Spania devine prima țară din Uniunea Europeană care impune restricții pentru promovarea criptomonedelor. Cei care promovează monedele digitale trebuie să înștiințeze din timp autoritățile și să includă avertismente cu privire la riscurile investiției. Nerespectarea noilor reglementări va atrage amenzi de până la €300,000

Via Cronica

Bine, știu că nu e la noi, în estul sălbatic, dar observ asta ca o tendință generală a tuturor statelor. O nevoie bizară de a ne proteja pe noi, sărmanii cetățeni, împotriva riscurilor și înșelătoriilor cu coinuri și tokenuri.

Sigur, simultan se desfășoară scheme Ponzi la niveluri imense, scamatorii financiare care lasă oameni pe drumuri, tot felul de loranzi vând sisteme de dropshipping gata puse la punct, tu nu trebuie decât să întinzi mâna să iei milioanele pe care vânzătorul nu vrea să le ia, că e sătul de ele. Dar crypto…uh, nasoluț, aveți nevoie de protecție, oameni buni. Așa, cam ca la țigări, producătorii au voie să ți le vândă, dar tu, tu prietene, ești un criminal că le fumezi.

Și nu cred nici măcar o secundă că e din cauză că vai, statul nu poate controla sistemul și îi e frică. Dacă statul vrea să controleze sistemul, îl controlează de mâine. Dacă țările civilizate decid să scoată din priză minerii de hash și interzic tranzacțiile cu portofelele virtuale, în ambele sensuri, se termină cu BTC, ETH etc la fel de repede cum s-a început.

Doar că statele nu au niciun interes să restrângă ceva atât de profitabil care, în primul rând, e folosit de către politicieni pentru a muta bani negri de ici și colo, de mafiile care sprijină politicienii and so on.

Nu știu, e de discutat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.