Nu știu dacă urmăriți subiectul, dar, în Georgia, în Tbilisi, în acest moment, sunt niște mari manifestații de stradă împotriva guvernului, care s-a gândit că ar fi ok să reediteze Rusia 2022 și să introducă legislații împotriva agenturilor străine, recte ONG-uri, detasând, astfel, țara de la parcursul ei spre integrarea în UE. Iar oamenii nu au fost de acord și au ieșit în stradă.

Dar știți cum au ieșit în stradă? Spre deosebire de gunoiul de proteste din românia, au ieșit în stradă furioși.

Georgians throw stones, petrol bombs at police in protest over new law.

Pietre și molotoave, da? Suntem furioși pe voi și vă arătăm asta. Vă arătăm ce puteți păți și vă arătăm că bătaia și moartea dor. Da? Ăsta e acel protest pe care îl faci când vrei să schimbi ceva. E protestul pe care îl faci ca să bagi frica teribilă a morții în suflete de politician.

Acum amintiți-vă de așa zisele proteste din românia. Marșurile kilometrice dintre parlament și guvern. În weekend, pentru că, în restul timpului suntem la muncă. Luminițele de la telefoane aprinse, ca să iasă frumos poza de sus. Vuvuzelele, sticlele de plastic bătute în asfalt. Și o să vă dați seama de ce, acum, după 5 ani, cei pentru care am ieșit în stradă atunci se micționează pe noi. Pentru că nu le e frică de noi. Pentru că vai, trebuie să protestăm pașnic. De fiecare dată când scriam că, fără violență nu ajungem nicăieri, fără ca ăia din guvern să știe că se pot aprinde de la un Molotov, nu ajungem nicăieri, apărea rapid câte un petreanu care să glorifice protestele pașnice, care rezolvă masiv totul și că da.

Îl mai țineți minte pe IMBECILUL care ne sfătuia, a doua zi după 10 august, să mergem să le ducem flori și bombonele jandarmilor care tocmai bătuseră la sânge oameni care nu făcuseră nimic? Dap, ăia sunt românii. Asta e diferența dintre noi și ei. Ei se duc să lupte pentru drepturile lor. Noi ne ducem să facem dansul pinguinului și să ne validăm prezența prin poze funky. Puie Monta, da? Ne vând și ne cumpără zilnic, iar reacția este SĂ SE FACĂ! după care ne întoarcem la ale noastre.

Dacă vreți lecții despre cum se face, urmăriți și protestele din Franța, și cele din Grecia, unde jandarmii nu se duc doar să bată, ci să și ia bătaie. Multă.

Nu uitați. Protestatari de la 10August au ieșit deja din închisoare, unde au fost condamnați. În schimb, niciun jandarm nu a fost pedepsit vreodată, șefii lor au fost toți avansați.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.