Era acum 13 ani, cam pe vremea asta când, tremurând şi cu chiloţii uzi, m-am prezentat la Ilioara, să dau testul scris pentru permisul de conducere. De pe la 5 dimineaţa chiar, că se vehiculau tot felul de poveşti, că nu te primeşte în sală dacă nu eşti din timp pe listă.

Frig cu clăbuci, era februarie, eu dârdâiam de emoţie, că nu învăţasem mai nimic, doar făcusem chestionarele de alea până îmi dăduse sângele pe nas, ăia din jurul meu numai poveşti inteligente aveau, cu tipi care dădeau a ţâşpea oară pentru permis (adevărul e că eu am un vecin în bloc care a dat de 14 ori pentru permis şi încă nu a luat. Nevastă-sa a luat din prima).

În fine, intrăm, ni se împart jegurile alea de chestionare (jeguri la propriu, că erau ultra mizerabile), bifez acolo în draci, că na, aveam 30 de minute la dispoziţie şi termin rapid. La timp ca să îi văd pe domnii poliţişti cum se opreau din când în când la diferite mese şi făcând semne discrete, despre unde ar trebui să fie bifele.

La final, 25 de punte, absolut neaşteptate. Aşa că hai pe pod la IOR, unde se strângeau maşinile, să vedem unde dăm proba practică.
Acolo, instructorul meu vine la mine şi îmi zice:
– Dă-mi repede 100 de euro USD!
– Pentru?
– Să vorbesc cu poliţistul, să ai garantat permisul.
– Păi nu am nevoie, ştiu să conduc…
– Prietene, faci cum vrei, dar să nu îmi spui că nu te-am avertizat.

Stăteam şi mă scărpinam în vârful capului şi mă gândeam ce să fac. Să îi dau banii, să nu i-i dau? Dacă nu iau examenul? În fine, mă decid că nu dau nimic şi plec spre locul desemnat, adică la parcul Carol, aproape de Candiano Popescu.

Vine şi instructorul, pufneşte când mă vede, trânteşte uşa la hârbul de dacie cu care făcusem şcoala şi pleacă. Ceilalţi instructori stăteau cu elevii, le dădeau sfaturi, tipsuri despre diversele porţiuni grele de şosea, mai ales că era iarnă şi nu era deszăpezită nici o porţiune de stradă. Al meu în schimb, era furios că nu dădusem bani.

Apare şi poliţistul, un anume domn Iordache, dacă îmi aduc bine aminte. Na, au trecut 13 ani. Şi intrăm în maşină. 3 tipe şi cu mine.
Au, am zis în interiorul sufletului. Tipele, îmbrăcate la mare artă ciubote până la genunchi, pulpiţe dezgolite, pieptul la înaintare, tot ce trebuie pentru un examen luat pe bune.

Gata, eram convins că pic, gândind că poliţistul o să le treacă pe fete, după care o să pice măcar 1 din 4, adică pe amărâtul din spate, recte eu.

Buuuun. Plecăm de pe loc, la volan prima gajică. Plecăm de pe loc impropriu spus, pentru că i s-a oprit motorul. De 3 ori consecutiv. După care a fost dată jos, cu sfatul de a se reîntoarce peste 1 lună.
A doua a plecat de pe loc bine, a schimbat până a ajuns într-a 4 a, după care a urcat dealul de pe lângă parcul Carol. A urcat e un fel de a spune, pentru că nu ai cum să urci un deal în viteza a 4 a, cu 30 de la oră, pe gheaţă. Mi-a fost puţin frică, când am plecat la vale cu fundul înainte. Noroc că nu venea nici un tramvai.

A 3 a a fost ghinionistă, pentru că a trebuit să preia de unde a lăsat domnişoara dinainte. Adică să plece din pantă, pe gheaţă. A reuşit după ce a scobit un şanţ în asfalt. Din păcate, în dreptul autogării Filaret, a făcut dreapta imediat ce i-a spus poliţistul, care se pregătea să oprească şi să îi dea permisul. Doar că imediat dreapta era accesul interzis. Scandal, DUMNEAVOASTRĂ MI-AŢI ZIS, dacă îţi ziceam să sari în faţa tramvaiului, săreai? SĂREAM, EU ASCULT DE ORGANE.

Îmi venise şi mie rândul. Eram verde la faţă. Tipul părea hotărât să pice tot, eu aveam impresia că am uitat ce învăţasem, nici măcar care e frâna şi care e ambreiajul nu mai ştiam.
Pornim, poliţistul degajat, ţine tot înainte te rog. La intersecţia cu Faur faci stânga şi întorci, după care ţii tot înainte până la bază.

După care s-a apucat să scrie nişte fişe, am văzut că a scris pe a mea Admis Ţine ochii la traseu, te rog!, am ajuns în parcare, am oprit, coborât, i-am strâns mâna şi cam aia a fost. Instructorul a sărit repede la mine, văzându-mi moaca, lejer aiurită

– Ai văzut? Ai văzut? Dacă ai fost gherlă, ce să-ţi fac? Acum aveai permis, dacă mă ascultai!

M-am uitat la el lung, după care m-am întors pe călcâie şi am plecat.

– Mai eşti şi şmecher! Să vedem cine îţi reface dosarul, fraiere, că eu nu ţi-l mai fac.

A doua zi am fost şi mi-am luat permisul. Nu am înţeles niciodată ce s-a întâmplat acolo şi de ce eu l-am luat, făcând nişte chestii uber simple, în pofida faptului că îl văzusem cu ochii mei pe instructor cum vorbea cu poliţistul şi arăta spre mine.

150 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Esti sigur ca acum 13 ani exista euro?

  0

 2. Instructorul dorea sa faca un ciubuc pe capul tau. Chiar crezi ca toti banii ar fi ajuns la politist?!

  0

  • #4

   @Gerhald: aia mi-am dat si eu seama, dar mi s-a parut ca am luat examenul prea usor, adica…nu am facut mare branza:)

   0

 3. Si eu l-am luat din prima acum 2 ani fara nici un ban dat in afara de taxele impuse.
  Am avut un instructor foarte bun care m-a invatat tot ce trebuie sa stiu ca sa iau fara probleme.

  0

  • #6

   @DannielPH: instructorul meu a fost o jigodie, eu am invatat singur sa fac parcare laterala cu spatele

   0

 4. ai avut si avantajul de a trece la “aparat” dupa niste tute …

  0

 5. @arhi ai dat peste “fratele” tau 🙂 cel care “iubeste” femeile precum le “iubesti” tu 😛

  0

 6. Hai ma recunoaste ca tu ai luat permisul in Arges! 🙂

  1

 7. Îţi zic eu. PE NOROC !!!!! Aşa l-am luat eu, am avut o baftă fenomenală cu respectivul poliţai care m-a examinat. Oricum am condus bine dar la ce nemernici erau restul din ziua respectivă… pfff

  1

 8. #11

  Eu am avut norocul ca dupa ce pornesc cu examinatorul in dreapta, sa isi scoata telefonul si sa ma tina tot traseul cu “ce faci iubi ?” “si eu te iubesc ingeras” etc etc. Bineinteles, cred ca nevasta era la telefon.

  0

 9. #13

  ma, eu l-am luat in franta. batraior. la astia nu se da spaga nici in sala nici la traseu. dar tata, te rup. adica viteza trebuie sa o schimbi in asa fel incat sa nu haraie motorul, cu delicatete. la accelerat trebuie sa nu se schimbe pozitia pasagerului (adica atat cat se poate de repede dar sa nu accelerezi prea rapid), parcare laterala dintr-o singura miscare. tin foarte mult la confortul pasagerului, siguranta in trafic si toate sa le faci cu aer decontractat. instructorul hotaraste cate ore faci pana ai sanse. eu l-am luat greu de tot. la prima cica m-am apropiat la mai putin de 30 de cm intr-o curba de o masina care stationa, a doua oara m-a picat fiindca la o parcare cu spatele in supermarket nu m-am uitat cum trebuie la unghiuri, la a treia cica intr-o depasire nu m-am dus suficient de departe cat sa vad exact masina pe care o depaseam in intregime in retrovizor (desi ala avea vreo 60 ca de abia intrase harbul pe autostrada si eu aveam 90), la a patra pur si simplu mi-a zis instructorul ca eram crispat. la a cincea am zis ca imi bag pula si ma duc in tara ca m-au terminat astia. si l-am luat.
  ce e naspa aici e ca tu chiar daca ai condus acasa ai reflexe formate si asta nu le place. te penalizeaza rau sa fi condus inainte in afara frantei.

  1

 10. #14

  la mine a fost si mai tare. eu aranjsem cu nenea politaiul orasul si urma sa-i dau banii pe urma, dupa ce dadeam examenul.
  dar apoi nu a mai vrut sa-mi ia banii, k cica condusesem foarte bine… asta da noroc 😛 :))

  1

 11. Avantajul de a fi femeie: iti tragi sofer si gata :))

  0

 12. #16

  Eu am dat de 2 ori sala si 3 ori orasul. In ’94 la 2 orase picate reluai sala. Cu acelasi militian ( mutat disciplinar din Pitesti) la primele 2 orase am picat asa: o data mi-a promis ca nu ma pica daca opresc “la ordin” langa un colt de alee, si a doua cand nu a avut loc sa deschida usa in parcare, desi la fel mi-a promis ca nu se leaga de asta. Inutil sa spun ca eram singur (ultimul) in masina. Pe atunci aranjamentul era 100 USD sau 150 DM.
  A treia oara am apelat la comandantul politiei municipale caruia i-am povestit ce patisem si i-am spus ca am de gand sa-l denunt pe militian. Ca sa nu merg la procuratura a venit comandantul si m-a examinat. Militianul meu urla disperat sa urc iar cu el in masina. 🙂

  1

 13. Acum o lună l-am luat şi eu, 3 ian, fix după sărbători. Aşa a fost şi la mine…m-a băgat prin câteva intersecţii (nici măcar giratorii :() şi mi-a dat permisul pentru nişte chestii tare simple.

  N-am dat nimic şpagă niciunde. Mi-a fost cel mai frică la sală…am luat-o a doua oară că deh, am picat cu 21. La oraş mi-a picat exact omu’ care era la sală la supraveghere :)). M-a întrebat dacă prima dată când am dat sala “am fost în trecere”, foarte tare omu’ dar nu mai ţin minte cum cheamă.

  Legat de instructor mie mi-a plăcut tare mult să fac şcoala cu el. Încă aş mai ieşi la o bere sau o cafea cu el, e foarte de treabă. Nu mi-a zis nimic de bani şi ne-a bine dispus întotdeauna.

  1

 14. Și eu am luat proba “de oraș” destul de ușor. Polițistul chiar a fost binevoitor și-mi zicea ce trebuie sa fac (chestii gen: acum ne asigurăm, pornim încet, la întoarcere din 3 mișcări ne asiguram la fiecare manevră). Și toate astea fără mici atenții sau altceva.

  Deh, mai sunt si “organe” de treabă…

  0

  • #19

   normal… nu toti prostii sunt politai 😀

   0

 15. B-ul l-am luat prin 2001. Politistul ne-a dus pana la preten de-al lui sa primeasca o plasa de cirese. Ne-a trecut pe toti chiar daca o tipa a uitat sa se mai uite le semne si era sa ne busim cu vreao 2 masii care veneau de pe prioritate.

  A-ul e luat de prin 2008. Stiind in ce consta o scoala de soferi am mers sa caut instructor. A semnat unu actele, i-am dat niste bani si nu l-am mai vazut. Circa 100 lei. am fost la exemenul de sala si culmea eram pe liste. L-am trecut. Am mers la poligon unde nici urma de instructorul meu. Cu motorul ma plimbam dar fara sa am vreo lectie de condus. Si cand zic plimbam inseamna in curtea depozitului unde imi tineam atunci motorul. gasesc un alt instructor pe acolo, ii zic ca am dat bani la nu stiu cine si ca ii dau si lui bani pentru niste ore si apoi sa dau sala. El mi-a zis ca nu mai trebe ore de condus si nu vrea nici bani. Cand vine politistul te urci pe motor si faci traseul. A venit politistul, a stat cu spatele la toti cei care faceau traseul si uite asa te trezesti cu categoria A fara nicio o ora de curs. Pana acum nu am aparut la stirile de la ora 5 dar stiind ce lectii de condus se fac pentru categoria A nici nu ma mir de ce vad pe la tv.

  1

 16. #21

  Si eu l-am luat din prima, acum 3 ani . Am avut un instructor de cacat… poate asta m-a motivat sa il iau din prima.

  0

 17. #22

  Cand am dat eu orasul, acum 3 ani aproape, imi amintesc de o pizda care a intrat in sensul giratoriu pe partea stanga, si tot a luat permisul, tasu’ era nu stiu cine – unu smecher. Cat despre mine, 24 la sala, la oras am avut sarcini usoare (mersul cu spatele, intoarcere din trei miscari).

  Mentionez ca n-am avut nici un incident, in schimb, era sa o patesc din cauza multora, noroc ca am reflexe.

  Din cate am observat eu, multe accidente se intampla din cauza unor care nu conduc deloc dupa ce isi ridica permisul, ca parintii nu le lasa masina, cand fac amaratii bani de o masina ( au experienta in teorie cat cuprinde, in practica 0 ), se cred zmei si multi se ridica la cer.

  0

 18. Mai, cu faza legata de oprit în loc interzis e mai cu cântece. Am avut o discuție cu un amic la multă vreme după ce-am luat și eu permisul (amic ajuns prin poliție pe la circulație) și l-am întrebat dacă șicanele făcute de polițiști pe traseu sunt sau nu normale. Faza e că tu ca participant în trafic trebuie să te supui oricărui semnal venit de la polițist. Adică DA, dacă ăla îți zice să treci pe linia de tramvai, treci. Șicanele dovedite cu martori se pot lăsa cu avertismente si diverse pe la ăia care le fac.
  Că am auzit-o și eu, clar. Am auzit inclusiv poveștile cu dosare marcate în așa fel încât să nu mai iei permisul vreodată. Da’ cumva tind să cred că-s povești ale ălora mult prea tâmpiți. Eu nici în mașină cât am dat permisul (luat tot din prima) n-am văzut șicane și nici pe la ăia din ziua respectivă n-am auzit. Am văzut gagică care-a reușit să pocnească 3 mașini la nici 2m după ce-a pornit cu polițistul lângă ea. Am văzut un amețit care s-a chinuit juma de oră la parcarea laterală cu un polițist mult prea răbdător. Și-am văzut și polițist care-a picat fără prea multe explicații mai pe toți care-au trecut pe la el.

  1

 19. #24

  Eu mi-am pierdut maşina la barbut acum 3 ani :)))

  OffTopic: Îmi place link-ul tău Arhi, de deasupra blogroll, intitulat ,, Ştiruţe” :))) E foarte … trendy :)) glossy :)))

  Nu mai pot de râs.. Pişa-te-aş în cur viaţă :))))

  0

 20. #25

  Ştiruţe! :))))))))

  0

 21. #26

  Te doare capu cu muierile astea,…. auzi… ŞTIRUŢE !

  In alta ordine de idei poate apara si un post despre cum se agata femei in ziua de azi, ca sa va povestesc io cum am agatat-o pe una in Mall. :))))

  0

 22. #27

  Pacat ca nu exista si BARBUT ONLINE :))))

  Care stiti se jucati? Sa moara mama, va iau toti banii sunt maestru. Jucam cum vreti voi, la mai mare, la mai mica, la Braila :)))

  0

 23. #28

  Nu se mai agata o femeie cum se agata odata. :)) Ultima in Mall, ma duc la ea, pac:
  “Esti libera fa, in seara asta? Te fac un Mc Puisor?

  Si-adoua zi eram cu ea in pat, o futeam. Sa moara mama daca va mint

  0

 24. Si eu care ma gandeam sa-mi strang bani pentru la vara… Aparent se poate si fara.

  Sunt totusi femeie si mi-e ca n-o sa fie prea usor.

  0

 25. #30

  On topic: Bineinteles ca am dat spaga la carnet :))))) L-am pisat in cur si pe instructor. :)) El conducea si eu beam langa el. :)) Nici acu nu stiu sa parchez ca lumea, fac prapad :)))))

  0

 26. #31

  Da ca sa fiu sincer nu-mi place sa sofez, prefer sa am sofer sau merg cu taxiu. Asa sunt firile artistice. Sofatu e ceva prea…mundan

  0

 27. Mai contează? Important e că l-ai luat. 🙂

  0

 28. hah, prima oara am luat si eu 25 de puncte, dar am picat la traseu – plecare din panta, gheata, decembrie, emotii. A doua oara am luat 24 si-am avut noroc la traseu, am avut chestii simple de facut, a fost mult mai ok, mai ales ca dupa ce picasem prima data parca nu mai “durea” asa tare un potential esec.

  Am primit si eu jdemii de sfaturi si pile pentru a-mi aranja traseul, ca deh, aveam 19 ani, dar cum n-aveam masina nu ma grabeam sa-mi iau permisul. Se poate si fara, trebuie doar sa stii sa conduci 😛

  0

 29. asculta de organe tarfa, asa-i ? 🙂 Ah, ce le place lor sa asculte de organe….

  0

 30. #35

  Eu am dat de 3 ori. Primele doua dati, era sa intru in alte masini, a treia oara am dat spaga, dar am condus perfect:)) Basca a doua zi dupa ce-am luat permisu’ am mai plecat si in jermania si am facut 3000 de km in 4 zile 😀

  0

 31. si eu am luat pe bune. si maxim. in 2009. dar na, la ce iQ are romanu…normal ca erau unii ce veneau a suta oara….sa il dea…si normal ca majoritatea femeilr nu au luat orasul…in special.

  0

 32. Ca vroia sa faca ciubuc, pare destul de clar.
  Hilar e faptul ca ti-a cerut din senin 100 usd,

  0

 33. Eu abia aştept să îl iau 😀

  0

 34. a, deci simplu …

  0

 35. (am apasat din greseala pe enter, sorry)…
  Probabil instructorul banuia ca o sa iei examenul, asa ca a vrut sa-si traga niste bani de la tine. Ciudat e ca ti-a cerut din senin banii astia, nu multi aveau asupra lor o suta de dolari la vremea aia! Trebuia si el sa ceara de-un suc, ar fi avut poate sanse mai mari:))

  Eu zic ca daca instructorul credea ca iei examenul, tu insuti credeai ca stii sa conduci indeajuns de bine incat sa iei examenul pe bune, fii sigur ca examinatorul a simtit asta, indiferent cat de facil ti s-a parut traseul.

  0

 36. #41

  Eu am picat sala o data (in loc sa fac chestionare, am invatat testul legislatiei, proasta idee)… Dupa ce am dat din nou sala, am luat la traseu din prima examenul, dar a fost usor. Am fost doi in masina cu politistul, eu am condus la urma si m-a pus sa il duc la poligon, unde mai avea niste examene pentru categoria A. A fost simplu, mers drept, o curba de 270 de grade si iar mers drept, nici macar o parcare cu peripetii, ca doar unde sa parchezi cu probleme langa un poligon cu 2 motociclete pe el?

  Dupa ce am luat permisul, m-a luat tata in primire, el care conduce de vreo 25 de ani, zilnic, cateva ore. A urlat de vreo 3 ori la mine pentru niste chestii minore si din ziua aia nu am mai condus niciodata. De fapt am mai condus un Aro pe drum forestier, dar nu se pune. Sunt vreo 5 ani de cand nu am mai condus, mi se pare foarte stresant sa conduci. Cand o sa am nevoie de masina, o sa mai fac scoala de soferi inca o data.

  0

 37. #42

  Daca citesti majoritatea postarilor, ai impresia ca toti “militienii” examinatori “e proşti” si toti soferii “e dăştepţi”. Legenta: prosti=corupti; dastepti=priceputi la sofat. Oricum, daca ai luat carnetul la a 14-a examinare, esti un pericol public.

  0

 38. #43

  as zice ca instrunctorul a dat banii de la el, si ca a iesit in pierdere, de-aia tot insista la tine 🙂

  0

 39. #44

  A treia tipa avea dreptate. Daca politistul spune FA AIA, il asculti. Are prioritate fata de semafor si indicatoare (in aceasta ordine). Doar ca, pentru marja de siguranta, trebuie sa-l intrebi “Imi ordonati?” Daca zice da, executi. Daca zice, cum i-a zis unei tipe care a dat impreuna cu mine, “am sugerat, n-am ordonat”, respecti semnele.

  N-am luat din prima, ci din a treia. Dar cand am luat visam legislatia rutiera si ma descurcam multumitor in trafic (ma rog, cat se poate pentru un newbbie). Ah, si eram in blugi, un hanorac si parul prins in coada, nemachiata. Si obosita, ca asteptasem vreo 3 ore sa-mi vina randul. Cu alte cuvinte, moartea pasiunii 😀 Deci criteriul estetic n-a contat.

  Au contat, in schimb, orele suplimentare de conducere si un examinator corect si omenos. A facut un pic de small talk cu mine, apoi “hai, doamna, sa ne plimbam si noi un pic…” 😀 N-a avut pretentii absurde, n-a incercat sa ma incurce, doar m-a urmarit cum ma comport in trafic. Adica asa cum ar trebui sa faca oricine.

  0

 40. Cazul I:
  Daca instructorul era preten cu politistul si tu ai avut cojones sa refuzi oferta instructorului, puteai fi periculos pentru afacere daca picai :))

  Cazul II:
  Instructorul nu era preten cu politistul si incerca sa ii zica ca esti praf, iar politistul si-a dat seama ca ai refuzat jigodia si a fost baiat.

  0

 41. a vrut sa le arate gagicilor alea 3 ca baietii sunt mai buni ca fetele.

  0

 42. Cam asa ceva mi s-a intamplat si mie in 2008 cand am obtinut permisul, doar ca nu m-i s-a cerut spaga. Doar un fel de “descurajari”. Vezi ca e cel mai al dracului politist, doar 1 din 10 trec la asta, te pune sa faci nu stiu ce chestii etc. Mi-am luat inima-n dinti si in 15minute maxim am terminat si am luat traseul, recunosc, cu doua greseli mici, una cu mersul inapoi si una m-am bagat mai rapid intr-un viraj fara sa dau prioritate de dreapta, dar nu l-am incomodat.

  Ce e prost, e ca multi i-au permisul pe spaga si d-asta se intampla atatea nenorociri. Nu mai pui si parintii milionari care “A luat copilu permisu, hai sa-i luam un Mertan”.

  0

 43. permisul din sapte a sapte-a saptessapte – faceam poligonul in cinci minute. cu spatele ;).

  0

 44. #50

  Io l-am luat cu plutonu, la Pitesti in 94. Eram in scoala militara si fiind multi, s-a strans suficient (bani, mancare, bautura) cat sa ne fie viata usoara.
  La sala au circulat niste cartonase cu raspunsurile (cineva s-a gandit ca daca luam toti maximul de puncte iese scandal. Prin urmare a gresit intentionat. Greseala fatala. Cartonasele erau facute cu cateva greseli, dupa statistica.
  La poligon politistul a stat in foisor langa o masa inbelsugata iar in masina s-au rotit doi colegi cu permis (eram imbracati toti la fel)
  La oras n-au prea fost probleme ca Pitestiul pe atunci era mai pustiu.

  0

 45. Eu incep scoala de soferi peste vreo 4 luni. O gramada de persoane mi-au zis ca fara bani nu trec decat daca il nimeresc pe politistu’ nu-stiu-care. Mno, io sper sa trec indiferent de politist, ca bani in plus n-am de gand sa dau

  0

 46. Eu am luat carnetul din prima incercare, fix pe traseu’ lu’ Arhi, respectiv Ilioara si Parcul Carol, doar ca era inceput de septembrie. La sala am luat 23 de puncte, la oras a fost lejer – am fost si ultimul, politistul se saturase, era cald si tarziu…

  0

 47. Nu am citit toate comentariile, mai ales ca unele erau plictisitor de lungi si neimportante, dar te-ai gandit ca poate ala era gay?

  0

  • #54

   @sirlukas: bai…nu. dar nu cred, pe vremea aia eram slab de mi se lipea stomacul de spinare, nu aveam bucile astea de te indeamna la pacat :)))))))))))))))))))))))))))))))

   0

 48. Modestule! :))
  Revenind, poate ca tie ti s-a parut simplu deoarece spre deosebire de pizdulicile alea tu stiai ce faci 🙂

  0

 49. Daca nu esti dobitoc iei examenul foarte usor si fara stres dar daca esti dobitoc sari cu bani si cand te urci la volan sari cu masina in rapa ca ai fost prea dobitoc sa iei pe coaiele tale…

  0

 50. @Arhi: Baneaza pls IPul asta : (100.100.200.23 – e a lu’ tata).
  Acum hai sa-ti zic:
  Eu am incasat 100 de euro, pentru ca am cascat ochii si urecile, nu gura, cand ma invata ala sa conduc; apoi m-am dus si la toate orele de legislatie rutiera.
  Iti dau un pont: ai luat permisul pentru ca stiai sa conduci.

  0

 51. Am avut un instructor foarte calm, orice as fi facut nu a ridicat o data glasul la mine. Sala am luat-o din prima cu 25, la oras pe cel din fata mea l-a cazut pentru ca la sfarsit a oprit intr-o statie de autobus, pe cel dupa mine pentru ca parcase la jumatate de metru de bordura. Pentru A, dat in aceeasi zi cu B, mi-am luat teapa pentru ca instructorul nu a aparut, el ducand fix in ziua aia taloanele de la motoare la reinmatriculare sau ce dracu. Asa ca am mai asteptat 2 saptamani. N-am dat spaga, nu mi s-a cerut, dar nu am fost nici cu nasul pe sus cat de bun sau cat de bine conduc eu.

  0

 52. #59

  Eu nu am luat permisul pentru ca dupa a patra oara de luat sala cu 21 mi-am bagat pula in el-si asa nu prea am invatat asa ca de ce sa iau permisul sa-l tin in buzunar; thanks but no thanks asa ca o sa dau de permis cand o sa-mi iau masina-asa macar am motivatie atunci nu aveam nici o motivatie!

  0

 53. #60

  🙂 Si eu l-am luat din prima, am avut si noroc cu cel mai de treaba dintre toti examinatorii 🙂 La fel, instructorul imi sugerase ca ar trebui sa contribui cu ceva, am refuzat, era ferm convins ca voi fi picata 🙂

  Iar faza cu sicanele: sotul meu a picat orasul pt ca traversa o baba prin loc nepermis si el a frinat, cica trebuia sa dea peste ea. Mda …

  0

 54. #61

  Eu am dat de 2 ori sala si orasul, inainte trebuia sa dai din nou sala daca picai la oras. Prima data la oras eram deja printri ultimii, am ramas numai 2 cu militianu in masina si ne-a picat pe amandoi dupa nici 100 de metri de condus, ca nu mai avea el chef dupa o zi lunga de incasat spagi.
  A doua oara am nimerit cu un domn politist foarte de treaba, din pacate cam grabit erau foarte multi in ziua aia la dat examenu si am scapat repede, nici macar o parcare nu am facut si la un moment dat schimba politaiu viteza numa sa termin mai repede ca se grabea, avea nu stiu ce de facut.
  Eu am trecut fara spaga, dar am avut coleg de clasa care a dat saracu de 7 ori (7 ori sala+oras) pentru ca se tot incapatana sa nu dea spaga.
  Oricum toate povestile care le auziti despre spagi, permise luate fara prezenta macar, oameni analfabeti care i-au sala sa stiti ca sunt adevarate.
  Din pacate exista o mafie imensa implicata si cred ca foarte greu se va scapa de aceasta. Mare parte din vina o au si elevii, daca s-ar face pe bune scoala si ar fi vreo 60 de ore de condus nu ar mai fi spagile astea si s-a reduce mult si numarul de accidente.
  Dar asa elevu vrea sa scape cat mai ieftin (nu conteaza ca nu face o parcare la scoala sau ca de abia invata sa plece de pe loc, el e multumit ca a dat cu un milioan mai putin la scoala), instructorul este si el stramptorat de pret, de abia isi scoate banii pe benzina si piese si asa isi baga picioarele si tot asa.

  0

 55. #62

  si eu tot o jigodie de instructor am avut. ma ducea la piata la delfinului sa isi cumpere oua (evident pe timpul meu), dupa aia ma duceam sa isi ia covoarele de la spalat si i le mai urcam si in casa. asta ca sa imi zica cu 2 zile inainte de examen, cu lacrimi in ochi, ca nu pote sa imi dea masina in ziua examenului ca are o fata cu handicap la o mana si ca i-a promis ei masina. m-a cuplat bulangiul cu cel mai praf instructor cu cea mai jeg de masina. si colac peste pupaza, in ziua examenului m-am bagat si eu in seama cu o gagicuta, ghici ce, era fata cu “handicap”. nu avea absolut nimic, cu exceptia faptului ca isi “aranjase” examenul. astia sunt instructorii, caracter de taximetristi in mare parte.

  0

 56. eu recunosc ca l-am luat din a doua (prima data am picat la sala pentru ca nu am invatat mai deloc), iar a doua oara, la fel ca tine, am facut chestionare la greu si a iesit. cred ca am luat tot 25 sau ceva de genul. se intampla acum vreo 4 ani in Timisoara.

  Cand am ajuns sa dam proba practica, de condus, l-am intrebat pe instructor daca trebuie sa dam ceva, iar el a zis clar nu, in Timisoara nu se da spaga la asa ceva. M-am urcat in masina, am condus putin si am luat. Simplu 🙂

  0

 57. #65

  salut arhi si ceilalti , eu sunt la a 5 a oara , de cand tot dau , am luat sala de 5 ori , dar pic la traseu (nu am bani sa dau) si fiind un pusti de 19 ani , e greu sa iei permisul in ziua de azi , ne cred pe toti teribilisti (au si de ce) si de aceea , nu il luam , far bani e greu pt noi , de condus stiu sa conduc…nu am problema , o singura greseala am facut a 2 a oara cand am dat , ca nu am indreptat rotile dupa o parcare laterala , bafta

  0

 58. #66

  Probabil ca a tinut ala minte invers! 😉

  0

 59. #67

  @celor-care-au-dat-examenul-de-7+-ori-si-cred-ca-au-picat-din-cauza-spagii: STFU! Daca esti ok la condus, se poate lua si fara spaga! Nu uitati:
  – nu e obligatoriu sa ai permis si/sau masina!
  – vulpea cand n-ajunge la struguri zice ca-s acri;
  – sunt anumite cutume care trebuiesc respectate (da, inclusiv indreptarea rotilor la parcare). E simplu – le tineti minte, treceti. Nu, vive la RATB!

  0

 60. #68

  Eu nu vrea sa-mi aduc aminte de cum am luat permisu’.Ce stres, ce bocete,cata suferinta!:))
  Ma duc prima oara, undeva-n sept 2006, plina de speranta ca daca trec de sala, am carnetu-n buzunar.De unde…am picat la traseu pentru ca nu m-am simtit cand simapticul politist mi-a zis franc:Sa vedem cum afcem sa mai stergem un punct din greseli!
  A doua oara,prin nov 2006, dupa cateva peripetii(am fost sa dau examen , dar cu 2 zile in urma imi lasasem buletinu’ sa imi puna viza de flotant:))),i-am pus pe ai mei sa-mi aranjeze examenu’.Sa vb cu cine vor ei, dar eu nearanjat nu mai dau nimic.Si dupa ce iau sala si a doua oara, imi spune mama mea, ca instructoru’ nu poate da de politistu responsabil cu spaga:))(sa-i dea spaga propriu zisa).Desi am condus ca o cizma(fata de prima oara) ,am luat.
  Deci la examenul de permis de conducere depinzi ff mult de noroc!
  PS:Am facut scoala de soferi cu acelasi instructor cu care s-a scolit si tatal meu prin ’87!

  0

 61. Imi amintesc cu drag vremurile alea :))
  O luna am avut basici in palma de la bagat in marsarier. Si nu am spus nimanui cind trebuia sa dau examenul. Si am picat si cu cel mai groaznic politai din oras. Si l-am luat. Ce dracu poate fi atit de greu ?
  Faza misto a fost cind am ajuns acasa si taica-meu m-a luat la injurat ca de ce nu i-am spus, ca el o sa-mi puna pila la urmatorul examen si tot asa :)) Pila era in concediu zilele alea. Si cind i-am aruncat pe masa semnele de incepator, priceless ! :))

  si ca o chestie adiacenta:
  – e posibil ca in orasele mici ( gen Onesti ) sa nu iei permisul pina nu dai spaga. Pur si simplu poti si fi si Schumi ca tot nu-l iei.

  0

 62. #70

  Daca la politist nu-i place moaca ta clar nu-l iei!

  0

 63. #71

  @miticosul , conduc fara permis de la 16 ani , stiu ca nu e tocmai ok , dar sutn un timp mai rebel , trimite tu orice pusti intre 18-20 de ani , si daca el ia traseul din primele 3 dati fara sa de a spaga , eu iti dau un premiu , tu n ute auzi cand scrii ? :)) …treaba cu rotile am spus ca a fost a 2 a oara cand m’a picat in rest am condus exemplar , dc crezi tu ca daca nu il i’au isneamna ca merg prost ???Stai relax prietene , ca n utrebuie sa stii sa conduci cine stie ce la traseu , doar ca daca nu dai banu , nu iei…chiar asa de mult te depaseste ideea ???aaa , da ai si tu dreptate , daca dai traseul de vreo 10 ori , ti l da pana la urma ca le e frica sa nu le aduci un control pe cap !

  0

 64. #72

  @Viduka – doar un link am sa-ti mai “spun”: www.dexonline.ro (sper sa-l auzi cum trebuie). 😉 Si totusi, exista dovezi ca se poate lua permisul de la 18 ani fara spaga: articolul de mai sus, si cu voia dumneavoastra, eu. In mod cert, wannabes ca tine care _cred_ ca stiu sa coduca au creat tendinta asta de spaguire a “organului”.

  0

 65. Nu stiu cat de mult se mai practica chestia asta cu spagile la politisti(nici nu prea ma intereseaza sincer), cert este ca daca stii, nu cred ca te poate pica nimeni(decat cu rea vointa). Eu mi-am luat permisul acum un an si aproape 2 luni si pot spune ca am avut un pic de tras:))…am venit de dimineata la 8, am fost ultimul pe lista, politistul m-a strigat gresit, eu asteptam sa vad poate nu sunt eu, omul a plecat in evaluare si cand a venit intr-un final, si am fost cu instructorul sa il intreb(ma uitam si pe lista in acelasi timp si ma vedeam) de confuzie, imi zice “du-te dom’ne de aici, imi spui tu mie ca esti pe lista si eu nu te vad”. Pleaca gaborul in continuare si eu imi astept rabdator randul…intr-un final vine si randul meu(culmea eram pe lista acum), eram martor, un om in toata firea(vreo 35 ani) la volan…merge bine, i se opreste motorul la un mom dat, gaborul nimic, pana cand ii sare tandara ca omul semnaliza un pic aiurea si nu stia sa ii explice de ce…s-a blocat, a inceput sa conduca din inertie, a ajuns la un giratoriu, mai sa dea peste o masina, dupa aia o necedare de prioritate si jos…intru eu…masina instructorului(un VW Polo 2004-2005) avea o chestie gen daca apasai frana in acelasi timp, una din pedale se bloca…si politistul imi tinea foarte fin piciorul pe frana(probabil sa fie pregatit sau eu stiu)…si ajung eu la primul stop, zic sa franez din timp…prima frana zbang din parti, a doua la fel, a treia la fel, si intr-un final se opreste…ii povestesc omului ce si cum, imi zice “ti s-a mai intamplat ?”…zic “nu”…ii demonstrez ca asa facea, imi zice “ok, daca e ceva te opresc eu, da-i mai departe”…a fost ok, mi-a dat permisul mult asteptat, am mers frumos, ne spuneam bancuri cu PDL si PSD(era dupa alegeri) si a fost chiar fun…si cam asa cu aventurile mele cu obtinerea permisului:)). Salutare Arhi !

  0

 66. Depinde de militian, cand cum are chef, ce toane are, cati trebuie sa pice cati sa ia etc…

  Eu am picat orasu de 2 ori cu acelasi, am dat 100 euroi si am luat a3a oara, culmea m-a intrebat la sfarsit “Asa pregatit trebuia sa vii si prima data”

  0

 67. #75

  @Viduka daca tu nu poti lua traseul inseamna ca niciun pusti de 18 ani nu poate?
  Eu, de exemplu, am luat sala si traseul din prima fara spaga sau pile(am facut iarna-ianuarie2010-si de obicei mergeam 1 ora si trecea 2 in caiet.). Faza…Stateam si asteptam sa vina examinatorii.Nu stiam niciunu cu care tre sa dam, si`mi zice instructoru cand vine politistu sa ma urc in masina. Bun, ma urc, vine asta cu o doamna care era prima si incepe sa strige ca de ce stau in masina ca el n`are nevoie de martori, ca el da pe bune si d`astea. Eu p`amea, ca domnul instructor mi`a zis sa ma urc. Pana la urma am pornit, tipa mergand cca.200metrii tot in viteza intai, murindu`i motoru in intrsectie de 3 ori consecuriv, bine`nteles scaunul sub volan, ochii prin parbriz, strangea de volan ca de ciocan :))). Clar ca n`o trecut`o. Ce mi`a placut ca nu vorbea multe, telefonul il tinea pe silentios si cand il suna cineva respingea apelul, Deci in concluzie daca te pricepi la soferit il iei din prima, daca`ti moare motorul, nu dai prioritate, etc. mai bine sa faci mai multe ore de condus si dupa aia sa dai traseul.

  0

 68. #76

  :)) , nu am zis ca nimeni de 18 ani nu il paote lua , eu v’am zis cazul meu … si v’a potgaranta ca daca iei 100 de elevi de 18 ani si 100 de elevi de 25 de ani sa de’a traseu; , iti spun sigur ca aia de 25 vor fi cei dintai … sa o luam altfel , bun , n uconduc eu bn , dar daca n uconduc bn , dc singura greseala de care mi s’a spus a fost doar cea cu rotile neindreptate , sa’mi zica , ba boule , ai gresit aici , aici si aici…si atunci tac…in fine nu ma cert/contrazic cu voi…eu mi’am spus cazul meu , credeti.intelegeti sau nu , putin imi pasa , bft

  0

 69. #77

  Voi nu intelegeti ca daca pici tre sa dai bani din nou-de aia pica multi!

  0

 70. Dar de al meu asculta :))?

  0

 71. eu am luat azi sala sper sa iau si traseu sunt asa de fericita

  1

 72. va doresc la toti mult noroc

  1

 73. #81

  Daca-mi poate recomanda cineva un instructor dispus sa dea spaga politistului (al meu nu indrazneste) i-as fi recunoscator. Nu glumesc.

  0

 74. #82

  @ABCD – Sper din tot sufletul să n-apuci să circuli nici măcar o zi pe drumurile publice…

  0

  • #83

   BogDan » +1. din pacate, cred ca in 2 saptamani ne va da cu flit

   0

  • #84

   N-am ce să mai zic, România mă sperie pe zi ce trece…

   0

 75. #85

  @ BogDan si ARHI

  Ce reactie puerila! N-ati inteles NIMIC! Reactionati ca niste copii care nu stiu pe ce lume traiesc si-si inchipuie ca totul in jurul lor merge pe bune. NIMIC nu merge pe bune si aici includ si examenele auto. O gramada de politisti cauta tot soiul de pretexte sa te pice, doar de ai dracu’ ce sunt. Nu vorbesc din auzite. Personal, am dat examen cu unul din asta, apoi am fost martor la examenul unui alt elev. Si l-a picat pe ala sub pretextul ca a depasit un autobuz oprit in statie, desi la carte scrie ca depasirea autobuzului oprit in statie este interzisa doar daca statia e prevazuta cu alveola, iar aia nu era.

  Sigur ca lui Arhi ii e usor sa vorbeasca. A recunoscut singur ca a luat examenul fara sa faca mare lucru (de parcari, garari, intoarceri nici nu mai vorbesc). Dar sa iei un examen din asta de rahat si apoi sa dai lectii de moralitate mi se pare culmea nesimtirii.

  Va dau dracului pe amandoi!

  0

  • #86

   ABCD » hahahahha lamerule:))) sper sincer sa nu conduci niciodata

   0

 76. #87

  @ BogDan si ARHI

  Si inca ceva: pe mine, Romania ma sperie pe zi ce trece atunci cand vad ce prosti sunt oamenii. Si aici va includ si pe voi. Pe viitor, nici nu va mai raspund, nici voua, nici altora cu reactii similare. Nu meritati sa-mi pierd timpul cu voi.

  0

  • #88

   ma baiatule, tu nu ai coaie sa iei examenul pe barba ta si vrei sa iesi pe strada cu permis cumparat? acolo ai responsabilitatea vietii oamenilor, masina condusa de un tip ca tine ucide, nu e de joaca. in loc sa iti masori cunostintele, tu vii si plangi pe bloguri. jenant.

   0

 77. #89

  Stiu ca am zis ca nu-mi mai pierd timpul cu voi si intentionez sa ma tin de cuvant. Totusi, o ultima observatie. Ce sugereaza titlul articolului de mai sus – “Cum iei permisul de conducere fără şpagă” – si povestea in sine? EVIDENT, ca, DE REGULA, trebuie data spaga ca sa fii sigur ca iei carnetul, dar supraponderalul Arhi a avut noroc cu un politist cumsecade, care nu l-a pus sa faca mai nimic. Asta este mesajul articolului: AM AVUT NOROC. Nu “am condus bine”. Si totusi, dupa ce “simpaticul” si obezul Arhi ne spune cum a luat el examenul auto pentru ca a avut noroc, acelasi Arhi se indigneaza ca altii, care nu conduc mai prost decat el, vor sa compenseze cu stimulente materiale posibila lipsa a acestui noroc. Ma intreb care este cauza unei atitudini atat de contradictorii: ipocrizia sau prostia, care l-a facut sa uite de la mana pan’ la gura ce a vrut sa transmita mai sus? Inclin spre ultima varianta. Si cu asta, chiar nu-mi mai pierd timpul pe aici.

  0

  • #90

   ABCD » retardule, obezul arhi a avut coaie si s-a dus si a dat examenul. cu sau fara noroc. tu esti o puta bleaga care cauta pe net modalitati de a da spaga, ca sa nu te caci in pantaloni cand te urci in masina cu politistul. politist care te va simti ca esti cacat la cur, te va forta putin si te va scoate de pe traseu. retardule.

   0

 78. #91

  Ai dreptate, sunt un fraier, recunosc. Ce sa fac, am avut un tata care m-a abuzat si o mama alcoolica. Te rog sa ma ierti, promit sa nu mai fac.

  0

 79. #92

  Si inca ceva, voiam sa iti spun ca ai un blog senzational, ma bucur ca mi-ai deschis ochii. Multumesc, arhi, esti cel mai tare!!

  0

 80. #93

  Cat despre mama, stai linistit, o scot de pe centura imediat ce face suma necesara. Oricum, e obisnuita. Te tin la curent

  0

 81. #94

  Eu o sa va povestesc dupa 17 august, oricum sunt antispaga total, si app.. ca zicea cineva de Onesti… va tin eu la “corent”… emotii sunt.. dar in 15-20 de min dai tot ce-i mai bun din tine.. si daca n-ai nimic bun..”scoti paralele”. Eu..sper..DA DOAMNE.. sa iau.. nu de alta dar m-as zgaria pe ochi sa stau cu masina in fata blocului si sa n-am carnet.

  0

 82. Salut baieti , eu am dat astazi traseul , a fost pentru prima data dupa 4 incercari de dat sala….in schimb la traseu , m-am descurcat foarte bine , tot timpul pana sa ma urc la volan am emotii , dupa ce plec de pe loc cu masina imi trec toate emotiile , la 8 eram la politie in brasov pregatit sa dau traseul , pana la 12:30 nu a venit randul meu , am picat cu cel mai nervos politist intitulat Rotariu , a tipat la fiecare in parte cat am fost la volan , dar am avut noroc , am nimerit eu innafara orasului , am trecut prin Bod si alt sat….. am scapat de toate cele sute de sensuri giratorii facute peste noapte in Brasov , maine ma duc sa imi iau carnetul si ma apuc de condus masina lu taticu :))
  Si mie mi-a pomenit instructorul fix spre sfarsit , ca as putea oferi mita 200 euro sa imi rezolve el traseul sa il iau la sigur , dar am refuzat pentru ca dupa 40 de sedinte de condus m-am simtit pregatit. Succes tuturor

  0

  • #96

   felicitari, esti sofer adevarat! sa tii minte asta

   0

 83. reply sa ma pot abona la comentarii. Scz de double-post

  0

 84. #98

  Am picat cu succes, aproape de final.. ca tiganul la mal…Mi-e o ciuda de mor, la ultimul viraj dreapta..ar fi trebuit sa ciupesc un pic frana( eram cu a 3-a) si…am pierdut controlul masinii.. am incercat sa o dreg.. ca se da comanda cu 50 de metri inainte.. dar am avut 2 mute in spate care nu au sustinut ce am spus eu. A pus frana politistu.. 21 din start si + alte 8 nu stiu de unde. Am gresit.. trebuia sa pun un pic de rfana.. Asta e.. data viitoare ochi si urechi!!! Alta treaba.. eu am verbalizat ca sa vada omul ca stiu,, dar am auzit ca nu le place sa le spui ce manevre faci.. doar sa faci acolo, sa nu dai impresia ca explici ca unui om “prost”. Mi-a zis.. daca nu pierdeai controlul.. treceai. E vina mea.. ce sa mai zic? pe 5 sept..din nou dosarelul in manuta.. sala..si traseul..peste alte 15 zile….OFFFF

  0

 85. #99

  Eu azi am dat traseul, l-am picat din pacate pentru ca nu am dat prioritate(a fost siungura greseala pentru care nu mia dat permisul, si culmea tocmai la urma).Asta este, politistul m-a felicitat pt felul cum conduc, dar mia zis ca imi mai trebuie putina atentie.

  Bafta tuturor!

  0

 86. #100

  vreau o masina

  0

 87. salut eu dau in curand de permis astept de 18 ani asta nu imi este frica poate ma tem putin in italia bn inteles dau spaga ca altfel nu iau ca nu stiul limba prea bn

  0

 88. vreau sa vb si eu cu cnv sa imi sp o scoala de soferi din romania unde ma pot aranjaul
  cu permis

  0

 89. #103

  Salutare si eu ca multi alti ma pregatesc sufleteste pentru traseu sper sa iau din prima iar despre spaga la traseu nici nu se pune problema daca pic din cauza mea imi cumpar caruta daca ma pica militianu ca sa sculat cu fata la cearceaf ma-i incerc pina il gasesc in toane bune
  Va tin la curent si bafta tuturor in tot ceia ce faceti

  0

 90. #104

  Salut ! Am dat si eu de doua ori sala , prima data am picat cu 19 iar ieri am dat pentru a doua oara sala si am luat cu punctaj maxim , toate intrebarile care mi-au picat le rezolvasem zilele trecute pe drpciv .. Acum trebuie sa dau traseul pe 12 decembrie , dar ma ingrijoreaza multe din mesajele de aici , multi ia sala si pica orasul , eu credeam ca daca iau sala la oras nu o sa mai fie asa multe probleme … Nu prea ma pricep prea bine la parcari laterale , garari , ca nu prea mi-a explicat asa bine instructorul .. in rest nu am treaba , sunt f atent la drum si nu mi s-a oprit niciodata motorul cat timp am facut scoala … Acum nu stiu ce sa fac , am inteles ca exista cazuri foarte rare sa iei traseul din prima fara sa dai lovele ! Acum voi ce ziceti ca e mai bine ? Sa dau ceva sau nu ? Chiar nu am chef sa ma pice politaiul pe nedrept si sa mai stau inca o luna pana dau si sala si orasul !

  0

 91. Arhi, e o vorba care spune ca soferii adevarati nu iau niciodata din prima traseul :))))

  0

 92. #108

  am dat traseul azi la pod ior si l-am luat fara nici un fel de spaga.va rog nu mai aberati cu pilde de genul:”daca nu dai bani nu,iei”.daca stii sa conduci corect si preventiv,ai mari sanse sa iei fara sa nu dai nici un ban.bafta multa!!!

  0

 93. #110

  sall am si eu o intrebare celor care ati luat permisul de conducer recent va cerut diploma sau trebuie diploma ca vreau si eu sa ma inscriu la sc dar nu am terminat toate clasele 8 si nu styu ce sa fac sa ma inscriu la sc sau nu ca daca trebuie nea aparat diploma nu mai ma inscriu raspundetimi si mie unul urgent

  0

 94. #111

  Buna. Tocmai am luat permisul, din a doua incercare.cu o zi inainte ma coplesise emotiile si am batut un apropo sotului sa ma las pe mana instructorului sa vb cu garcea. Era vorba de vreo 300-400€. Bineinteles care ajungeau toti in buzunarul instructorului. El nu avea nimic de pierdut, doar de castigat. Am inteles ca asta e mersul de ceva timp, instructorul iti spune ca se rezolva, el nu vb cu nimeni, daca iei ii dai lui banutii sa ii dea mai departe, daca nu iei iti spune ca nu s-a rezolvat. Ma bucur ca nu am cazut in capcana, banii ca banii, vin si se duc, dar mai nasol ar fi fost sa stiu toata viata ca am luat permisul cu blat, iar eu luam pe merit.am 2 copii mici si cred ca nu as fi indraznit mult timp sa ii iau cu mine in masina daca as fi facut blat. Multa bafta in trafic!

  0

 95. #112

  buna ziua!daca aveti nevoie de un instructor de nota 20 vi-l recomand pe dl gabi.este super calm,explica clar si la obiect,sedinta este sedinta…intelegeti ce vreau sa spun.il puteti suna la nr 0722433004.bafta tuturor.

  0

 96. #113

  Salut.Am citit toate comentariile si unele mi se pare ca nu isi au rostul.Comentariul lui “ABCD” mi se pare nelalocul lui.Frate?Cum sa pornesti din start cu conceptia asta?Sa te duci direct sa dai bani?Pai de asta au astia subiecte la stirile de la ora 5,de asta se intampla atatea accidente si vedem atatia infitzi prin copaci si stalpi:-s.Ca bine zice Andrei Cismaru,mai bine platesti sa faci cateva ore in plus,sa faci ceea ce crezi ca nu stapanesti chiar asa bine si nu stii si gata.E totul in regula,te duci cu curaj si cu incredere in sine la oras si nu e nici-o problema.De ce sa iei permisu pe “naspa”.Nu frate.Pot sa dau si de 10 ori.Atuncia cand sunt capabil si merit sa-l iau atuncia o sa-l iau,pe capul si meritul meu.Esti participant la trafic,te intersectezi cu alti,si de cat sa faci o prostie si dupa sa-ti para rau toata viata,mai bine astepti pana cand esti pregatit si atuncia sa dai orasu.Am luat si eu sala cu 25,e prima data,si pe 16 luna asta dau orasu’.Oricum nu tin cont de comentariile rautacioase de aici cum ca daca dai bani nu iei.O sa ma duc pe cunostintele mele si sper sa fie bine.Sper sa fie bine si sa va dau un raspuns pozitiv:P.Salut toti soferi care si-au luat permisul pe bune.Va doresc asfalt uscat si fara incidente.Multa bafta

  0

 97. #114

  Va rog sa ma scuzati dar ma bate tastatura. Vroiam sa zic cum ca daca nu dai bani nu iei permisu’.Multa bafta

  0

 98. #115

  Ala cu permisu de italia facea parcare dintr-o singura miscare,e mai ceva ca chuck norrrriiissss:)))))))

  0

 99. vreau un permis ma pe blat am facut scoala de soferi si mau ars marlani din toate directile si acuma vreu pe moldova dau 1000 sa stiu ca lam luat si sa imi fac treaba iam dat nijte ciocane in cap la un baiat de gabor smecher si dracu ala se tine de mine stiu sa conduc ca sumaher..;))
  pentru relatii care stie sigur ca pot face uitati id sumycioara

  0

 100. #117

  Sfatuiesc pe toata lumea sa nu dea nici macar un sfant spaga,din proprie experienta..Recunosc,cu rusine,ca primul traseu l-am avut aranjat..asa credeam eu,dar in realitate instructorul se baza ca o sa-l iau pe bune iar banutii,(300 euro) intrau integral in buzunarul lui…dupa cateva faze urate ale examinatorului,m-am hotarat ca data viitoare sa nu dau nici un ban..iar acum am permis in buzunar!! Am dat in Dr. Taberei,feriti-va de Enache..e tare spurcat. Plus ca nu-i tace gura o secunda pe durata traseului,te streseaza la maxim!

  0

 101. #118

  Foarte mare dreptate ai Roxana……jos palaria in fata ta……n-ai cum sa dai bani….de ce?pentru?sa iei permisu pe blat….si dupa….sa faci un accident….sa mierlesti nijte oameni…si dupa sa ii ai pe constiinta?mai bine….dau de 1000000000000 de ori pana stiu ca l-am luat pe merit….si abia atunci cand l-am pe merit….atunci o sa conduc8->…..am avut si eu orasu pe 16….si l-am luat:X:X:X……vreau sa zic ca nu am dat nici-un ban….si nici nu am avut de gand…..am pornit de acasa cu gandul ca daca o sa conduc bine si o sa merit o sa iau permisu:X….si multumesc lui Dumnezeu……l-am luat…..vreau sa spun ca am oprit o singura data motorul….am oprit in panta la semafor….am avut nitzel emotii…..si knd am pornit am uitat sa pun 1…..am pornit cu a 2….si am oprit motorul:(…..si inca ceva…….am mers pe o strada…..si era zapada multa pe partea dreapta….si mergeam prea aproape de margine…..mi-a pus mana pe volan si mi-a zis mergi mai pe stanga….astea au fost singurele greseli pe care le-am facut:(….vreau sa zic ca dupa ce mi-a pus mana pe volan am crezut ca ma pica:(…..dar nu a fost asta…pentru ca am condus impecabil…..prioritate prioritate….la pietoni….la cedare de prioritate…..totul a fost in regula…..si am luat permisul….deci nu mai aberati atat….ca vrei sa dati bani….ca sa scapati…ca nsh ce……de cat sa dati bani la gabor sau la cine vreti voi….mai bine de acei bani mai bine platiti niste ore in plus ca sa faceti ceea ce nu stapaniti chiar asa bine….si uite asa luati permisu’ pe bune……si n-o sa fie asa de multe accidente;;)…..cei care sunt de acord cu mine….sa ridice mana sus:>……ASFALT USCAT TUTUROR SI FARA INCIDENTE:X

  0

 102. #119

  instructorul meu e exigent, iti da impresia ca faci mereu greseli si ca esti varza….n-am nici cea mai mica idee daca pot sa iau traseul si daca dupa ce iau sala sa mai cumpar ore sau nu…parca simt ca n-ar avea rost….fata de altii n-am avut masina niciodata la inceput nici nu stiam cum se pune centura, a fost un chin pana am invatat sa conduc rabla de logan a instructorului……acum am senzatia ca o sa ma duc la traseu ca vita la abator

  0

 103. #120

  lawliet, exact asa am fost si eu la inceput, fara pic de experienta (ma rog! centura stiam s-o pun :)! am avut vreo 8 instructori, dintre care numai 3 oficiali, adica stabiliti de scoala, iar cel cu care am fost la “traseul castigator” (nu vrei sa stii la al câtâlea examen!), nu era dintre cei 3 !
  so, sugestia mea ar fi sa schimbi instructorul; chiar nu ai nevoie de unul care sa te demoralizeze. daca vrei, ti-l recomand pe al meu. fruntea sus si mergi inainte cu multa incredere in Dumnezeu!

  0

  • #121

   corina » clar, ca dumnezeu o sa ii dea permisul, nu cunostintele pe care le acumuleaza

   0

 104. #122

  A! Si apropo la commentul Roxanei, plecand de la presupozitia ca nu sunt 2 examinatori Enache in Bucuresti, mie mi-a dat permisul chiar el si a fost super ok, pozitiv, nu a vorbit in plus…
  Morala: mai bagati-va picioarele in numele politistului si “istoricul” lui. important e sa fiti stapani pe ce stiti (si chiar sa stiti :)) si va mai spun “o vorba de duh” :), ca sa zic asa: conducerea ultra-preventiva este mama permisului de conducere!

  0

 105. #123

  Salut, Arhi !
  Acum am descoperit si eu blogul tau si constat ca e tare complex.
  Pe subiectul asta am citit toate commenturile ca sa constat ca esti dur, esti smecher, nu esti o gazda amabila si cu tact pt. cei pe care nu-i placi, dar apreciez fff mult ideea de baza: FARA SPAGA!

  0

 106. #124

  Arhi, iar experienta ta cu permisul a fost cool !
  Probabil ca instructorul i-o fi zis politaiului, aratand spre tine: “Asta, i-am zis si eu sa dea 100 de parai, ca are bani, da’ n-a vrut, c-a zis ca el stie sa conduca!”
  Iar politaiul, baiat destept, a luat de buna informatia colaterala (ca nu asta era scopul instructorului, sa stie politaiul ce bun esti tu…), ti-a dat credit, iar instructorul…a luat plasa, ca in loc sa te defavorizeze, te-a recomandat ! (Eu zic ca scenariul meu e pe-aproape :))
  Si apoi…l-ai lasat ca pe-un prost ! FOARTE TARE!

  0

 107. #125

  Am luat si eu permisul! a 3-a oara ce-i drept…dar nu voi urca niciodata in masina cu frica de a nu mai iesi din ea. FARA SPAGA! sunt mandra de felul cum am condus, nici cu instructorul langa mine nu am condus asa de atenta ca la examen.

  Sa va spun cum a fost… ajung la punctul de plecare… ma aflam pe lista unui anume Costache(un domn la vreo 50 de ani, cu o fata atat de serioasa incat ma facea sa ma gandesc daca nu cumva e constipat), nu-l mai vazusem nici prima nici a 2-a oara cand am dat…nu stiam cum e, ce pretentii are… instructorul nu vroia sa-mi spuna mai nimic de el, doar ma intreba daca vreau sa mai stam. 99% debusolata ma hotarasc sa dau. plecam din poligon (la iesirea din poligon plecare din rampa pe care o fac de 3 ori perfect pt ca mai aveam 2 masini in fata), sunt numai ochi si urechi si circul cu maxim 45 km/ora, iau toate virajele cu 20 km/ora, fac o parcare laterala cum n-am facut niciodata(adik mai putin de o palma de bordura) o intoarcere din 3 miscari destul de rapida, 150 m mers cu spatele, invit toti pietonii (care inca nu calcasera pe trecere) sa traverseze… ajung pe o strada su sens unic de pe care trebuia sa virez la stanga(dar unu cu permis de 200 euro parcase la 2 m de coltul intersectiei) si nu pot sa ma incardez pe banda din stanga lucru pe care domn’ Costache il consemneaza in fisa lui dupa ce ma intreaba pe care banda trebuia sa ma incadrez…ne intorcem la poligon unde fac gararea si…Yuppy! am permis! am si bani de un weekend la munte drept recompensa de la taticu( care mi-a spus de cand m-am apucat de scoala ca nu vrea sa dea bani ca peste cateva zile sa fac vreun accident, iar el sa se gandeasca toata viata ca daca nu imi datea bani nu aveam permis si daca nu aveam permis nu faceam accident si nu ma mai avea el pe constiinta) SE POATE SI FARA SPAGA! si app am doar 18 ani si sunt fata…

  0

 108. am si eu o intrebare … am dat sala de 4x si a 4-a oara am luat …am dat traseul si am picat… a5-a oara la sala cati bani trebuie sa dam (tot 72lei la primarie, ca si a 4-a oara) ??? …

  0

 109. #128

  eu pot sa spun ca am avut un instructor foarte Ok , in privinta ” spagi ” nici nu sa discutat asa ceva , mi-a spus de la inceput , vezi ce faci cum bagi la cap fi atent la ce vorbesc eu pentru ca eu nu iti aranjez orasu , daca esti atent si inveti sa conduci din ceea ce iti explic eu si cum te invat eu este ok daca nu eu nu iti rezolv nimic la oras , zis si facut , am luat sala , m-am prezentat la oras , cand am intrat in masina politaiul foarte degajat , foarte omenos imi spunea : acu ne asiguram etc…. deci sunt si politisti Ok care pot da un permis pe drept fara sa ia mita ..

  0

 110. #129

  eu am facut 18 ani si mia zis mama sa dau in vara si nu stiu ce sa fac..cand dau trebuie sa invat mult ca am colegi care au dat de 4 5 ori si tot nu l-au luat..nu stiu ce sa zic oare dak as da 100-200 euro..ca e si pacat tata cu Mercedes CLS permis din 88 si eu cu masina gata sa nu il iau si el cand avea 18 ani nu avea nici macar o dacie 1100..da eu ca am cls

  0

 111. #130

  Permisul l-am luat si eu din prima si foarte usor. Cateva viraje, 20 de metri mers cu spatele si o parcare perpendiculara cu fata. Si asta a fost tot. M-am prezentat in fata politistului cu un zambet pe buze, ascunzand emotiile, intr-o tinuta decenta si incercand sa glumesc cu el. E totusi trist ca sunt atatia tampiti care au permis, dar oameni cu capul pe umeri nu il iau. Si nici sa dai spaga nu e din punctul meu de vedere o solutie. E nevoie de putin noroc, as zice eu… 🙂

  0

 112. #131

  Acuma pe 19 aprilie dau si eu traseul,am luat sala cu 24 de puncte,din prima.Multa lume ma sfatuieste sa dau spaga (chiar daca conduc bine) ca sa fiu sigur ca il iau.Sunt cam nedumerit,nustiu ce sa fac!
  Legat de “experienta” ta ..ce pot sa spun..as vrea sa nimeresc si eu asa ceva!

  0

 113. #132

  Intrebare de baraj:

  Care era durata maxima pentru parcurgerea poligonului?

  0

 114. #133

  ce slabi santeti numa cu spaga santeti in stare ahahahahahaha ce penali slabanogi……..vedeti ca nu exista spaga ca sa nu faci accident daca nu stii conduce 😉

  0

 115. #134

  noroc mai putin important e sa fii pregatit….si nu are de ce sa te cada

  0

 116. #135

  pfff…maine dau traseul a doua oara..sala am luat de 2 ori cu 24 dar la traseu am avut niste emotii imenseeee:(((( eu am categoria A si nah….nu mi-e fica te trafic dar la masina,am avut emotii….pt ca politistul ma lua cu,,intorci unde poti pe sensul celalalt de mers(cand era un trafic infernal),la prima intersectie la care nu merge semaforul,faci stanga(semafor sa nu mearga deloc,nu sa fie pe intermitent ),,si da-i si cauta semafor stricat ca nu stiam traseul din pacate…..scoala am facut-o si eu mai aproape de mine si pe traseu am fost odata.si a venit randul din nou sa dau si iar am emotii.conduc bine,nu am picat chiar rau din prima:)))numai tampenii,motor mort,parcarea gresita….cam astea si s-au facut 21 si la fix 21 m-a dat jos.este bun un calmant ceva????ma ajuta cumva?ca daca gresesc odata….ma pierd dupa aia:(

  0

 117. #136

  Misu….daca tu crezi ca te ajuta sa iei un calmant….poti sa iei…ca am mai auzit persoane care luau…..am si o prietena care a luat…..eu nu cred ca ar fi chiar necesar…..trebuia sa incerci pe cat posibil sa te controlezi sa nu te lasi prada emotiilor,sa te concentrezi pe ce stii si sa te gandesti ca esti ca esti singur in masina,ca examinatorul nu e cu tine….sa te gandesti la cu totul si cu totul altceva…..sa fii detasat…..relaxat….si atunci n-o sa fie nici-o problema….o sa fie floare la ureche……si incearca sa fii atent numai la trafic….sa nu-ti distraga nimic altceva atentia……parerea mea e ca tre sa ai si un oarecum noroc…….adica cu ce examinator cazi….ca poate unu sa fie al dracului si sa te puncteze la sange sau poate sa fie unul mai indulgent….adica sa fie mai intelegator….eu am oprit motorul odata in panta……si mi-a pus mana pe volan ca era zapada pe partea dreapta si cica i se parea ca merg prea aproape de partea drepta….asta doar in viziunea lui:-“….dar in rest am condus brici…..cedeare de prioritate……prioritate la pietoni…asigurare asigurare….totul a fost ca la mama acasa…si nu mi-a dat decat 8 puncte penalizare…..si nu am dat nici-un leu spaga sau ce am citit mai sus….ca daca nu dai bani la examinator sau nush la cine nu iei examenul…..nu….in nici-un caz…..poate au fost cazuti particulare si de acuma toti le luati ca atare…..nu……daca esti capabil……stii sa conduci….si esti stapan pe tine….n-o sa fie nici-o problema….dar daca te duci la ghici….la mana norocului…..tot la mana norocului o sa ai si permisul:-“……hai sanatate….o zi placuta…..asfalt uscat pentru cei care au permis……si succes pentru cei care urmeaza sa dea;;)….va salut

  0

 118. #137

  Buna, m-ar interesa si pe mine sa stiu in cat timp as putea sa iau permisul , sa nu vi se pare ca am fizte sau ceva de genul,numai ca sunt plecata din tara si cand am ocazia sa revin nu am foarte mult timp la dispozitie, inca oscilez in decizia de a urma scoala de soferi in tara unde sunt sau sa fac tot posibilul sa dau in Bucuresti orasul meu natal. multumesc celor care imi vor raspunde.

  0

 119. #138

  auzi,am si eo o intrebare..un prieten de`al meu era ieri in oras si a trecut bariera ..si fix cand a fost cu tava d esapament pe ultima linie sa pus bariera..prost noroc la oprit politistu si ia luat permisu ..prietenul meu avand lamaitele pe masina,abia in noiembrie face 1an de cand are permisu.toate ca toate,da in fata lui mai erau cateva masini si dupa el a mai trecut una si la toti le`a luat permisu .. ce spuneti?era bine?

  0

 120. #139

  Buna seara. Eu nu vreau, si nu am sa dau niciodata vre-un examen auto, legislatia aia mi se pare cea mai mare porcarie posibila si este IMPOSIBIL de invatat, nu am nevoie de ea, am invatat ce am avut de invatat, deci cam cat costa sa cumpar carnetul?

  0

 121. #140

  avem si oameni directi si hotarati printre noi 🙂

  0

  • #141

   Alin Ropan 24 » da, oameni care stiu ce vor

   0

 122. #142

  pai da, Spaga-nia ar tb sa ne redenumim

  0

 123. #143

  SI EU LA LUAT CU BANI

  0

 124. Eu l-am luat din prima fara bani.. sa recunosc am si invatat si inainte sa dau orasu am invatat pe masina lu tati..

  0

 125. #145

  Eu l-am luat joi 01.11.2012 și fără bani. Dacă tu conduci bine, te trece… Oricum dacă vrea să te pice, te pică, dar ăia sunt nebuni….și polițiștii sunt oameni buni, unii!

  0

 126. #147

  am condus la traseu de 2 ori si instructoru tipa la mine si face misto . deci am condus 20 minute m-am dus la real sa cumpere ceva si apoi acasa la el si dupaiacea m-am dus acasa si atat. la sala nu am mai fost dar invat chestionarele. uite cum zice instructor nebun , ba acelereaza mai tare baga miasi pula , ambreaj ambreaj ce faci ma firar mama dracu , deci eu am condus masina lui tati de 3 ani si conduc ff bine , dar masina lui instructor are probleme , cacatu ambreaj scartie dracu , si maneta se aud fasait de parca instructor imi zice mie ca sunt tractoras ? , dupaia saptamana vitoare ma duc iar la traseu mai am 4 saptamani pana dau de examen auto.

  0

 127. #148

  ce tare am luat sala cu 26 toti politaii m-au felicitat bucuroasa nevoie mare vine traseul ma duc hotarata stiind ca ma descurc bine in trafic multe ore de conducere am luat si vreo 10 in plus instructorul m-a asigurat ca trec fara probleme sa fiu atenta la pietoni in rest ok merg dimineata la traseu ne striga politaiul eu intru martor fata care era la volan merge circa 5min si admis sa mentionez ca in acele 5 min ii moare motorul de vreo 4 ori bun ,se da jos intru eu pe masina tot perfect plecare asigurare semnalizare etc trec 10 min trec 20 min trec 30 min trec 40 min deja ma lua cu calduri tin sa mentionez ca am avut un politai mos ,gras ,pitic ,cu aparat auditiv care urla la un moment dat dai a patra nu vezi ca masina cere a patra trecusem de 50 km la ora pe un drum ingust plin de gropi ii faceau falcile la politai ca girofarul am facut p laterala ,gararea cu spatele ,intoarcerea din trei miscari etc toate bine trecusem de 45 min apare trecere de pietoni ,ofer prioritate la pietoni si pune piciorul brusc pe frana si imi spune nu oferi si prioritate masinii din stanga ,ma gandeam care dracu de masina din stanga ca nu era nici una soseaua libera eu eram deja incadrata pe banda din dreapta bineanteles oferin-d prioritate pietonilor si intrun tarziu apare o masina pana el imi explica cu piciorul pe frana apare si o masina care era pe la vreo 100 de metri stanga dar eu eram deja pregatita sa trec dupa pietoni el cu piciorul pe frana si apoi imi spune cu un ras ironic acuma degeaba o lasi sa treaca ca degeaba bun merg mai departe ma trage pe dreapta si imi spune ca sunt respinsa ca degeaba am luat cu 26 orice prost stie sa conduca incet ,dar nu orcine stie ca conduca tare trebuie sa fi sofer adevarat sa conduci tare ,eu stiam ca este invers bun mosu avea probleme cu viteza sa nu mergi incet ca te pica era stiu de toata lumea ca are obsesie cu viteza numai eu nu stiam ca i0l duceam cu a cincea sa va feriti GENOVU daca sunteti din caras-severin pe mine m-a pica am mers 45 min aia din fata mea a mers 5 ii corect si mentionez NU am dat spaga

  0

 128. #149

  Salut. Frate eu stau in masina de 2 ore si gaboru numai vine odata..Sunt sigur ca pic dar macar experienta sa vad cum e ..spaga nu dau ca nu am dar sper la un pic de noroc 😀

  0

 129. #150

  Cumva îl chema pe omul ăsta Doru Iordache?

  0