bitdefender

Băieții de la Bitdefender Antivirus au lansat astăzi noua suită de produse destinate utilizatorilor normali, casnici, atehnici, oameni simpli din popor dar și celor mai abili în ale tehnologiei, ca noi. Nu știu daca au soluție și pentru iPhone, că m-am obișnuit cu el în telefon, să știu că mă atenționează dacă am parte de vreo scamă agățată în largile câmpii internetice.

Revenind la Bitdefender. Suita nouă aduce în prim-plan o tehnologie inovativă, care poate proteja utilizatorii de pericolul numit ransomware, ransomware care anul trecut a făcut de 50 de ori mai multe victime față de 2013 și care blochează dispozitivul și cere bani ca recompensă pentru deblocare. Ceea ce este nașpa rău.

Dacă nu știți ce înseamnă ransomware și ce efect are, poate vă amintiți că anul trecut un brăilean s-a sinucis, nu înainte de a-și ucide prin spânzurare copilul de 4 ani, pentru că intrase pe situri de adulți, de unde agățase un virus ransomeware, care l-a avertizat, ca din partea Poliției, că are de plată 70 000 de lei, pentru că s-a uitat la materiale piratate. Iar omul, fiind din brăila, a ales calea onoarei.

Revenind. Tehnologia în cauză  se datorează progreselor pe care le fac românii noștri în materie de inteligență artificială și care permit procesarea în câteva milisecunde a datelor venite de pe tot mapamondul și neutralizarea amenințărilor înainte ca acestea să se răspândească. Practic, instantaneu, dacă ma pricep la interpretat mesaje.

Mai sunt niște chestii   interesante, ca OneClick Optimizer care menține viteza sistemului la full speed ahead, Photon care are grijă să îmbunătățească performanța și altele, dar le descoperiți voi pe parcurs.

Informații, detalii, tehnicalităti, pe site

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.