Oamenii nu realizează decât la final că nu au avut decât o singură viață. Știu, ulterior e viața de apoi, în sânul lui AVRAAM, dar până la ipoteze neconfirmate, confirmată e una singură, cea de aici. Cea pe care ne-o pierdem continuu, cu prostii, cu frământări stupide, cu uri ce nu își au locul. Între timp, viața fuge pe lângă noi și ne trezim brusc cu sentimente gen eh, dacă mai eram tânăr, ce chestii făceam.

1. Vizitați-i și prețuiți-i pe cei ce vă sunt dragi. Fie că vă sunt prieteni sau e vorba de mamă, tată, frați, nu uitați că timpul petrecut alături de ei este limitat și că orice se poate întâmpla. Te poți trezi mâine dimineață și să primești un telefon care să te anunțe că cineva drag ție, căruia aveai să îi plătești niște polițe, nu mai e.

2. Ieșiți mai mult din casă, alături de familie, de prietenă, de copii. Cei patru pereți nu sunt decât patru pereți, nimic altceva. Un nas roșu și un ceai cald, într-un parc pe vremea asta, gravează o amintire.

3. Nu mai pierdeți timp inutil cu taskurile casei, care ocupă atâta timp aiurea. Aveți multe vase? Puneți mâna și luați-vă o mașină de spălat vase. Consumă mai puțină apă, mai puțin detergent și, ce e mai important, vă permite să vă folosiți mai bine timpul astfel câștigat.

4. Angajați-vă o menajeră. Pentru 500 lei lunar, vine o femeie, vă face casa bec o dată pe săptămână, după care nu trebuie decât să păstrați curațenia respectivă. Lucru destul de ușor, având în vedere că mai tot timpul veți fi ieșiți cu familia sau prietenii.

5. Cel puțin o dată pe lună ieșiți la un restaurant. Nu tot timpul la același restaurant. Îmbracați-vă sexy și elegant și bucurați-vă de atmosfera unui restaurant bun. După 2 ore petrecute acolo, veți ieși cu o stare de spirit mult mai bună și chiar cu o părere de sine mai bună.

6. Faceți mai mult sex. Nu e un sfat trivial deloc. Suntem toți oameni și toată viața, cel puțin până la o vârstă, se ghidează în jurul sexului, cu finalitatea sa evidentă, producerea de plozi. Nu uitați că există un proverb foarte bun, care spune cam așa Fuți, nu fuți, vremea pulii trece. Iar din discuțiile mele cu generațiile ce ne-au precedat, am aflat o chestie faină. Chiar dacă ești bătrân și nu mai poți și nu te mai ajută, dorința rămâne la fel.

7. Dacă nu vă place locul de muncă și nu faceți ceea ce vă place, nu mai stați acolo. Nu banii sunt cel mai important lucru în viață și nu acel job este ultima soluție. Cunosc pe cineva care stă de 20 de ani la același loc de muncă, unde face ceva ce urăște, pentru că se gândește că altceva nu poate face. Deși ar putea, de exemplu, să picteze.

8. Faceți ca viața voastră să aibă un scop. Tindeți spre ceva, puneți-vă un țel. Nu lăsați să treacă timpul pe lângă voi, așteptând ceva ce nici măcar nu știți ce e.

Un pic cheesy, dar nah, așa mă simt în dimineața asta, când m-am trezit la 11.30