De AnaMaria

Mi-a fost furat telefonul, un Samsung Galaxy s3. Mi-am luat gandul de la el dupa ce m-am zbatut ca pestele pe uscat in lupta cu autoritatile si in incercarea de a-l recupera.

Acum 3 zile primesc un telefon de la un reprezentant Samsung Romania, care sub protectia aninimatului, ma roaga sa verific aplicatia Samsung Dive, pentru ca lor le apare ca telefonul meu emite cu un alt sim si ca l-ar fi localizat pe strada Gheorghe Doja din Pitesti. Intru rapid si se confirma cele spuse de tipul cu pricina. Telefonul era chiar acolo.

Dupa o noapte alba, ma duc la politie ,la sectia unde am depus plangerea si-l informez pe dl agent care se ocupa de cazul meu. Dau o declaratie, explic ce si cum am aflat de unde emite telefonul si plec. Ajunsa la munca, intru pe ipad si ma conectez la Samsung Dive.

Ce-mi trece prin minte, zic:ia sa incerc sa deviez apelurile si mesajele de pe Samsungul meu,pe un alt telefon, evident tot al meu. Surpriza dracului: dupa cateva minute primesc doua mesaje trimise de catre un oarecare Florin catre simul aflat in Samsung.

Mi-a picat fata! asa am aflat care era numarul de telefon al persoanei care se folosea de telefonul meu. Dau un search pe tovarasul google si alta surpriza: numarul de telefon apartinea unei persoane care avea un apartament de inchiriat pe strada- ati ghicit: Gheorghe Doja din Pitesti, adica exact strada pe care localizasem telefonul cu o seara inainte.

Iar urmeaza o noapte alba. A doua zi ,la prima ora, ma duc din nou la politie si discut cele aflate cu dl politist care se ocupa de acest dosar.

Acesta imi spune ca sunt doua cai de a recupera telefonul: cea oficiala, care presupune hartogaraie multa, deplasare de echipaj de la Bucuresti la Pitesti, faxuri peste faxuri si jdemii de aprobari siiii….. o a doua cale care presupune deplasarea mea la Pitesti , cu masina personala si insotita de doi politisti adica de cel care se ocupa de dosar si de inca un coleg.

Evident ca am ales a doua cale si ar fi urmat ca maine sa plecam la Pitesti pentru recuperare.

Din acest punct, treaba se complica. Tipa care detine telefonul meu ,caci despre o femeie este vorba, cred ca s-a prins de ceva sau pur si simplu accidental, a dezactivat aplicatia Dive, drept pentru care acum nu mai pot localiza telefonul. Politia vrea sa mearga la adresa sigura, ceea ce eu am interpretat ca dorinta a lor de a face eu toata munca de investigare iar ei sa nu mai depuna nici un efort.Am fost sfatuita de politist sa o sun pe tipa care detine telefonul meu, si sub pretext ca vreau sa inchiriez apartamentul, sa o determin sa ne intalnim. N-a mers deoarece tipa inchiriase deja apartamentul dar prin mijloace subtile am reusit sa o fac sa imi zica blocul unde sta si care e numele ei mic.

Aseara l-am sunat pe politist si i-am spus toata tarasenia si replica lui m-a lasat masca. Cica sa ma duc pe cont propriu la Pitesti sa aflu numele si adresa exacta a tipei in cauza. Iar la auzul vestii ca s-a dezactivat sistemul de localizare Dive, deja i-a murit de tot elanul. Ca de unde stie el ca nu a scos aia cartela din telefon si alte asemenea.

Acum, parerea mea e ca dandu-le numarul de telefon al tipei, blocul unde sta si numele ei mic, zic ca ar fi putut si ei sa depuna un minim efort in aflarea celorlalte amanunte. in acest moment am de ales intre a merge la Pitesti pe cont propriu maine sau a lasa politia sa se ocupe daca or mai vrea si daca n-or arunca dosarul in vreun sertar.

Cred ca pot sa-i fac belele politistului daca ma duc la el si mai dau o declaratie in care spun ca am aflat singura numele , blocul si numarul de telefon. Presupun ca dosarul ala ajunge undeva si cineva va constata ca au fost multe indicii pentru recuperarea prejudiciului dar cu toate astea nu s-a facut nimic.

Ce sa fac? Are rost sa ma duc la Pitesti? Sa las marea politie romana sa-si faca treaba? As vrea niste raspunsuri serioase nu bataie de joc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.