cu presa. Bucurenci spune că nu şi-a imaginat că va ajunge vreodată să lucreze pentru o companie din industria tutunului, dar că a acceptat oferta, întrucât chiar crede într-un viitor fără fum, în care ţigările vor fi înlocuite cu produse mai puţin nocive pentru fumătorii adulţi.

Bravo, Dragoș, așa se face treaba și banul.
Sunt curios cum decurge o sesiune de coaching cu acest distins șarlatan. Tema principală Cum să iei bani de la toate părțile implicate.