Mică lecție de istorie KGBistă.
Marele popor sovietic are un manual foarte clar de distrugere a populațiilor cucerite. Sigur, toți știm de uciderile în masă, deportările în lagăre și înlocuirea cu cetățeni ruși, se practică, în acest moment, în teritoriile ocupate din ucraina, jumătate de Mariupol e plin de ruși, care au preluat casele și bunurile ucrainenilor uciși și construiesc socialismul sovietic-nazist.

Dar puterea politică e altceva. Un popor are nevoie de tehnici speciale pentru a fi distrus, pentru a i se șubrezi însăși baza sa de funcționare.
Și asta a dus la apariția disruptorilor sovietici. Și anume înlocuirea valorilor și liderilor, din orice domeniu, cu țărani inculți, cu muncitori, cu baza societății, așa cu frumos le place să anunțe.

Această tehnică a distrus poporul român, țara, spiritul său. După ocupația sovietică, toți liderii, toți intelectualii, toate valorile au fost ucise, trimise la canal, la pușcărie și, în loc, au apărut oamenii muncii. Cu cât mai imbecili, mai aduși de la coada vacii, cu atât mai bine. Șefii din poliție, polițiștii, milițienii, șefii armatei, rectorii universităților, directorii tuturor fabricilor, toți, absolut toți, orice om cu ceva răspundere, școală și cultură a fost înlocuit cu un cioflingar cu 4 clase și putere de decizie. Birocrația a fost dusă la niveluri uriașe, acte peste acte pentru orice fel de căcat (vi se pare cunoscut, relativ la ziua de azi), cozi, șpăgi sistemice.

De ce? Astfel, oamenilor simpli li se sparge viața. Nu mai au niciun fel de siguranță a zilei de mâine, deși sunt în stare de pace. Nu știu dacă pot să își planifice viitorul, nu au nici măcar idee dacă pot obține un act, dacă au acces la o diplomă sau un curs de calificare. Totul este un haos, totul se ascunde în spatele hârtiilor, în spatele cauzei tovărășești și a planului cincinal, acel plan fără niciun sens și fără nicio bază economică reală.

Eh, gândindu-vă la chestiile astea (cartea lui Bogdan Ficeac este, ÎNTOTDEAUNA, o referință minunată în domeniu) gândiți-vă la declarația idiotului ăsta, așa zis ministru al economiei în românia și ce implică ea.

Practic, acest imbecil, ministrul economiei, cel ce este responsabil de creșterea economiei din românia, declară senin, când i se spune că vor crește prețurile la sălile de fitness, că asta nu e o problemă, oamenii pot face sport și în parc. Deci care este rolul său, ca ministru? Nu să ajute economia să crească și să crească firmele, cele care plătesc impozitele din care funcționează statul? Sau rolul său e de a închide firmele și de a micșora colecta de venituri la buget? Și atunci, ce este domnul Radu Ștefan Oprea, ministru sau disruptor sovietic? Nu vi se pare ciudat cum nesiguranța pe care o practică USL în economie seamănă ciudat de mult cu ce se întâmpla atunci când URSS a cucerit românia și a transformat-o în sclavă?

El este ministrul economiei.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

22 comentarii Adaugă comentariu

  1. Pai faci sport in parc dar abonamentul la sala tot trebuie sa il platesti!

    33
  2. #2

    Doar două observații Dăcît doo obzervatzii…

    1> Comunismul nu a avut probleme de implementare aici, nu neapărat din cauza epurării a elitelor (ce elite au fost ălea dacă nici plebea nu a sărit să-i salveze sau să se revolte împotriva prezenței continue a puterii comuniste? au făcut-o nemții în ’53, ungurii în ’56, cehii în ’68, iar polonezii mereu urlând de nu mai știa ăla al lor, general sau mareșal, cum să-i potolească) învățate pe banii colectați de la arendași, fiindcă exista cu mult dinainte discordanțe & disonanțe provinciale, locale și în cele câteva centre urbane.
    Cu alte cuvinte, elitele n-au știu (n-au vrut) să-i aibă pe țăranii ăia cu veceu funcțional și habitat fără să curgă apa ploii deasupra țiglei sparte ai casei, de au reușit comuniștii să le bage canalizare în apartamente & d-aia vor continua să existe pierde-vară, scrâșnind din dinții cariați și metalici, „eu voi muri comunist/comunistă, pentru că…
    Am avut un unchi. Nu era activ politic de niciun fel dar era comunist. Am stat cu el, când trăia, de ce nu poate, nu vrea să înțeleagă, că ce s-a întâmplat, nu a fost normal, omenesc ș.a.m.d.
    Mi-a răspuns că, dacă nu veneau comuniștii, el rămânea blocat tot la țară, pe izlaz, inhalând putoarea de bălegar bovin. Ce să-i fi răspuns… „blocat la țară”…

    Iar ceea ce istoriograficii nu vor putea răspunde niciodată (sau nici nu vor să audă întrebarea), este: de ce, comparativ cu alte țări foste comuniste, populația din România nu s-a răzvrătit în felul cum au făcut-o cei antemenționați, imediat după primele alegeri când au fost declarați câștigători comuniștii? Se prea poate ca populația, oricum, era abrutizată și neglijată (dpdv al construirii unui stat-națiunal funcțional), de până și comuniștii erau văzuți ca fiind o alternativă convenabilă/mai bună?
    Atașatul militar american din acea perioadă a comunicat în Europa de vest că era dezamăgit profund de felul cum o personalitate din elita țării (nu spun numele, n-am chef de drone politice să se înfiereze aici, cu mine, acum) era(u) pur și simplu dezinteresat(e), boemic(e), disimulat(e) de realitate.
    Să ne mai mirăm că așa-zisa disidență de afară nu a putut să influențeze centrele vestului să se reinstituie tribunalele populare (apropo, legitimizate de puterile aliate după război, nu erau ilegale/nelgitime) să fie vânați și omorâți nomenclatura comunistă și securistă? Sau că unii se referau la Mihai drept un oportunist și/sau trădător?
    Hai să gândim și așa…

    2> Cum se numește manualul acela? Editura, anul apariției, autor(i), titlul… ?

    14
    • #3

      Prima observație are o bază de discuții. Perioada interbelică a fost departe de imaginea ei idealizată de azi, în special pentru păturile de jos ale populației, în special datorită corupției și lipsei de interes a elitelor. Orice asemănare cu prezentul ( și evenimente politice externe fierbinți) e întâmplătoare.

      A doua presupun că s-a vrut un fel de ironie a incredulului. Dar, în orice caz:

      Varianta în română:
      constitutii.files.wordpress.com/2017/02/directivele-de-bazc483-ale-kgb-pentru-c5a3c483rile-din-lagc483rul-sovietic-1947.pdf
      Varianta în engleză:
      www.ruf.rice.edu/~sarmatia/194/instruct.html

      Putem argumenta că KGB nu exista în 1947. MGB, presupunem că ideile au fost clocite în NKVD. Aceeași pasăre, penaje în nuanțe diferite.

      7
    • #4

      Adică, mai pe scurt, comunismul s-a mulat foarte bine pe societatea românească din acele vremuri?

      5
    • #5

      Eddy Colectivizarea fortata ce a omorat sute de mii de tarani, revoltele din Valea Jiului si din Brasov, luptatorii din munti impotriva bolsevicilor, 1 milion de romani aruncati de securitate in temnitele Pitesti, Jilava, Aiud, Gherla, Tg Ocna, Suceava, Botosani, 500 de mii de luptatori anticomunisti morti in lagarele de munca comuniste inseamna rezistenta impotriva comunismului, o respingere cu pretul vietii a unui sistem politic criminal strain de fiinta noastra, strain de fiinta oricarui neam de pe pamantul asta.
      Minciunile scrise de tine nu pot apartine decat vreunui securist nenorocit ce incearca sa se scoata pentru crimele comise de sistemul din care a facut parte.

      21
    • #6

      De aia o vizita la Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetu Marmatiei ar trebui sa fie obligatorie pentru toti romanii…

      14
    • #7

      iata un balegar disruptor!

      5
    • #8

      Eddy, spui niște enormități…

      Amesteci adevăruri din realitatea imediată (povestea unchiului tău) cu intrebări retorice fabricate ca să inducă anumite idei și cu denaturări grosolane (confuzia dintre tribunalele poporului și tribunalele populare).

      Cu toții avem pe cineva prin familia extinsă ca unchiul tău. Nu tăgăduiește nimeni că pentru o fracțiune (mică) din populație comunismul a fost mană cerească. Dar adevărul se oprește aici.

      Să spui că românii n-au avut rezistență, dizidență este de-a dreptul mârșav. “Istoriograficii” au răspuns de nenumărate ori (cui a vrut să înțeleagă) că represiunea comunistă în România a fost cea mai brutală din tot blocul de est, iar “copilul” acesti represiuni, Securitatea, a avut cea mai extinsă și profundă penetrare în societate dintre toate țările fost comuniste.

      Mă abțin cu greu, dar să te întrebi (fals retoric) despre țara în care s-a desfășurat Experimentul Pitești, cel mai mare și cel mai agresiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul de est, de ce nu s-a răzvrătit, denotă o formă aparte de josnicie.

      7
    • #9

      @Peredhil

      „Către filiala Varșovia a KGB Moscova, 2.6.1947 (Strict secret) K-AA/CC 113. Indicaţie NK/003/47” ;
      „Quotations from this text appeared in the Paris monthly Kultura in the 1980s. The entire text was published, among others, in New York’s Nowy Dziennik, in London’s Tydzie n Polski (a weekly supplement to Dziennik Polski i Dziennik Zolnierza) on 10 February 1990, and in the Polish quarterly Antyk, nos.9-12 (1993). According to the commentaries accompanying the text in various publications, this is a copy of a document found in Boleslaw Bierut’s archives. Bierut was president of Soviet-occupied Poland in 1947-52.”

      Pișu.
      Peredhil, eu nu cred că am fost nesimțit, am cerut sursa originală, sursa primară (istoricii care se ocupă cu chestii din ăstea vor înțelege ce am cerut).

      N-am cerut copii. N-am cerut citări pigulite, publicate în diverese reviste, pe urmă revizuite de critici, pe urmă găsită o copie(?!) după un original. Nu, nu, nu – vreau originalul, vreau „prima ediție”.
      Nu surse secundare, nu cărți inspirate de pe urma surselor secundare, nu hadituri/copiaturi/specule/dosare din sertare inaccesibile publicului…
      Sursă primară, sursă originală, asta am cerut.

      Sunt nesimțit?

      @anukoi

      @anukoi

      Adică, mai pe scurt, comunismul s-a mulat foarte bine pe societatea românească din acele vremuri?

      Pe scurt, da.
      Pe lung, nu a existat altceva care să provoace/întărâte populația să se sacrifice ca ei (comuniștii) să nu poată accede la putere. De ce?
      Și-o javră nemâncată, piele și os, căutând printre gunoaie, atacă dacă o încolțești.
      Românii nimic, nimic, nimic, nimic, nimic, prin comparație cu celelalte state satelit comuniste. Nu se explică, este anormal.
      Și dacă tot știm că votul a fost trunchiat în favoarea comuniștilor să acapareze puterea, tot nu se explică reacția blană a populației, de ce a acceptat tacit & așa de ușor rezultatele ca și cum se aștepta ca ei (comuniștii) să câștige detașat? Nemții, ungurii, cehii, polonezii, toți au avut episoade fatidice de revoltă spontană și între viață & moarte, cu mult după instaurarea regimurilor lor comuniste. Aici, nici pâs, de parcă Securitățile din celelalte țări comuniste erau blânde și numai la noi erau bestii.

      Dar na, repet ce am scris anterior, întrebări pentru care istoricii, istoriografii, nu vor să audă, nu vor să citească, pentru că asta ar înseamna să critice la greu inclusiv monarhia, inclusiv politica/economia/organizația administrativă din interbelic și antebelic (înainte primului război) și ar trebui să recunoscă, așa cum am rămas eu siderat cu unchi-meu, că până și comunismul a avut pentru mulți (mult mai mulți decât ne-ar plăcea să recunoaștem) beneficii reale, de unde până unde vom asista muuuultă vreme la acei pierde-vară despre care vorbeam…

      @Dacia

      Eddy Colectivizarea fortata ce a omorat sute de mii de tarani, revoltele din Valea Jiului si din Brasov, luptatorii din munti impotriva bolsevicilor,

      Care colectivizare forțată? Care sute de mii de țărani? Arată gropile comunale, arată mormintele. Eu nu știu de niciuna.
      Aia care s-a impus cu ușurință (cel mai ușor dintre toate țările comuniste, unii din istorici afirmând că mult mai ușor decât a trebuit s-o facă Stalin cu ai lui prin teroare), ca mănușa?
      Care colectivizare „forțată”?

      luptatorii din munti impotriva bolsevicilor

      Dacă mă obligi să aleg între comuniști/milițieni/securiști și legionari, nu vreau să aleg pe nimeni.

      Mă lași să nu aleg pe nimeni sau nu-mi dai voie?

      1 milion de romani aruncati de securitate in temnitele Pitesti, Jilava, Aiud, Gherla, Tg Ocna, Suceava, Botosani,

      De câte ori a fost votat Iliescu președinte după 1989?
      De ce PSD e partidul cu cele mai multe voturi pe țară, de când a picat comunismul?
      Câți s-au organizat, în grupuri sau în stil lone wolf, să-i vâneze și să-i omoare pe ăia care i-au aruncat la temniță? Dar copiii lor?

      Matematic, ăia „1 milion” cu sustragerile aferente (neveste, soți, copii, descendenți, frați, surori, copiii fraților/surorilor etc), nu au nicio logică cum s-au întâmplat lucrurile după Revoluție. Nu există nicio explicație, numai nebunie deșănțată, dacă alegem să credem cifra.
      Din ăia 1 milion, n-ar mai fi trebuit să existe PSD-ul după căderea comunismului, n-ar fi fost nevoie de nicio mineriadă, de niciun Isărescu la BNR… repet, dacă continui să chiar crezi cifra de 1 milion și efectul domino multiplicat.

      500 de mii de luptatori anticomunisti morti in lagarele de munca comuniste inseamna rezistenta impotriva comunismului

      Muncind și murind în lagăre de muncă nu înseamnă „rezistență”, îmi pare tare rău să-ți confirm.
      La fel, arată gropile comunale, scheleții, mormintele celor 500k, catacombele cu cranii.

      o respingere cu pretul vietii a unui sistem politic criminal strain de fiinta noastra, strain de fiinta oricarui neam de pe pamantul asta.

      Românii afirmă că sunt ospitalieri.

      Minciunile scrise de tine nu pot apartine decat vreunui securist nenorocit ce incearca sa se scoata pentru crimele comise de sistemul din care a facut parte.

      Zise „Dacia”…

      De aia o vizita la Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetu Marmatiei ar trebui sa fie obligatorie pentru toti romanii…

      Să ce?
      Cu o gură să spună că ce rău că au făcut închisoare pe nemeritate unii, în timp ce cu cealaltă jumătate de gură să afirme că securiștii/Ceaușescu au fost patrioți?
      O vizită să ce… ?

      6
    • #10

      Eddy, tovarase, ce am spus eu e adevarul. Tu delirezi in stil securistopecerist, acuzi victima pentru agresiunea calaului asupra ei. Animalele detin constiinta, tu nu.

      6
  3. #11

    Foarte corect, doar ca acum toate aceste “măsuri economice” au fost impuse prin PNNR de către UE, scrise după dictare, frumușel, de către ceata de trădători PNL/PSD/USR.
    UE se transforma în noul USSR (USR – get it?)

    4
    • #12

      Am cumpănit un pic modul de a răspunde cuiva care compară PNNR cu implementarea comunismului de către sovietici, sau UE cu URSS. Am încercat să găsesc scuza vârstei prea fragede sau poate excesiv de seniorale, a lipsei de informație, sau a capacității de a discerne informația istorică de propagandă… Am eșuat în acest demers, nu pot decât să concluzionez că am îmbătrânit la rândul meu și mi-am pierdut răbdarea cu anumite tipuri de persoane.

      Așa că hai sictir și mai du-te-n Simionu’ mă-tii cu idei din astea de pirită.

      37
    • #13

      iata-l si pe al doilea!

      3
  4. #14

    Asta cu “poti sa faci sport si in parc” imi aduce aminte tangential de “invatamantul e gratuit pentru copii, nu pentru parinti…”.
    Aparent o sa spuneti ca nu au legatura una cu alta. In realitate insa…

    15
  5. #16

    Domnu ministru este un imbecil sinistru. Am dat-o si-n rime.

    1
  6. #17

    Da ma… dar care parcuri ? Ahaha, ca daca ies toti sa faca sport in parc o sa arate cum arata chinezii la piscina

    1
    • Macar sa lase chinezii primii sa faca sport in parc ca sa scapam prima data de cainii vagabonzi!

      1
  7. #19

    cioflingarul asta, care a ajuns ministru ca sa nu avem premier mai prost ca subordonatii, a dat un raspuns demn de elena ceausescu.
    daca ar avea si acelasi sfarsit, ar fi echitabil.

    4
  8. #20

    Prostii.
    Rusii au fost blanzi si rabdatori.
    Nu au fost rai, noi am fost rai.
    Stra strabunicii mei au fost rai ca au subjugat oameni prin detinerea de capital si poprietate privata mai mult decat e normal.
    Foarte bine face domn ministru. Eu il sustin, la ce va trebuie atatia bani si averi.

    3
  9. #22

    Am trait cu bagajele facute o destul de lunga perioada de vreme din viata mea de adult, n-ar fi prima oara cand o iau din loc prin lume…

    Nu stiu ce-i cu mine, dar ma incearca un sentiment stingher atunci cand ajung la controlul de securitate din aeroport si vamesul imi spune scurt, grabit si sictirit: “Treceti!”, in timp ce coloana din spate e scanata sau re-scanata, descaltata etc., semn ca nici in gloata care sta la rand nu ma pot incadra si nici nu merit atentia pentru un body-check.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.