Una din chestiile pe care le detest cu pasiune sunt aceste așa zise businessuri în care niște aplicații deținute de niște băieți deștepți gestionează servicii pentru populație, cu sublinierea că serviciile alea nu sunt autorizate de nimeni, nu sunt controlate de nimeni și nimeni nu răspunde pentru nimic. Gen AirBNB, care nu e cu nimic mai prejos decât ăia care stăteau, pe vremuri, în fața gării Constanța, agitând un mănunchi de chei și te întrebau printre dinți Cazare, băiatu, ieftin??

Faza funny e că oamenii cumpără cazările astea, uneori mult mai scumpe decât ce oferă un hotel decent, (de exemplu, în bucurești, un Hello Hotels costă vreo 50 de euro pe noapte) dar nu își imaginează nicio secundă că băieții ăia cu închiriatul nu au nicio responsabilitate, față de nimeni. Cât timp nu este un serviciu de cazare legal, autorizat de către stat, înseamnă că cotețul respectiv nu are de ce să urmărească vreun normativ de cazare iar proprietarul nu răspunde pentru nimic din ceea ce ar face acolo (exceptând infracțiuni flagrante), ești pe cont propriu și răspunzi de tine, sănătatea și banii tăi.

Dar nu e nimic, e important să trăim, să călătorim, să experiențe etc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

21 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Pai e fix la fel ca mizeriile ride-share gen Uber etc. (hai baiatu’ nu vrei un taxi ieftni si bun?)

    21
  2. #4

    Ok, atunci nici eu nu raspund cand o sa plec cu frigiderul si aragazul lui!

    6
  3. #5

    Eu am calatorit mult prin Europa, cu Airbnb cand mergeam in concediu si prin hoteluri cand mergeam cu munca. Niciodata n-am luat ce a fost cel mai ieftin ce-i drept la Airbnb, iar la hotel regula era minim 4 stele si cat mai aproape de locul unde aveam treaba. Airbnb-urile incercam sa mi le iau prin centru, undeva aproape de gara.

    0 probleme cu Airbnb. 0. Toata cazarile au fost fix ca in poze, curate, aveam tot ce-mi trebuia, proprietaru raspundea instant. Si de fiecare data am comparat cu hotelurile din zona si niciodata n-am gasit ceva comparabil ca dotari in pretul ala. A, ca puteam sta la hostel sau in hotel de navetisti de-mi trecea trenul prin hol cu bani mai putini, da, asta e clar, da nu asta cautam.

    Cu hotelurile au fost probleme in aproape toate, mai ales in Germania. Ba nu curgea apa calda, ba nu se mai oprea din umplut WC-ul, ba nu voiau sa ma serveasca la room service ca nu stiu ce motiv, ba aveam un bec in tavan care nu se stingea si nu stia nimeni sa-i dea de cap si nu voiau sa imi schimbe camera, ba aveam WC-ul asezat atat de aproape de blatul de la chiuveta incat trebuia sa ma asez pe lateral pe el, ba era inchis la sala sau fix azi curatau piscina si alte motive de doi lei.

    Cei mai amuzanti au fost Novotel Munchen, care a intrat in camera dupa ce am iesit in oras sa-mi scoata meniul de room service. De ce? Nici azi nu stiu. Norocul meu ca facusem o poza inainte sa plec. Cand i-am confruntat mi-au zis ca n-a intrat nimeni in camera si ca oricum nu toate camerele au meniu de room service. Am intrebat-o cei cu poza aia din telefonul meu si a dat din umeri. Am dormit cu scaunul proptit de usa in noaptea aia.

    Dar da, pentru ca o necunoscuta pe net a avut o problema o sa ma intorc la mers cu hotelul. Dai un ban, da macar stii ca-ti faci nervi.

    34
    • #6

      Merg de 4 ani cam o data pe luna prin Europa. De fiecare data la hotel, niciodată la 5 stele.
      Problemele pe care le ai tu se poate să fie
      1. Rezultatele unei planificări proaste
      2. Derivate din paranoia.

      Singura problema de gen a fost în Olanda, cu o baie care avea bazinul de la WC defect, m-am dus la recepție, mi-au schimbat camera.

      14
    • Cu airbnb e loterie, am nimerit un superapartament in marseiile aveam acces inclusiv la o piscina, in timp ce in milano era o mizerie cu baie la comun (desi pe site scria ca fiecare camera are baie proprie) care arata ca-n Romania anilor 70-80 si n-avea nici o treaba cu pozele de pe site, in conditiile in care n-am luat niciodata cele mai ieftine apartamente si intodeuna am luat doar cele cu note mari in review-uri.

      La hotel n-am avut niciodata surpriza ca pozele sa nu corespunda cu realitatea insa deobicei in zonele turistice e bine sa nu iei sub 4 stele din considerente de igiena, in zonele cu mai putini turisti sunt ok si cele de 3 stele.

      6
  4. #8

    Vezi ca in ro au inceput si airbnb, si booking, sa ceara autorizatia de la ministerul turismului, 1 iulie este parca termenul sau te dau jos de pe platforma. Ptr persoane fizice, pana in cinci camere, se obtine foarte usor autorizatia, trebuie trimise niste documente si vin baietii sa verifice realitatea din teren. La noi au fost f ok! Incl ISU vine in verificare de la ultimul incident, sunt obligatorii senzorii de fum si stingatoarele IP6. Si semnul de “iesire”.

    23
  5. #9

    ăia care stăteau, pe vremuri, în fața gării Constanța, agitând un mănunchi de chei și te întrebau printre dinți Cazare, băiatu, ieftin??

    Pe vremuri ???
    Este ca n-ai mai fost de mult la Constanta ? :)))))

    31
    • #10

      serios, SUNT SI ACUM??

    • #11

      – Apa calda?
      – Da, de la boilerul incalzit de soare.

      Discutie adevarata prin Constinesti, cca acum 20 de ani

      16
    • #12

      >>de la boilerul incalzit de soare

      Pentru cine nu stie aia e un butoi de tabla vopsit negru si pus pe acoperis, nu cine stie ce instalatie cu panouri solare.

      15
    • Eu am stat acum 20-25 de ani la Costinești cu apa incalzita la butoi negru, cand prindeai apa era fierbinte probleme erau dupa ce se spalau 2-3 fete si consumau toata apa calda. Cel mai horror si singurul lucru care-l refuzam din start erau cazarile cu wc turcesc.

      9
    • #14

      De ce, Constantine, nu stii ca la wc-urile turcesti faci cacutza cel mai corect? 😀

      11
  6. astea sunt probleme in USA. te doare capu ce mizerii au aia acolo 🙂

    in europa problema cu airbnbul este ca ii cancer. Nu in bucuresti/brasov si orase de genu asta in care turismu oricum e irelevant.
    Insa, in orasele mari si importante. VAI PULA TA. Rusii au cumparat juma de praga sa o faca Airbnb. Asta aduce numar mare de turisti, creste chiriile pentru prostii care chiar vor sa locuiasca in orasu ala si creste oricum toate preturile din lume
    Cam la fel e si prin australia. Gasesti din pula chirie ca toti le dau pe airbnb

    Lately incerc sa nu mai iau d-astea. Exceptand cazurile in care chiar nu gasesc alta solutie, cam merg la hotel sau alte sisteme reale

    18
  7. #16

    La inceput AirBNB era misto pentru ca era mai ieftin ca la hotel iar cazarile chiar erau super. In plus aveai un intreg apartament la dispozitie, inclusiv cu bucatarie. Seara daca erai obosit de la plimbat, luai 2 beri si o pizza de la colt si urcai cu ea in cazare, nu plateai bar/room-service la supra-pret.
    In ultimul insa au devenit mai scumpe cazarile pe Airbnb in timp ce calitate a scazut. In plus, incepi sa gasesti cazari de genul si pe booking, mai ieftin. Booking e si mai saritor in caz de nevoie.

    Legat de magarii din astea, s-ar rezolva simplu. Daca gazda anuleaza inseamna ca are o problema cu cazarea, deci nu mai poate inchiria deloc in perioada respectiva. Daca brusc s-a rezolvat problema, se reactiveaza rezervarea initiala, la pretul initial.

    11
  8. #17

    Si hotelurile maresc preturile la evenimente. Cand e cate un targ/meci sau ce o fi sar preturile in aer. Nu exista ospitalitate in industria ospitalitatii ci doar hrapareti si hraparete. 😀

    19
    • #18

      Absolut. Dar nu iti anuleaza tie rezervarea. Sau…daca ti-o anuleaza ai mai multe locuri unde sa te plangi

      10
  9. #19

    stiu eu una cum sa ajungeti in murica

    twitter.com/EvaVlaar/status/1759340021759246750

    1
  10. #20

    “agitând un mănunchi de chei”…oooh, ce amintiri! Eram mic, mic, cu scame in buric, si nu-mi pasa ca le am, oricum nu speram sa le vada altcineva, atat de mic eram. Si m-a luat frate-miu cu el la mare. El era tot mic, dar decat mine mai mare, si a vrut sa imi faca o bucurie, ca daca tot eram amarat si mic, sa ma duca la mare. Parintii n-avea bani sa ma duca, deloc, nici frate-miu n-avea, dar aproape deloc. Cred ca a pus jumate de an de-o parte, din salariul lui mic, de boboc in aviatie, locotenent parca, sau chiar sub, cârmaci fără barcă. Venisem cu o Dacia Zambetul lui Iliescu, tocmai ce-si luase si el carnetul, de 1-2 ani, corect, nu pe bani, ceva atipic intr-un oras plin de borfasi. Dar scapasem! Eram liberi si mici – unul de tot, altul aproape – liberi la mare, la soare. Cand i-am vazut pe aia agitand manunchiul de chei, am simtit o… o voce: nu mai vorbi in rime ca esti boring și ghei.
    Dar n-am ascultat-o. Băi, ce vară, ce vacanță, fără povară, fără speranță. Nu mai speram la nimic pentru că deja aveam totul. Nu mai scriu ceva boring ritmat cu înotul. Sau cu plajă, hamsie și vrajă. Cântări în cochilie, noi mici, acătării; fără bani, fără ani, vraja mării.

    11

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam