Voia nevasta să facă nuştiu ce salată. Şi zice “Hai în piaţă, să luăm legume proaspete”.
Şi ne ducem în piaţa din km4-5, să luăm la fată roşii de calitate.

Dar, în piaţă, mirare. Toate, dar absolut toate produsele, identice. Şi ca preţ, şi ca formă. Lucru, teoretic, imposibil. Mai ales că toţi te mint în faţă, că au marfă rromânească, fără E-uri. Până când a găsit nevasta un tip, care i-a explicat că absolut tot ce e în piaţa, de fapt este cumpărat de la en-gros, în general de la bulgari.

Atunci, unde sunt ţăranii noştri reali? Unde sunt adevăraţii PRODUCĂTORI rromâni? Păi nicăieri, pentru că pe nimeni nu mai interesează să vândă la kilogram în piaţă. Toţi vor să vândă cu tona, să iasă banul gros din prima.

În cazul acesta, de ce aş cumpăra de la aşa zişii ţarani? Preţurile sunt identice cu cele din hypermarket, ba poate în hypermarket e mai ieftin. La magazin am voie să îmi aleg ce fructe vreau eu, câte vreau eu şi de unde vreau eu, nu sunt condiţionat de cheful unuia şi altuia. Başca, mai ştiu că nu sunt furat la cântar.

Şi uite-aşa, vor ajunge ţăranii muritori de foame.
Până vor realiza ce trebuie de fapt să facă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.