Am observat că ultima cioacă acum la reuniuni este să scoţi alene din buzunar o cutie de trabucuri, să o pui pe masă şi eventual să fumezi din ele, plin de sictir. Aşa că, dacă faceţi parte din categoria respectivă de coca wannabe, cred că v-ar fi utile nişte sfaturi de bun simţ, simple şi la obiect.

În primul rând, ţigările din benzinării, alea Choix a la Creme sau cu arome de diverse, de la nuci până la spanac, nu sunt trabucuri. Nu au legătură cu trabucurile, iar un fumător de trabuc nu va pune niciodată gura pe aşa ceva, În general, trabucele din benzinării nu sunt bune, pentru că băieţii de acolo nu au chiar şcoală, în nici o direcţie, iar trabucurile trebuie să stea în humidoare, la o anumită umiditate. Altfel, vei fuma fân uscat şi ars, oarecum împuţit.

Să presupunem că ai cumpărat totuşi un trabuc de la un magazin specializat. Eventual ai cumpărat ceva de gen Cohiba, Romeo y Julieta, Montecristo sau Partagas, eventual Trinidad, ca să ştii şi tu şi ceilalţi că fumezi un trabuc de calitate.

Cum faci dacă nu ai mai fumat niciodată şi eşti în compania unor tipi care au experienţă.
For the sake of heavenly fuck, nu te da mai deştept decât eşti. Nu încerca să pari un fumător înveterat de trabucuri, când tu toată viaţa ai băgat în tine papacioace Pall Mall. Nimic nu e mai jenant în faţa unui cunoscător decât un cunoscător wanna be, plin de aere, dar pe care se citeşte de la distanţă neştiinţa. Şi fii sigur că oricine a fumat trabuc mai mult decât o dată, va şti că nu te pricepi.

Dimpotrivă, cere sfatul celor din jurul tău. A fuma trabuc e o artă, un ritual, pentru cel ce fumează de plăcere. Va fi foarte fericit să te înveţe şi să te corupă la arta sa. Fii deschis şi receptiv, vei câştiga mult mai mult decât dacă te vei da mare.

Ca idee, dacă nu ai cuţit pentru tăiat vârful, nu e deloc jenant să muşti puţin din el, pentru a lăsa loc fumului. Da, nu e recomandabil, pentru că va strica maxim plăcerea fumatului, dar, în lipsă de altceva. Desigur, presupunem că eşti într-un local, care local ar trebui să aibă şi un cutter de trabucuri.

Trabucul nu se aprinde de la brichetă. Neapărat de la chibrit. Un restaurant care se respectă are şi chibrite pentru trabucuri, dacă nu ai tu. Nu te scăpa la brichetă, gazul va contamina capătul respectiv şi se va pierde din aromă. La fel, trabucul nu se aprinde ca o ţigară. Întâi se ţine deasupra flăcării, până se va înroşi tot capătul aprins, deabia după aceea se va băga în gură şi se va pufăi.

Nu cumva să tragi în piept. Ştiu, eşti un adevărat şi în liceu fumai Gauloises, belea de ţigări. Trabucul e mai tare. După 5 fumuri eşti în cap, cu stomacul în gât. Trabucul SE PUFĂIE, este PENTRU AROMĂ.

Nu îl lăsa să se stingă. Trabucul trebuie ţinut tot timpul cald, pentru ca tutunul să îşi lase aroma în fumul pe care îl inhalezi. Probabil că nu îţi place ciorba reîncălzită, deci sigur nu îţi va place nici trabucul reînnodat.

Dacă vrei să bei ceva în timp ce fumezi trabuc, alege neapărat coniac. Nu Zaraza, zaraza e compot de roşcove. Mergi pe Hennessy sau Remy Martin, niciodată nu vei da greş. Şi nu uita, paharul de la coniac trebuie să fie cald. Dacă nu e cald, eşti în locul nepotrivit.
Poţi să moi trabucul uşor în coniac. Nu e ceva rău, dar asta e pentru un ccunoscător, un om cu gusturile antrenate. Tu sigur nu vei simţi diferenţa :mrgreen:

Reţineţi vă rog că acestea sunt preferinţele mele. Unii pot alege scotchul, sau romul. Gusturile diferă, doar trabucurile rămân aceleaşi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

73 comentarii Adaugă comentariu

  1. Eu cred că ai dat extrem de multe denumiri ciudate :))
    Bre, nu-i mai pune pe toţi să bea Hennessy, că ajungem naiba de nu mai găsim stocuri prin baruri, după ce le invadează trendinezii :))

  2. Foarte utile sfaturi. Am fumat trabucuri doar ocazional, si rareori am reusit sa termin unul intreg.

    Ca sa fii fumator de trabuc adevarat, trebuie in primul rand sa ai resursele materiale necesare. Adica un trabuc adevarat, eventula cubanez, costa o mica avere. Iar decat sa fumezi stifturi ieftine care nu au nimic in comun cu un trabuc in sensul adevarat al cuvantului, mai bine o lasi balta de la inceput. Sau vei fi doar alt cocalar care se da mare prin baruri…

  3. foarte rele sfaturi! eu am incercat sa fac ce ai zis, am inmuiat trabucul in coniac si s-a stins!!!

    revin la BT

  4. apropo de trabucuri, luase sotul meu o sticla de courvoisier si cum stiu ca la coniac merge un trabuc (C&C) ma gandesc sa ii fac o surpriza si cumpar 2 trabucuri bune, apar cu ele acasa, aprind unul si pufai fumul spre el. chestia el e ca e nefumator, nu`i place fumul si a zis ca mai bine fumez afara. drept la care am fumat trabucul cu o prietena…pe balcon. s`a dus atmosfera mea 🙂

  5. Hmm, sunt vreo cateva lucruri discutabile. Inmuiatul in coniac, spre exemplu. Aia e o chestie de preferinta, nu e doar pentru cunoscatori. Fumez trabucuri, dar eu prefer aroma lui nealterata de coniac. Perfect de acord ca trebuie accesorizat cu un pahar de coniac bun, dar nu inmuiat in el. Un trabuc de calitate n-ar trebui sa se stinga singur, dar aia este deja ideal. Poti sa-l lasi sa se si stinga (se poate intampla sa fii mai atent la o discutie decat la trabuc si sa se stinga singur), dar nu ai voie sa-l lasi sa treaca mai mult de 10 minute inainte sa-l aprinzi iar, sa nu apuce sa se raceasca de tot. Dupa alea 10 minute fumul care ramane in trabuc incepe sa faca reactii urate cu tutunul si va capata un gust urat.
    Exista si benzinarii care au trabucuri de calitate, tinute in conditii bune. Spre exemplu am vazut benzinarii OMV si PetromV care au umidoare (nu sunt tinute ideal, dar destul de aproape de umiditatea perfecta de 68%-70%) si care vand trabucuri bune.(ex Cohiba si Monte Cristo )
    Completari la un articol bun: Trabucul nu trebuie scuturat de scrum ca o tigara normala. Trebuie invartit cu grija de marginea scrumierei si scrumul o sa cada cu totul. Trabucul nu trebuie fumat dincolo de inelul de hartie de pe el (aprox ultimii 5 cm). Toata taria trabucului se aduna acolo si incepe sa devina amar. La final…NU AI VOIE sa stingi un trabuc indesandu-l in scrumiera. Aia este blasfemie. Trebuie lasat sa moara cu demnitate. Se lasa pe margine scrumierei sa se stinga singur. Altfel va emana un miros urat ca naiba.

  6. Si ca am uitat…brichetele cu gaz sunt destul ok pentru aprins. Cele cu kerosen sau alte treburi din alea mirositoare sunt interzise. Daca il vezi pe vreunul ca aprinde trabuc cu Zippo, ia-l din mana lui si pune-l sa-l inghita aprins. Chibritele sunt si mai ok pentru aroma fina de lemn, dar doar daca nu sunt Safety Matches. Alea sunt inmuiate in ceara si alte substante si isi vor lasa aromele alea in trabuc. Si trebuie lasat sa se aprinda bine, sa treaca fumul din varful chibritului. Sulful ala nu e prea bun la gust 🙂

  7. Fumatul ucide, scriu asa pe toate pachetele de tigai dar pe fumatorii pasionati nu-i sperie! Cu pseudotrabucele, cred ca-i un moft, iar cei care fumeaza asa ceva, vor sa se dea mai mari decat sunt!

  8. #12

    Am un Romeo si Julieta acasa, luat direct de la sursa , de la mama lui .
    Am si un trinidad, Montecristo s-a terminat 🙂

  9. Multe sunt chestii care tin de preferinte. Inmuiatul in coniac, spre exemplu. Mie nu-mi place. Eu unul prefer aroma lui naturala. Dar musai sa fie si paharul de coniac langa. De acord cu Zaraza sau Alexandrion sau Miorita. Astea nu merg langa trabuc.
    Un trabuc de calitate n-ar trebui sa se stinga singur…dar se poate intampla. Daca esti prea atent la o conversatie se poate sa se stinga singur. Nu e problema cata vreme il aprinzi in maxim 10 minute dupa ce s-a stins. Dupa alea 10 minute incepe sa se raceasca fumul si face ceva reactii urate cu tutunul si capata gustul ala infect.
    Exista benzinarii care au umidoare si trabucuri de calitate (Cohiba, Monte Cristo). Nu sunt tinute perfect…dar totusi rezonabil. Am vazut umiditate de 62-65%, in timp ce optimul e 68-70%.
    Imi permit sa te completez cu 2 blasfemii pe care le fac multi fumatori ocazionali de trabuc: Trabucul nu se scutura de scrum ca o tigara. Trebuie invartit cu grija de marginea scrumierei si scrumul se va desprinde frumos.
    Trabucul nu trebuie stins prin indesare in scrumiera. Lasa-l pe marginea scrumierei, sa se stinga singur. Trebuie lasat sa moara cu demnitate.

  10. Trabucurile sunt doar pentru fite. Bine, si tigarile tot fite sunt daca ai bani sa ii arunci in vant (Va vorbeste un nefumator de-o viata). Nici macar cei care incearca sa para cool fumand trabucuri, nu stiu cum se face, ii vad scotand fum asa in sictir pe gura dupa spui si tu, doar de dragul de a te afirma ca ai tare, ai bani sa fumezi trabuc. Ca o lista a lucrurilor pe care nu le suport, dupa minciuna, nu suport fitele si arfele din capetele seci ale unora care in ciuda faptului ca nu au doi lei, arunca asa niste arogante…

    • #15

      Daca esti nefumator, cum se face ca stii ce si cum si care-i treba cu tutunul? Stii cum e aia, la fotbal si la politica…de pe margine…tot romanul…Da-o-ncolo, bre, omule! Nu zic ca esti ultraciumeg daca fumezi, iti urca IQ la 400, iti mai creste un coi sau mai stiu io ce! Ba dimpotriva, gura punga, miros si gust redus, tuse, respiraie, haine, corp, transpiratie, etc mirosind a tutun…in fine, corect ar fi sa-si dea cu presupusul un fumator, asa zic eu.

  11. Cata fandoseala pentru o porcarie care pute de-ti muta parul din nas. Urasc mirosul de tigari, dar ala de trabuc chiar imi pune capac. Periculos articol, Cetin. Sa vezi acum cohorte de ‘trendinezi’ cum vor da juma’ de salariu pe un pahar de cognac bun si o trabuca, numai ca au citit pe blog cum sa fie domni adevarati 😀

    • #17

      @dojo: ajutam industria:)))

    • #18

      Astept cu interes ca Arhi sa-si deschida magazin de specialitate, sa o concureze pe Eba 🙂

      Apropo, nimic mai misto decat sa vezi un wannabe d-asta care trage un Cohiba Robustos in 20 de minute (ca na, are chestii de facut, oameni de vazut etc) si apoi e atat de ametit incat nu se poate ridica de pe scaun 🙂

  12. Tu n-ai citit “Fetita cu chibritURILE “. 😛

  13. frumos articol..mi-a mers la inimioara..pina acum mai departe de pipa nu am mers, dar cu siguranta o sa incerc acum

  14. #21

    La cat de complicat e sa fumezi un trabuc, mai bine iti iei iPhone.

  15. #22

    Eu zic ca zaraza 5 stars e ok, depinde de gusturi. Acum logic ca Hennesy sau Courvasier… dar eu zic ca-i bun 🙂

    Am primit niste Romeo y Julieta numai ca eu nu ma prea omor dupa trabuce sau havane :))

  16. Mai bine nu mai fumati deloc 🙂

  17. Imi permit s-o contrazic pe dojo: un trabuc un miroase al dracului de bine!

  18. #26

    “optimul”…. si “minimul”…lol
    trabucele sunt ghei… la fel si aia care le fumeaza si polueaza atmosfera din jur…

  19. Arhi, ai uitat sa spui ca pentru un trabuc de calitate si un Hennessy sau Remy Martin, un meltean average munceste cam doua-trei zile minim 😀 Asa ca lasa-i in pace, sa fumeze tigari de foi cu aroma de cireasa si sa bea coniac Unirea.

  20. “Nu Zaraza, zaraza e compot de roşcove. Mergi pe Hennessy sau Remy Martin”
    bah arhi. Nu-i pacat la asa articol sa iti dai singur cu tesla bashinista in coaie?

    Zaraza de 3 este compot. Henessy si Remy or fi ele coniace, dar nu au nimic in plus fata de un Jidvei. Vorbim de aceiasi ani, caci daca e sa luam 12 vs 5 se strica distractia.

  21. #29

    Parastas la Mcdonalds si il chem pe Salam ! :)) Tupa tupa tupa tupa !

  22. #30

    M-am gândit la un parastas la McDonalds Unirii, primul Mac din România. Mă linişteşte rapid un tip cu un mop în mână: „Nu se unesc mesele, sunt fixate”.

    Asta e de geniu, de PATERIC ! :))

  23. Imaginea face tot ! Prea complicat textu..prea multe denumiri asa…complicate 😀

  24. in benzinarii se gasesc trabucuri bune,cel putin in omv au humidoare si exact trabucurile mentionate de tine

  25. nene, ma confuzezi : acu cateva zile m-ai pus pe ganduri cu articolul ala cu detalii despre canceru-n gat si acum imi dai sfaturi de cum sa fumez trabuce.
    PS
    in liceu eram adevarat si fumam “Gitanes” – de la alea ti se ridica paru’ pe oo; “Gauloises” sunt cu tutun blond si atat, fara efecte colaterale spectaculoase

  26. De unde bani de “Henesiuri” mai Arhi? banii de facut figuri s-au dus pe trabuc si pe pachetul de “danhill”.
    La urmatoarea prima, eventual, o sa fie si de un 50 de “henesi” sau cum ii spune.

  27. #35

    Am mai mult de un an de cand nu am mai pus botu` pe tutun (si nici nu mai am de gand). Cand fumam, am tras si eu doar doua cubaneze autentice (un Montecristo si un Romeo y gagica lui). Nu spun cum erau pentru ca nu vreau sa-mi fac sange rau, vorba aceea.
    Pentru wannbe-s, ceva care va poate ajuta:
    www.habanos.com/distributors.aspx?type=&rid=2 – oficialul
    www.brandsinternational.ro/index.html?l=ro – dealerul exclusiv pentru Ro.
    Restul de ce si cum le gasiti pe Wikipedia si pe la fumatorii rafinati de asa ceva (pasari rare).

  28. #36

    Si daca tot suntem la capitolul “Moduri fine de a te intretine”, adica fine cigars, fine brandy and fine music (ca sa iasa atmosfera perfecta), unul dintre marii cantareti de blues (muzica care merge rau la cele descrise mai sus), unul dintre “taticii” lui Gibson LesPaul, Gary Moore, s-a dus. Foarte off-topic, stiu.

  29. #37

    legat de cognac, nu uita de Martell. personal il consider peste Hennessy.
    iar daca vrei ceva ieftin ai putea incerca Miorita X.O. poti fi surprins de calitate.
    bineinteles, pahar special de cognac, preferabil incalzit.

  30. #38

    habarnaistii sa stea la coada sau sa scrie!

  31. Hey, prima oara când aud de Remy Martin pe un blog. YAY! Eşti de-al meu, monşer.

  32. #40

    exista ceva la care nu te pricepi senzational de bine?

  33. arhi, dă şi o poză cum tragi din trabuc, nu doar cu vorba 😉

  34. Am eu trabucuri de vanzare my friends, aduse din Cuba 🙂 Cohiba – Robustos, Maduro 5 si Esplendidos. 250 Euro cutia de 25 bucati…pe bune 🙂

  35. Mama cati burghezi is in tara unde erau milionarii in euro din tara ….

    In alta ordine de idei da eu unu inca nu m=am indurat sa dau mai mult de 1 mil/trabuc da cresc eu mare si imi iau de la Cuba direct …

    Cat desprte genu de oameni descrisi e plina romania de oameni care o ard mult peste adevarata lor “valoare”
    Vb lu Puya arati a bancher a boier … dar esti curier ….

  36. #47

    da’stiu ca pute rau o mahoarca d’asta, am simtit-o pe pielea mea la o receptie de hotel in Austria – erau niste domni englezoi veniti la aer curat de Alpi…

  37. M-am lasat de fumat din vara anului trecut insa articolul asta mi-a mers la inima. Ce nu au inteles unii e faptul ca fumatul unui trabuc nu e un viciu ci un hobby. Lucrurile astea le practica oamenii carora le face placere pufaitul unui trabuc de calitate.
    Da, as pufai un trabuc insa pentru asa ceva imi trebuie o anumita stare materiala si sufleteasca. Daca as cumpara acum un trabuc si l-as fuma nu ar avea vreun farmec aparte pentru ca maine trebuie sa ma duc sa-mi platesc factura la enel, factura la upc, sa cumpar cate ceva de la Kaufland si eventual sa raman fara bani insa daca l-as fuma atunci cand in contul din Elvetia are multe 0-uri ar fi altceva.
    Pufaitul e pentru cei bogati! Restul la odihna ca maine dimineata plecam iar pe plantatie!

    • #49

      Bine zici ! In rest se pare ca numai oameni CUBAni pe aici:)

  38. Cel mai bun trabuc pe care l-am fumat se numea Partagas Eminente Corona Senior cumparat de SOV. Am vrut doar sa ma laud ca l-am fumat pe SOV inca de pe timpul cand SOV fuma doar Rothmans International.

  39. Câte alocaţii costă un trabuc bun?

  40. Bun articolul dar mai bun e ce a scris Sfarsitorul :))

  41. dap, sfarsitorul are dreptate.
    fara suparare, se vede ca nu ai fumat prea multe trabucuri. in primul rand merge extrem de bine cu un whisky bun sau cu un vin rosu bun. incearca. de vinul rosu nu prea stie lumea, dar exista (nu la noi) cluburi speciale de gen. evident, cu vinuri sau whinskiuri scumpe si cu trabuce de 100 – 200 de dolari.
    si o chestie simpla: trabucul se poate trage si in piept, dar niciodata tot fumul inhalat. asa ii simti mai bine aroma.

  42. #54

    Am auzit ca un trabuc face cat 10 tigari normale:deci mori mai repede! Nu-i problema daca nu tragi in plaman ca exista si cancer de gat! 🙂

  43. #55

    @Arhi: “Nu îl lăsa să se stingă.”

    Era mult mai amuzant să laşi ageamiul să tragă din trabucul său DUPĂ ce s-a stins şi a stat aşa câtva timp . Mutra pe care o va face e demnă de 220.ro. 😀

    ~Nautilus

  44. aurel un trabuc bun costa intre 30-50 dolari. ce spui de trabucuri care costa 100-200 de dolari sunt editii speciale.

  45. da, asa e, cam 30-50 de dolari unul bun. eu ma refeream la trabucurile fumate in cluburile respective, unde oamenii chiar dau 100-200 pe un trabuc. evident, trabucuri speciale. ma rog, oameni cu bani, care isi permit sa cheltuiasca minimum 500-600 de dolari o seara pe saptamana pentru astfel de placeri.

  46. La trabucuri nu ma pricep deloc dar in lista de congac-uri as adauga si Courvoisier.
    Iar legat de paharul incalzit… e o practica des intalnita la blendmasteri (din considerente de timp) dar, de regula, caldura generata de palma e suficienta pentru ca un cognac sa-si elibereze aromele (de aceea paharul de cognac se tine in palma tot timpul)

    • La cine este practica întâlnită, la BLENDMASTERI? =)) Să-mi dau palme, ce romglez eşti, mânca-ţi-aş! Cultule, trendinezule, kewlule şi alte alea =))

  47. @amzis: te inseli.
    @playactive: uni medici spun ca ai voie sa fumezi un trabuc la 2-3 zile. Asta nu inseamna ca nu exista si aceasta posibilitate.
    Pentru voi ceilalti: trabucurile cubaneze nu sunt totul. Daca va uitati putin pe internet veti observa ca unele din cele mai bune si exclusiviste vin din Nicaragua, Republica Dominicana, Honduras, Mexic, chiar si SUA. Cohiba a ajuns sa fie fumata doar pentru nume.

  48. #61

    Sfarshitorul stie mai bine ce zice. 🙂

  49. Pe cand un articol si despre fumatul pipei? 🙂

  50. #63

    acum 3 ani am intalnit-o pe batranica din poza, isi facea veacul in piata catedralei din havana. se fotografia cu turistii pentru o suma modica – 1 peso convertibil, putin pentru un turist, dar mult pentru cubanezul de rand, avand in vedere ca un doctor castiga in cuba aprox echivalentul a 100 de pesos conv. nu va inchipuiti ca fumeaza cate o stanga de-aia zilnic; mai degraba o lasa sa fumege, si din cand in cand mai trage un fum, si asta probabil cand apar autocarele cu turisti.
    probabil ca la tinerete femeia chiar o fi fost vreo frumusete locala, ori poate o face de show, sau poate de foame… sau poate din toate aceste motive la un loc.

    @arhi: ce nu-mi place mie la chestia asta este ca tu, si am vazut asta si la visurat, folositi imaginea femeii asteia oarecum “la misto”, desi ceva ma face sa cred ca nu prea aveti idee despre cine e in poza. (oare cum ai simti tu daca cineva ar folosi pe un blog o fotografie a bunicii sau a mamei tale alaturi de caption-ul “o femeie sexy”.)

    ma intreb daca mai stie cineva amanunte despre batranica asta, si daca cineva a mai vazut-o de curand. din pacate nici nu stiu cum o cheama, si imi pare rau ca nu am intrebat-o cand am avut ocazia.

  51. Parca ziceai ca nu e bine sa fumezi.

    S-a schimbat ceva? Ok, am citit comentariile, nu mai fumezi. Totusi nu ar fi frumos sa nu dai idei altora?

  52. hei salut sunt o fata de 17 ani care am inceput sa fumez trabucuri de doua luni prima data lam luat din SUN PLAZA unu mare am dat 3 LEI PE EL INCREDIBIL cu aroma de vanilie si cu filtru de lemn am fumat jumate nam mai futut dar am tras in piept si dupa mam dus la un magazin din crangas si miam luat cu aroma de menta dar mik si subite si unu mai mijlociu cu aroma de cirese dupa cu ciocolata tot din sunt plaza dupa cu cafea si simplu miam luat si cu aroma de whisky dar adoua oara cand mam dus era alcineva la vanzare si na mai gasi cu aroma de whisky stau si ma gandesc daka aia a citit bine eu oa ma duc la carfur cel mai bine sa ma uit eu la toate cutile

  53. buna ce chestie

  54. #67

    Primul trabuc a fost la 13 ani din cauza tatalui meu care importa doar trabucuri foarte scumpe si mintea mea bolnava de copil a fost sa iau si eu unul sa vad cum e(este doar o fita nimic mai mult) iar problema este ca ai omis foarte multe lucruri cu acest topic creat de tine cu inmuiatu in alcool,acum nu stau sa mentionez tot ce ai gresit dar… inainte sa informezi anumiti oameni documnteaza-te !!

  55. #68

    am un trabuc cubanez .. primit de la un prieten de`al meu … :0 are ceva daca are mai mult de 5 sau 6 ani ?

  56. #70

    AM NISTE TRABUCE foarte vechi 20 30 de ani :))) se pot fuma ?

  57. #71

    @evelina fara suparare … alea nu se numesc trabucuri , si pentru toti idiotii care cred ca acest lucru este doar o ” fita ” va atrag atentia ca exista si oameni care fumeaza trabucuri pentru ca , acestia , stiu sa savureze un trabuc bun. Si da … sunt scumpe , dar decat sa cumperi 7 pachete de tigari pe saptamana … mai bine cumperi un trabuc 1 data pe saptamana si il savurezi alaturi de o batutura fina sau chair , de ce nu , la o cafea dimineata .
    P.S : 1 trabuc are nicotina cat intr-un pachet de tigari nu cat 10 tigari 🙂
    P.P.S : @adi : da se pot fuma daca au fost tinute in humidor.

  58. Cand ma gandesc la trabuc il asociez in mintea mea cu un domn bine imbracat, la costum, un barbat plin de incredere, ce stie sa manevreze orice afacere, si care iese victorios din orice situatie…

  59. #73

    La o ferma de tutun de pe Valea Vinales, unde am fost la o prezentare despre cum se face cigar-ul in Cuba, fermierul ne-a spus ca nicotina se afla in nervurile frunzei de tutun, care nervuri SE ELIMINA. Deci un cigar de calitate nu are nicotina ci numai arome pe care le au frunzele de tutun functie de pozitionarea lor pe tulpina plantei de tutun: cele dinspre varf vazute de soare mai mult cele mai aromate cobornd inspre baza (arome pe care le ia si de la mosmoandele in care sta la macerat aprox. 3 luni). Mai mult, exista o anume proportie intre frunzele dinspre varf, cele de la mijloc si de la baza care intra in componenta cigar-ului, adica e gresit ca daca folosesti doar frunze din varf vei avea aroma maxima. Deci, e cu stiinta treaba asta. Asa ca stati fara grija daca fumati un cigar de calitate ca nicotina v-ar duce la dependenta.