Psihiatra: – Respiră, inspiră, golește-ți mintea de tot și concentrează-te doar pe liniștea interioară. Afară e o furtună, dar tu ești înăutru, protejat și te relaxezi, privind cum vârtejuri de furtună se depărtează de tine.

Eu: – Gata, închid ochii, mă relaxez. Uuuu, culori. Uuu, o navă cu pânze. Bate vântul. Oare și femeile sunt oameni? De ce nu ne b**im pe gură, că gazul e mai ușor. Uite-l pe Răsmeriță dintr-a 9 a, hai să mă cert cu el. Mai ții minte cum o chema pe gagică-ta dintr-a 12 a, aia care a murit? Nu mai ții minte? De ce nu mai ții minte? Gata, m-am sclerozat. Teodora? Nu, sigur nu. Ceva cu M. Oare câștig la loto? Cum ar fi să mă fac milionar peste noapte, așa? Oare aș ajunge tot sărac, cum ajung ăia needucații? Probabil tot sărac. Dar îmi cumpăr o barcă cu motor. Oare cât costă să ții o barcă în port? Piturare. Oare cât e să piturezi o barcă? Să dezlipești scoicile de pe carenă, ce mișto și relaxant. Dacă îți dai cu dalta peste mână. Cum ar fi să îmi tai degetele? Probabil doare al dracului. Mă doare un picior. O fi cancer? Oare ce face tata? O fi în rai? Nu mai știu dacă musulmanii au iad, probabil e acolo. De ce își organizează umanitatea unități de sprijin religios? Dumnezeu, dacă ne-a făcut după chipul și asemănarea sa, se pișă? Oare are wc sau iese pe un nor, boschetul divin? Mamă, cât de mult urăsc mersul pe munte și căcarea în boscheți. Cum pot oamenii să se ducă în halul ăsta de neigienic. Te mai și prinde ursul, că acum sunt mulți. Măcar să ai gust bun și să fii deja gol, să nu faci impresie proastă la ursul ăla. Muie la unguri. Magdalena o chema, fmm de sclerozat. O alintai Lena. Lena…bă, ce zeiță se numea așa? Sau Leta? Letea? Oare se mai face hârtie la Letea Bacău? Băi, câtă risipă de hârtie se face cu ziarele astea pe hârtie. Și eu beau cu pai de hârtie, să salvez planeta. Oare o să îmi fie sete înainte de moarte?

Cam așa își poate goli mintea un om cu ADHD. Cum să mai meditezi, astfel?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.