base-doctor

Doctoratul ar trebui să fie cea mai înaltă treaptă de calificare a oamenilor de știință, suprema recunoaștere a capacităților științifice și a contribuției acelui om de știință la ramura în care activează. Doctoratul ar trebui să reprezinte o contribuție REALĂ la știință, un studiu revoluționar sau o descoperire în domeniu. Cel puțin asta se înțelege când vorbim despre un doctor în țările cu apă caldă.

Am în lista de prieteni o doctorandă în ultimul an care are mari probleme cu i-urile și în general, nu e chiar cea mai strălucită măslină din frapiera familiei. Cunosc cel puțin un doctor în științe juridice care nu are nicio treabă cu știința, dar a avut nevoie de doctorat pentru că îi crește salariul, la poliție.

Știți și voi niște doctori, gen Oprea, Ponta, Bușoi, Ecaterina Andronescu etc.
Serios, doctoratul în românia a ajuns să fie ca facultatea pentru casierele de la Cora. Dacă nu ai facultate, e greu să te angajezi casieră, pentru că e concurența prea mare.

Când naiba s-a ajuns ca doctoratul să nu mai însemne absolut nimic? Care a fost momentul zero în care fiecare imbecil care și-a cumpărat un master a realizat că merge să copieze și o teză de doctorat, dacă marchează cu ghilimele citatul? Asta în cazul cel mai bun…