Una din chestiile pe care le detest cu pasiune sunt aceste așa zise businessuri în care niște aplicații deținute de niște băieți deștepți gestionează servicii pentru populație, cu sublinierea că serviciile alea nu sunt autorizate de nimeni, nu sunt controlate de nimeni și nimeni nu răspunde pentru nimic. Gen AirBNB, care nu e cu nimic mai prejos decât ăia care stăteau, pe vremuri, în fața gării Constanța, agitând un mănunchi de chei și te întrebau printre dinți Cazare, băiatu, ieftin??

Faza funny e că oamenii cumpără cazările astea, uneori mult mai scumpe decât ce oferă un hotel decent, (de exemplu, în bucurești, un Hello Hotels costă vreo 50 de euro pe noapte) dar nu își imaginează nicio secundă că băieții ăia cu închiriatul nu au nicio responsabilitate, față de nimeni. Cât timp nu este un serviciu de cazare legal, autorizat de către stat, înseamnă că cotețul respectiv nu are de ce să urmărească vreun normativ de cazare iar proprietarul nu răspunde pentru nimic din ceea ce ar face acolo (exceptând infracțiuni flagrante), ești pe cont propriu și răspunzi de tine, sănătatea și banii tăi.

Dar nu e nimic, e important să trăim, să călătorim, să experiențe etc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.