Emisiunea mea favorită, în ultima perioadă, este Forged in Fire, de pe History. E o emisiune foarte simplă, sunt aduși 4 fierari și puși să facă un cuțit preferat și o armă, ulterior, la cererea juriului.

Trecem peste fierari, sunt mulți, sunt duri, sunt oameni care știu cum și care fac instrumente care aduc moartea, mai rapid sau mai pesedistic, în funcție de măiestrie.

Juriul, ca la Masterschef, e format din 3 experți în arme. Experți în construcția lor, experți în istoria lor și experți în mânuirea lor. Toți 3 știu să folosească la perfecție o armă albă, fie ea cuțit, sabie, topor sau lance. Toți 3 sunt cu adevărat duri, din toate punctele de vedere.

Eh, mă uitam la oamenii aceștia, comparativ cu Masterchef. Mai țineți minte Masterchef? E emisiunea aia unde niște bucătărași, specialiști în tocat legume, urlă isteric și aruncă cu mâncare peste niște indivizi terorizați, pentru că iată, ce puternici și importanți sunt ei.

Iar la Forged on fire, Doug Marcaida este tot un zâmbet, un calm și o relaxare totală. Oamenii din fața lui făcând arme albe. El fiind expert în arme albe.

Isteria este semnul oamenilor slabi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

31 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Pai la noi sunt pusi de producator sa faca scandal pentru ca asta ii place publicului roman. Cum se comportau primii masterchefi la Protv si cum se comporta acum la Antena..

    • #2

      formatul masterchef e de asa natura. ei poate nu sunt asa RL, dar emisiunea ii face sa para caraghiosi. boss, tu esti bucatareasa, de unde isteria asta de zici ca faci minim rachete cu raza medie?

    • in bucatarie se urla si se arunca cu farfurii IRL.
      caldura, stres, oboseala = isterie

    • #4

      daca in bucatarie e cald, sa vezi cum e langa o forja

    • #5

      E formatul US. Circ.
      Masterchef Australia/UK e total diferit.

    • #6

      La forja mai poti indrepta greselile, daca iti iese o sabie mai stramba, o incalzesti si dai in ea pana e buna. In bucatarie daca tai stramb un peste il arunci, daca arzi prea mult o bucata de carne o arunci. In bucatarie totul trebuie sa fie perfect din prima si la timp, ca nu sta clientul dupa tine. O spun fara sa am vreo treaba cu bucataria, ultima data cand am zis sa fac si eu o pizza blatul a iesit asa tare ca putea fi folosit pe post de scut ca am lasato prea mult la cuptor, cred ca mai bine ma apuc de forjat.

    • Exact. Caldura din forja trebuie dublata de atentie sa nu futi atunci treaba ca mori. Dar nu cred ca se lucreaza cu termeni de predare atat de scurti si de precisi. Bine, aici discutam teoretic, ca in multe locatii care servesc mancare acelasi fel de mancare nu e la fel de la o zi la alta.
      daca mai pui si orgoliile intre bucatari de calitate asemanatoare….

    • Nu poți bre să reîncălzești și să îndrepți când ți se scoală ție așa. Sunt niște legi ale fizicii, nu e chiar așa simplu.

  2. #9

    Pai in bucatarie iti iei o tigaie in cap si uiti de ea in cateva ore, in atelierele astea probabil poti lua alte chestii de care iti amintesti mai mult timp. Mai in gluma mai in serios asta cred ca ajuta la liniste.
    Totusi, consider ca gatitul e mai complicat si un fel de mancare ratat poate crea o frustrare mai mare, decat o sabie boanta. Ma refer la prezent, nu la vremurile din 1600 cand ti se lua capul pentru o ciorba sau o sabie proasta.
    Nu cred ca la restaurant vrei sa vina chelnerita sa iti zica sa mai astepti putin ca a pus bucatarul prea multa sare si tre sa refaca ciorba.

    • #10

      Când vine vorba de făcut mâncare, nu e loc de greșeli, din punct de vedere comercial / antreprenorial.
      Când clientul intră pe ușă / sună, omului ăla îi este foame sau îi va fi foame în foarte scurt timp, dacă îi strici mâncarea îi poți strica și ziua.
      Nu deranja pe cineva căruia îi este foame.
      Războaiele nu se țin pe burta goală.

  3. #11

    Forged in Fire e misto. Si Alone e misto. Sezonul 4 incepe pe 30 iulie. Hurray!:)

    • #12

      Alone sezonul 4 s-a terminat ieri, foarte fain serialul, History Channel are multe emisiuni de top.
      Apropo de Master Chef, daca vrei sa vezi emisiuni culinare îți recomand Food Network transmis de Telekom TV, ramai masca la emisiuni gen Man, fire, food.

  4. #13

    Cati poti omori de unul singur cu cutitul si cati poti cu o savarina cu salmonela. Eu zic sa nu subestimezi nici un bucatar care nu se spala pe maini.

    • #14

      Cu cati oameni esti obisnuit sa imparti savarina ? 😀 Sorry, nu m-am putut abtine 🙂

    • #15

      Asta e o intrebare la care nici un barbat nu are raspunsul. Poate face doar o estimare eventual

    • #16

      @Lucifer stai sa vezi daca mai si intraba si mai primesc si raspuns. Crize, bocete cu toate ca raspunsurile sunt intodeauna injumatatite.

    • #17

      80% din populatia masculina “e al 3-lea” pentru ca sansEle sa ii cunosti pe 2 sunt destul de mari in orice oras pana in 300 000. 18% “al doilea” ca par destul de destepti sa stie ce e ala himen dar e din alta zona geografica. 2% sunt impartiti in 0.1% cand chiar sunt primii, 1.8% care au pus botul la eram “”virgina, nu pe ciclu”” iar restul afla o cifra(in cazurile bune pana in 3 digiti).
      Asta asa, o analiza a mea. Nu stiu sa zic daca e pe ensantion reprezentativ ca aici pe blog toti fut fotomodele diferite zilnic, au venituri de la 5000 eur pe luna in sus si vor sa mai taie 2-3 inch din puta ca se plang partenerele de prea lunga.

    • #18

      lucifer, nu uita si ca cel putin jumate au fost/sunt depresivi..

  5. #19

    This blade…will cut. Super lejer omu. Sunt profi toti de la prezentator(ex Ranger) la cei 3/4 jurati.

  6. #20

    Păcat ca nu vedem si fierari europeni.Cand forjezi o lamă probabil ca te dinti ca Thor,cand flambezi o clătită probabil te simti doar transpirat.

  7. #21

    Doug Marcaida – it will ‘keel’ 🙂

  8. #22

    This will… cut! 🙂

  9. Nici cu vreo 5 ajutoare nu m-as pune impotriva astuia, chit sa fie cu o mana legata si fara niciun cutit…

    • #24

      Stii care e paradoxul? Daca il vezi pe strada, fara sa stii cine e cu adevarat, ai impresia ca-l faci bucati dintr-o palma. Si, boy, cat de departe de adevar ai fi.

    • Că țiganii din Italia, care s-au luat de un japonez, nuș’ ce campion, de i-a băgat ăla in spital toți.

      L-au văzut mai mic și pricăjit, ăștia fiind vreo cinci, au zis că-l fac pe fraier la buzunare…

  10. #26

    ce zambet frumos are Marcaida , parca simt un fior de gheata pe sira spinarii .

  11. #27

    R U fking kidding me??!?! Nici nu mi-ar fi trecut prin minte sa compar cele 2 posturi….d-apoi emisiuni. Una e pe formatu’ “paine si circ”, iar cealalta e pt cei care inca mai gandesc si nu cred ca in Elvetia vacile sunt mov.

  12. #28

    Mie mi se pare tare faptul ca nu exista niciun suspans idiot, cu pauze lungi, respiratie greoaie, publicitate, atunci cand anunta castigatorul. Se anunta direct castigatorul, asta multumeste, da noroc cu colegul de competitie si aia e, s-a terminat emisiunea.

    • #29

      pentru ca formatul si emisiunea in sine nu este pentru gospodine care mai sug (taie) o ceapa in pauza de publicitate .

  13. #30

    Mersi frumos pentru sugestie. Kinda offtopic, e vreo librarie i care sa fie seriile complete, sa nu mai trebuiasca sa iau episod cu episod ? Intreb pentru un prieten.

  14. #31

    La bucătarii lui peste prăjit nici nu mi-am bătut capul sa ma uit, mi s-au părut imbecili si infatuați de la început. La băieții cu forja… mai puțin, mai mult la aia cu amanetul.

    Aseară am văzut ep 2 din GoT …. tare slab, sau am eu așteptări și-n ce in ce mai mari