Am consumat Chopstix la de începuturile apariției lor prin mallurile românești. Era primul fast food de genul, cred că chiar înainte de Wu Xing.

În imagine aveți ce a ajuns o porție de mâncare de la Chopstix. În cutiuța aceea mică aveți fix o lingură de mâncare, pusă cu pioșenie. Încă nu au redus porția de salată de urechi de lemn. Cele 12 pachețele de primăvară au ajuns…alea de le vedeți.

Și, ca să nu se prindă chiar tot consumatorul votant de PSD, au schimbat cutiuțele de mâncare. Dacă, la început, mâncare era pusă toată în caserole cum e cea de la salată, acum au pus niște cutii de chibrite pentru food, în care se pune jumătate și cam aia a fost.

Serios, e deja penibil. Am fost și am luat niște paste cu vită, au pus fix o mizerie de aia de cât iei în furculiță înăuntru, m-am ridicat mai flămând decât m-am așezat, 40 de lei. Leave it in sangue.

Recomand ocolirea, că deja e haiducie reversed angle acolo.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

55 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Recomand Asia Star. Cu 15-20 de lei mănânci de-ți crapă burta. Plus ca mâncarea e mereu bună și fresh

    • #2

      Asia star sunt aia cu Liviu Varciu, Lola, iftimoaie si Nea Marin?

    • #3

      Hai sa-l vad io p-ala care manaca de 20 de lei si-i crapa mațu.
      La aia sint 15 lei 2 linguri de orez colorat c-o frunza de platan deasupra.

    • #4

      Nu știu ce Lola și varciu aberați dar asia star e o dugheana de 20 mp, undeva pe lângă piața Victoriei. maps.app.goo.gl/jTkA9uKNPomeLHBHA

    • #5

      Aia sunt langa piata victoriei cum sunt rezidentialele din rahova la 7 min de piata unirii. Zi ca-s pe buzesti in “giulestime”.

  2. #6

    Oh boy! Hai ca asta e de ani de zile. Multi ani! Dadusem vreo 60-70 lei pe ceva chestii si m-am oprit si am luat o shaorma dupa. Cam asa de trist a fost.
    De atunci, nema wu xing, chops sticks and shit.
    Nu mai accept rahaturi din astea asa ca din partea mea pot sa plece prin alte locuri.
    Ma rog, unii isi mai revin. Exista si din astia. Dar foarte rar. Dar memoria ramane si nu sunt prima alegere cam niciodata.

  3. #7

    In loc sa zici “mersi” ca te ajuta sa respecti dieta ce ti-a facut silueta din poza de ieri, matale tot nemultumit esti. Nțț, nțț, nțț…

  4. #8

    Trebuie să fii mândru că poate ți-au citit blogul și au văzut că faci sală și atunci au avut grijă să fii la regim.

    #sustine_HORECA

  5. #9

    Chopstix sau Wu Xing nu trebuie ocolite din cauza cantității de mâncare servite, ci din cauza faptului că nu e mâncare chinezească, ci mai degrabă lături, eu nu am înțeles niciodată cum poate cineva să mănânce de la ei și să considere mâncarea bună. :))

    • #10

      asteptam si specialistul care sa imi zica ce naspa e. not dissapoint

    • #11

      Da, n-au mancare chinezeasca autentica, pe baza de lilieci, sobolan si caine.

    • Chopstix am mancat o singura data si nu am mai putut dupa.
      WU xing am mai tot luat, dar la Chopstix nu m-a lasat creierul. Poate e mancarea buna, dar…

    • #13

      @Arhi, bine că ești tu specialist și încerci să-mi explici cum e bună mâncarea „chinezească” de la fast food-urile alea penibile. Pune mâna și încearcă și tu niște restaurante OK de genul Din Fu sau Harbin (dacă o mai fi la fel de bun precum știam). Rahat, inclusiv Templul Soarelui are mâncare față de ăștia de-i listezi tu mai sus…

      În fine, tu faci cum vrei, că nu mă aștept să renunți la atitudinea de „ce deștept sunt eu, ce muie la dau tuturor, că sunt senior pă internet”. Baftă! 😉

    • #14

      esti si prost, la final. eu nu am incercat sa iti explic nimic, nici nu a fost vorba de asta. ai venit arogant sa explici un cacat inutil, comparand restaurante chinezesti cu fast food de mall, intr-un loc unde era vb de faptul ca fast foodurile au micsorat cantitatile de mancare. nu mai fi.prost, arogant si fara substanta si lumea nu o sa te mai traga de urechi.

    • #15

      Mancarea chinezeasca adevarata e in general de cacat. Ma rog, mancare chinezeasca e ceva foarte vag definit, China e extrem de diversa, si ce se mananca in US si Europa n-are legatura cu ce gasesti acolo. Si nici nu ai vrea.
      Si ca idee, si pizza pe care o mananca europenii in afara Italiei vine din US. Pizza cu multe ingrediente adusa acasa in cutie de carton n-are nici o treaba cu aia italiana (nu ca ar fi neaparat ceva rau).

    • Eu nu știu de ce cumpărăm mâncare chinezească.
      E plin orașul de restaurante românești și noi facem curu’ mare la chineji?

    • #17

      Je suis Tchouby

    • #18

      @Ciuby de ce esti arogant inutil de parca toti de aici ar trebui sa fie la nivelul tau de cunoastere in ale mancarii chinezesti?Daca ai ceva de spus spune-o pe un ton mai asezat asa incat sa retinem si noi ceva nu doar hate gratuit.

    • #19

      ciuby…ciuby ne-a părăsit. condoleante familiei…

  6. #20

    Eu de la Chopstix nu am mai mancat de ceva secole , de pe vremea cand portiile erau mari, din cauza continutului exagerat de sare.
    Insa fenomenul asta trist al micsorarii portiilor l-am constatat si eu cand mai comand online. Inca putin si o sa imi cumpar un microscop pentru a vedea ce este in cutiuta venita.

  7. #21

    Alea 12 pachetele arata a 4 (maxim 5, daca-mi folosesc putin imaginatia).

  8. #24

    Same shit la Taksim, nu îmi dau seama dacă porțiile sunt mai mici, dar sigur mâncarea are gust nasol fata de cum erau cândva. Nasser-urile s-au cam dus și alea naibii.

    • #25

      Ah, deci nu sunt singurul, credeam că mi se pare mie… 🙂

    • #26

      Măbăeț’, o fi trecut covidu’ pe la voi, asta nu vă întrebaț?

    • #27

      lui DeMaio i s-a parut cand a trecut pe langa taksim, sa ne intelegem

  9. #28

    Rupeam pe comenzi inainte la Wu Xing, la munca si acasa. Mi se pareau cei mai ok la mancare “chinezeasca”. La ultimele comenzi nu mi-au placut deloc, au schimbat retele, s-au gandit ei sa puna mazare pastai in orez, care nu e gatita deloc.
    Orezurile le ies foarte uleioase…portiile mi se par doar oleaca mai mici dar degeaba ar fi mult daca e tot prost.

  10. #29

    horeca are nevoie de noi, sa o sprijinim, a fost greu incercata. ieri am lasat 120 de lei pe o portie de paste, un burger, un pepsi si o limonada, la o carciuma in titan. nu zic ca burgerul a fost mic, poate mananc eu prea mult, dar am ajuns acasa flamand.

  11. #30

    dar mai e ceva delivery asiatic care chiar merita? nu sushi.

    • #31

      Peng you. Am lucrat acolo, deci recomand. Știu că livrează și prin aplicații.

    • #32

      Incerca Chinese Garden.

    • #33

      Întradevăr au porții mari la Chinese Garden. Și mâncarea mi se pare destul de bună la gust.

  12. #34

    Persoana care te a servit e cititor aici si stie ca te ai apucat de sala de aia ti a pus o portie mica, sanatoasa.

  13. #35

    Citesc toate articolele astea si ma ingrozesc. Pai nici nu mai vin in Bucuresti. Deci jur ca tocmai visam la un platou cu alge, varza si orez ca in zilele bune si mi-ati stricat ziua.
    Pe aici mancarea chinezeasca e meh, baga astia la caramel si sare in ea de stau taietetii bat.
    La Sibiu nu mai merg… La Cluj a mai ramas doar beraria Ursus, cel putin pana la primul articol/comentariu, se ofera cineva?
    Fraierii astia de americani, au marit ei portiile, habar n-au sa faca afaceri
    www.bjsrestaurants.com/menu/slow-roasted-entrees/baby-back-pork-ribs-full

  14. #36

    Eu luam de la kung fu king din auchan titan. La inceput erau ok, acum au ajuns la fel ca chopstix…

  15. #38

    Și nici mâncarea nu mai este ce era. Că era o vreme când părea decentă, acum nici asta nu mi se mai pare.

    • #39

      Nici mâncarea pseudo-chinezească nu mai e ce-a fost :))
      N.B. Sunt arțăgos pentru că mi-e foame

  16. Boss, or fi trecut pe gastronomie moleculară. Alt nivel, alte pretenții..

  17. #43

    Am mancat o singura data mancare asiatica, acum vreo 15 ani – ceva supa de pui foarte picanta.

    Nu am o parere despre subiectul de fata.

    • #44

      @Dragos – cu acest comentariu ti-ai spalat multe pacate….

  18. #45

    La Chopstix au cam redus porțiile dinainte de pandemie, cel puțin la Promenada. Pui cu bambus si orez cu legume ftw. Era si Wu Xing prin Pipera, acolo aveau pui Sichuan si altfel de orez, bune si alea.
    Acum imi fac acasă diverse combinații cu orez de cand cu pandemia. Bambus n-am gasit de unde sa iau, tre sa fierb tocătorul :))

  19. #48

    In loc sa fi multumit ca au grija de sanatatea noastra, sa nu mancam ca spartii…
    Serios acum. Eu fac Glovo. Am observat ca, una pun in portii cand clientul e de fata si mai putin in alea cu client prin curier. Mi-a ramas o comanda pe motiv de client absent, de la Noodle Pack. Taietei toata cutia si cateva firmituri de crispie.
    Cand erau morti de foame erau buni curierii, acum nu mai au nevoie.

  20. #49

    Usor off-topic dar serios, urmez o dieta in care imi sunt recomandate urechile de lemn preponderent, insa eu nu le sufar. Cum reusesti sa le inghiti, la propriu si la figurat?

    • #50

      imi plac foarte mult. singurele ciuperci pe care le suport

  21. #51

    Să știi că la mall la Bv (Coresi) n-au micșorat porțiile. Am mâncat chiar weekendu’ trecut Chopstix și cutiuțele alea erau pline ochi, nici măcar bărbatu-meu (care e fomist rău) n-a reușit să termine tot.
    Nasol că la Buc s-au jegoșit așa tare. Inițial, citind articolul, am crezut că poate ai avut tu ghinion, dar citind apoi comentariile, e clar că sunt nesimțiți.
    Curiozitatea mea e de ce aici e într-un fel și acolo altfel? Nu-s aceeași patroni? Sau e franciză și face fiecare cum consideră?

  22. #53

    Sa zic ca in mall-ul de langa birou aveam si chopstix (il poreclisem chopdicks) si mai mancam de la ei si mi s-a parut la fel de gunoi mereu (incepand din 2013, cel putin)? Mneah.

    …oh, dar sa nu credeti ca wuxing era mai bun. Coincidenta face ca lucram in Pipera fix langa turnul in care s-a deschis WuXing si luam de la ei cam o data – de doua ori pe saptamana. A inceput ok si pe urma s-a tot degradat.

  23. #54

    Tu de mancare putina de plangi?
    Chopstix Afi Cotroceni asezona des inainte de pandemie cu carcalaci, a gasit un coleg.
    Am mancat o data de acolo si la 3 ore a venit salvarea dupa mine, mi-am vomitat si matzele

  24. #55

    Arhiule, iti dau dreptate! Cand i-am descoperit pe astia de la Chopstix portiile erau mai mari! Mie de exemplu imi place(a) vita picanta cu legume de la ei cu o salata de castraveti cu usturoi. Cutia in care puneau initial portia era mai mare si era umpluta pana sus fara cantarire. Chiar ma saturam din ea in situatia in care mai ciugulea si nevasta-mea. Acum e vizibil micsorata, estimez cam 15% si portia se rezuma in 2 linguri de …ceva…. Noodles par a fi cam la fel (probabil costul de fabricatie este nesemnificativ). Salata de castraveti cu usturoi e mai putina in cutie. Le-am scris pe tema asta si mi-au raspuns intr-un limbaj de lemn ca ….portiile sunt cantarite ca sa primeasca toata lumea la fel! I-am raspuns la piarizdul ala de la ei ca : ” Ba, vad in gatu matii ca o cantaresti! Doar ca e mai putin decat puneati acum 3 ani. Cutia e mai mica…Imi dai mai putin pe mai multi bani!” N-a mai raspuns. De aia e coada la KFC, Dristor, etc…sunt constanti in portii. Deces lin le urez. Si OffTopic, cea mai buna mancare asiatica pe care-am pus gura in Bucuresti, dupa parerea mea, erau unii ThangLong. Haleala vietnameza. Patroni/bucatar vietnamez. Locatia cam ciudata pe la Foisorul de Foc. Ba , faceau aia niste chestii de nu ajungeau in stomac ca se topeau in gura…Au inchis cred…