Delirul construirii de biserici în București este de neoprit. Fiecare nouă orânduire dorește să se pună bine cu biserica ortodoacsă și atunci, ce să facă, oferă bani de la buget și terenuri moka pentru construcția de biserici.

Ultimul pe lista de distrugeri, parcul Emil Gârleanu, care va fi distrus pentru a lăsa loc unui lăcaș de cult cu piscină. Cine e la baza actului? Arhitectul șef al sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, care a acordat până acum 12 autorizații din 48. Deci în sectorul 3 se vor construi 48 de biserici?? 48? patruzecisiopt?

Absurd mi se pare un cuvânt mic și nedefinitoriu pentru situația asta. Iar pentru a completa lista absurdului..

“Bisericile nu se fac întotdeauna la dorinţele oamenilor. Preotul vede o zonă care nu are biserică, incearcă să vadă dacă lumea e dispusă la aşa ceva şi … Acuma dacă unii nu vor, preotul ce să facă, să nu mai facă biserica?”

Așa este. Oamenii din zonă, cei care nu vor să fie deranjați de mizeriile urlate la stațiile de amplificare, de clopote și toace, toate bătute într-un oraș capitală europeană în anul 2009, oamenii aceia nu contează. Pentru că preotul a văzut zona și na, dacă oamenii nu vor, preotul nu o să mai facă?

Da, silă e cuvântul. SILĂ.
Via Năvălitorul

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.