Toată lumea se întreabă, mai în glumă, mai în serios, după mine şi după zoso cine va veni? Pentru că nu se vede din spate nici un blogger care măcar să se apropie de noi, darămite să ne înlocuiască. Şi aici vorbim de carismă, stil, capacitate de a agrega comunităţi în jurul rândurilor scrise şi altele, poate mai puţin vizibile.

Ei, eu cred că am aflat răspunsul.
Pentru că bloggerii sunt foarte ocupaţi. Bloggerii din ziua de azi nu mai scriu pe blog, ci organizează non stop evenimente, de toate felurile şi toate tipurile. Nu poţi să te învârţi prin bucureşti, că ai şi dat de un blogger care a organizat un eveniment de promovare a mersului pe bicicletă într-o pedală, sau bronzarea muştei ţeţe în condiţii carpatine.

Organizatori profesionişti de evenimente? Fii serios, e suficient să pui un blogger sau o bloggeriţă wanna be. Va linge unde e nevoie, va da din cur pe unde trebuie şi zbang, ai evenimentul. „Ai scris pe blog azi?” „Nu am avut timp, sunt prins până peste cap în detalii organizatorice„. Discuţie foarte reală, purtată de subsemnatul cu…cineva.

Desigur, logica este că aşa află lumea de tine mai rapid şi devii o mică celebritate la tine în cartier. De ce logica aceasta e greşită? Pentru că degeaba află lumea de bloggerul Vasilică, dacă bloggerul Vasilică e organizator de petreceri, nu şi blogger. Iar după ce se termină minunatul eveniment, lumea vrea să citească rânduri scrise inteligent, care să îţi dea spleen la bibilică. Din păcate, nu va citi nimic, pentru că în primul rând, bloggerul e obosit, că deh, a muncit şi 2, laurii pe care tocmai i-a câştigat îi lasă impresia că blogul va creşte şi fără să mai scrie cineva pe el.

Aşa că, întrebarea ar fi, dragi bloggeri, de scris, când mai scrieţi?