Nebuloasa descrie destul de exact ce trebuie să păţească cetăţeanul destul de fraier să aibă card de plăţi online la BRD. Întotdeauna, când am dat sfaturi despre ce bancă să foloseşti pentru plăţi online, am spus ING, dar nu am detaliat de ce o prefer întotdeauna, în defavoare celorlalte bănci.

În primul rând, când îmi aduc aminte de internet bankingul de la reiffeisen (sau cum s-o scrie numele băncii ăsteia) sau ăla de la transilvania, mă ia cu fiori. De exemplu, ăla de la transilvania merge doar pe Internet Explorer, doar pe Windows XP, sigur. Poţi îl instalezi şi pe Vista, dar nu îţi garantează nimeni că merge.

Când am abandonat eu mizeria lor de internet banking, încă nu aveau pe site opţiune pentru Windows 7. Plus de asta, siguranţă din părţi, certificatul ăla de securitate e fix varză, dacă cineva e logat cu radmin sau altceva la tine pe calculator.

Revenind la internet bankingul prin ING.

Pentru securitate, ai un token ce emite o parolă unică pentru logare şi pentru orice tranzacţie pe care o faci. Îţi poţi lăsa calculatorul deschis în piaţă, nu au ce să facă, cât timp nu au tokenul şi parola de la el.

Poţi plăti orice factură, oricui, nu ca la BRD, unde dacă vrei să faci o plată cuiva, trebuie să mergi întâi la bancă, să adaugi respectivul cont în lista de plăţi permise de ei.

Toate utilităţile şi firmele de telefonie mobilă au conturi deschise şi preinstalate în aplicaţie, nu trebuie decât să introduci câteva cifre din IBAN şi vei fi redirectat către pagina de plată a respectivului furnizor.

Îţi poţi salva plăţile şi să le transformi în plăţi prestabilite către diverşi, cum ar fi leasingul, la mine.

Ai anunţ automat prin sms când se efectuează o tranzacţie de pe contul tău. Adică e mai greu să îţi folosească cineva cardul şi tu să afli peste o lună, pentru că sms-ul vine într-un minut de la efectuarea plăţii.

Ai acces la absolut toate tranzacţiile din luna respectivă, pe site sau în format PDF, cu un search foarte bine pus la punct. Poţi descărca pdf-ul oricărei tranzacţii efectuată vreodată de pe sau spre cardul tău.

Îmi place că nu trebuie să am contact cu angajaţii, care, oricât de ok ar fi sistemul băncii, oricum rromâni rămân, ci atunci când vreau să depun bani, la orice oră din zi sau noapte, intru bine mersi la bancomatul ăla, îmi fac alimentare, am banii în acelaşi moment pe card şi gata.

Şi ce îmi place cel mai mult, tranzacţiile între 2 carduri ING sunt gratis şi instantanee. Adică în clipa în care tu îmi virezi banii, eu îi am deja în cont şi îi pot accesa.

Nu, ăsta nu e un post plătit, nu e articol publicitar, nu e nimic de genul ăsta. Doar că trebuie să scriem şi de lucrurile care sunt bune. Iar ăsta e unul din ele.