Mi-a dat cineva aseară un link, pe singurul grup exclusivist de pe facebook, unde dealtfel activez, cu un blogger care se lăuda online că se roagă în fiecare seară și cât de bine e că face asta și că ar trebui să o facă toți.

Departe de mine să fac mișto de credința oamenilor, eu am ce am cu biserica, nu cu feții frumoși ce le bâzâie prin cap. Dar am o curiozitate de ateu fervent, care nu a crezut niciodată în așa ceva.

Ce e aia rugăciune?
Adică te pui în genunchi, faci niște cruci mari și te rogi să îți dea doamne-doamne să câștigi la loto, să ai sănătate, copii sau orice altă chestie pe care nu reușești să o obții prin forțe proprii?

Sau e suficient să spui Tatăl Nostru, Înger îngerașul meu sau alte capodopere din diversele letopisețe de gen ce umplu lumea și se prinde el dumnezeu ce ai vrut să spui? E o regulă să reciți poemele astea în fiecare seară? La ce ajută? Suflet curat, uscat și primenit?

Serios, tonul este glumeț, dar chiar sunt curios.
Când vă rugați, ce faceți, cum o faceți, de ce o faceți?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.