Să ne uităm puțin la acest clip spectaculos.

Totul se petrece după aparenta împușcare a domnului Fico de către un alt domn, care este deja imobilizat, în spate. Deci pericolul e în spate, da? Ce face dispozitiul de pază al premierului, mai exact? 2 îl cară de subsori, 2 se împing unul pe celălalt, în planul din dreapta, iar ceafa groasă din stânga se împiedică singur de asfalt, fără vreo treabă, e ca ăla care se preface că muncește pe șantier și se agită tot timpul dintr-un loc în altul dar, de fapt, nu face nimic. Poziția unde trebuia să fie el? exact în spatele premierului, lipit de el, pentru a neutraliza pericolul despre care știe că vine din spate. Puteau să mai fie trăgători, putea să fie și o bombă legată de atentator, rolul său este să apere viața premierului. Nimeni nu o face.

Ați văzut vreodată un om împușcat, în realitate? Eu am văzut și nu pe net, la categoria gore. Sângele este, în interior, sub presiune. Când o gaură de nivelul unui glonte se produce în corp, sângele țâșnește afară, acesta e, de altfel și motivul pentru care îți pierzi cunoștința, depresurizarea rapidă a creierului. Arătați-mi vă rog, o urmă micuță de sânge pe undeva. Nu doar la dus, pentru că se vede că, pe asfalt nu e nicio urmă de sânge.

Ci și la întors, pentru că, uimitor, eroicii paznici ai lui Fico, în loc să sară în mașină și să îi protejeze corpul, în timp ce mașina pleacă direct spre locul sigur următor, ei se întorc, toți, la locul acțiunii. De ce, nu știu exact, dar ne ajută să vedem că au zero sânge pe mâini, cămăși sau altundeva. Un om împușcat de 2 ori sângerează, vagi amici. Unde e sângele?

Nicăieri, după cum se vede. Avem niște agenți în debandadă, o mașină care îl conține EXCLUSIV pe prim ministrul împușcat și agenții care lasă mașina baltă, ca să se întoarcă să facă curat în jur. Dacă căutați, mai e un filmuleț în care agenți civili împrăștie oamenii de la locație urlând să nu se filmeze, deși, practic, într-o situație de genul, VREI să filmeze toți din jur, pentru a avea cât mai multe date de compilat.

Later edit: L-am gasit eu.

O să mă ierte domnul Fico, în cazul în care moare și îmi dă peste cap supoziția, înseamnă doar că serviciul de securitate slovac e o bătaie de joc la adresa bunului simț. Deși mă îndoiesc.
Robert Fico este un politician complet pro-rus și total anti-ucrainean. La modul susținere și dezavuare directă, a oprit absolut orice ajutor slovac pentru ucraina, a oprit trecerea oricărui transport militar către ucraina, și-a declarat susținerea pentru Putin și mărețul popor rus, aceeași gargară ca Orban, cu găsirea unei soluții pacifiste și tot rahatul ăla. Problema lui Fico este că a câștigat, ca în românia, prin neprezentare la vot și dezinteres, iar oamenii nu sunt, de fapt, chiar în asemntimentul său și are nevoie de introducerea unei legislații drastice de control al maselor, de schimbări din rădăcină la Curtea Superioară de Justiție, cam toți pașii făcuți de Erdogan, de exemplu, înainte.

Îl mai țineți minte pe Mevlüt Mert Altıntaş? A fost turcul care l-a asasinat pe Andrei Karlov, ambasadorul rus la Istanbul și, cu ajutorul căruia Erdogan și-a mai cimentat încă 8 ani la cârma Turciei, introducând epurările atât de cunoscute.
Repet, dacă moare Fico, îmi cer scuze, aia e, atâta am putut și eu (cu mențiunea că serviciul secret slovac e o mizerie). Dar dacă zilele următoare îl vedem liniștindu-și poporul, de pe patul de spital, să vă gândiți la ce v-am spus și să urmăriți ce se mai întâmplă în Slovacia, în următoarele luni.

UNDE. ESTE. SÂNGELE?

Exhibit 1: www.g4media.ro/slovacia-e-in-pragul-unui-razboi-civil-din-cauza-tensiunilor-politice-sustine-ministrul-de-interne-dupa-tentativa-de-asasinare-a-premierului-robert-fico.html

O sa updatez articolul, in timp, cu ce mai apare pe temă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.