Și dacă tot a cuvântat ieri Rafila, mi-am adus aminte de o chestie.
Ieri, la prânz, Galeria Auchan Titan. O doamnă, la intrare, se ruga de paznic să îi scaneze certificatul. La modul Domnule, dar ar trebui să îl scanezi! Hai doamnă, circulați, gata, e ok, l-am văzut, e în regulă. M-a pufnit râsul. La mine și la nevastă-mea nici nu s-a mai oprit, doar ne-a făcut semn din mânuța dolofană.

După Auchan, ne-am dus la Sabatini Basarabia. Mă gândesc demult dacă să scriu despre, pentru că e locul meu favorit de haleu. La ăștia nu s-a scanat niciodată certificatul, cât timp am fost la ei. Never. Eventual te întreba dacă îl ai. Ieri nu m-a întrebat nimeni, mi-a arătat unde să stau și cam aia a fost. Oricât de bine m-aș simți eu acolo, chiar nu pot să nu remarc lipsa crasă de interes pentru respectarea legii.

După aia am fost la Decathlon. Ne-au scanat corespunzător.
Știți ce voiam eu să întreb? Zice Arahat că poți intra oriunde dacă ai test PCR sau de acela rapid. Cum e asta cu testul rapid? Umbli cu un test după tine? Linia aia de control e o chestie care se activează la lichid, orice lichid, practic orice deținător de un test de ăla de 7 lei este un om sănătos? poți ține testul ăla tot restul pandemiei?

Întrebări, întrebări.