Clipul ăsta cred că e cel mai viralizat short din istorie. Un băiețel not very smart se apucă să se destăinuie la șefă-sa despre cum i-a rămas gagica gravidă. După care e concediat fără drept de apel, iar tipa de la HR îi explică că nu mai e necesară poziția sa și e o decizie colectivă, a tuturor.

Dacă încă sunteți la nivelul de rădăcinoasă și nu ați înțeles, firma nu este familia voastră. Șeful nu vă e prieten iar HR vă este, în mod direct, inamic. La firmă mergeți ca să faceți bani din ceea ce știți și ce au ei nevoie. Șeful este interesat doar de veniturile sale, prin urmare sunteți doar un ciocan cu care bate un cui, sau, poate sunteți cuiul. Irelevant, la un moment dat ajungeți oricum la partea plată a ciocanului coborând cu viteză. Iar HR nu există, by default, decât ca să reducă cheltuielile de personal ale companiei. Efectiv asta e fișa postului și atât. Nu e acolo ca să facă dreptate după exit interviewuri, să rezolve reclamații sau orice alt rahat despre care sunteți mințiți zi de zi.

Există exclusiv ca să reducă cheltuielile. Atât.
Dar, revenind la băiatul nostru cu copil și fără job. Nu vă mai destăinuiți la muncă. Nu vă spovediți colegilor, șefilor sau doamnelor de la HR. Nimeni, absolut nimeni nu vă este prieten, dacă există cea mai mică urmă de concurență sau de exercitare a unei puteri. Mergeți, munciți cât mai puțin necesar pentru a vă putea lua salariul, mergeți acasă, închideți ușa după voi și acolo faceți ce vreți voi, în singurul loc care contează.

Dacă mâine muriți, copiii voștri vor plânge toată viața, soția măcar vreun an, doi, până primează instinctul sexual. În schimb, la firmă, din momentul în care HR aude că ați dat colțul, deja emailul către firmele de recrutare este trimis, cu menționea Oportunitate Uriașă de Dezvoltare. Nimănui nu îi pasă de voi, de cariera voastră, de cât de mult vă dezvoltați și alte rahaturi de astea motivaționale de pe net. Singurii oameni cărora le pasă de voi și care plâng după voi sunt, în general, cei pe care îi ignorați seara și pe care îi agresați cu poveștile voastre stupide de muncă.

Scoateți-vă degetele din fund și maturizați-vă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.