Am observat că ultima cioacă acum la reuniuni este să scoţi alene din buzunar o cutie de trabucuri, să o pui pe masă şi eventual să fumezi din ele, plin de sictir. Aşa că, dacă faceţi parte din categoria respectivă de coca wannabe, cred că v-ar fi utile nişte sfaturi de bun simţ, simple şi la obiect.

În primul rând, ţigările din benzinării, alea Choix a la Creme sau cu arome de diverse, de la nuci până la spanac, nu sunt trabucuri. Nu au legătură cu trabucurile, iar un fumător de trabuc nu va pune niciodată gura pe aşa ceva, În general, trabucele din benzinării nu sunt bune, pentru că băieţii de acolo nu au chiar şcoală, în nici o direcţie, iar trabucurile trebuie să stea în humidoare, la o anumită umiditate. Altfel, vei fuma fân uscat şi ars, oarecum împuţit.

Să presupunem că ai cumpărat totuşi un trabuc de la un magazin specializat. Eventual ai cumpărat ceva de gen Cohiba, Romeo y Julieta, Montecristo sau Partagas, eventual Trinidad, ca să ştii şi tu şi ceilalţi că fumezi un trabuc de calitate.

Cum faci dacă nu ai mai fumat niciodată şi eşti în compania unor tipi care au experienţă.
For the sake of heavenly fuck, nu te da mai deştept decât eşti. Nu încerca să pari un fumător înveterat de trabucuri, când tu toată viaţa ai băgat în tine papacioace Pall Mall. Nimic nu e mai jenant în faţa unui cunoscător decât un cunoscător wanna be, plin de aere, dar pe care se citeşte de la distanţă neştiinţa. Şi fii sigur că oricine a fumat trabuc mai mult decât o dată, va şti că nu te pricepi.

Dimpotrivă, cere sfatul celor din jurul tău. A fuma trabuc e o artă, un ritual, pentru cel ce fumează de plăcere. Va fi foarte fericit să te înveţe şi să te corupă la arta sa. Fii deschis şi receptiv, vei câştiga mult mai mult decât dacă te vei da mare.

Ca idee, dacă nu ai cuţit pentru tăiat vârful, nu e deloc jenant să muşti puţin din el, pentru a lăsa loc fumului. Da, nu e recomandabil, pentru că va strica maxim plăcerea fumatului, dar, în lipsă de altceva. Desigur, presupunem că eşti într-un local, care local ar trebui să aibă şi un cutter de trabucuri.

Trabucul nu se aprinde de la brichetă. Neapărat de la chibrit. Un restaurant care se respectă are şi chibrite pentru trabucuri, dacă nu ai tu. Nu te scăpa la brichetă, gazul va contamina capătul respectiv şi se va pierde din aromă. La fel, trabucul nu se aprinde ca o ţigară. Întâi se ţine deasupra flăcării, până se va înroşi tot capătul aprins, deabia după aceea se va băga în gură şi se va pufăi.

Nu cumva să tragi în piept. Ştiu, eşti un adevărat şi în liceu fumai Gauloises, belea de ţigări. Trabucul e mai tare. După 5 fumuri eşti în cap, cu stomacul în gât. Trabucul SE PUFĂIE, este PENTRU AROMĂ.

Nu îl lăsa să se stingă. Trabucul trebuie ţinut tot timpul cald, pentru ca tutunul să îşi lase aroma în fumul pe care îl inhalezi. Probabil că nu îţi place ciorba reîncălzită, deci sigur nu îţi va place nici trabucul reînnodat.

Dacă vrei să bei ceva în timp ce fumezi trabuc, alege neapărat coniac. Nu Zaraza, zaraza e compot de roşcove. Mergi pe Hennessy sau Remy Martin, niciodată nu vei da greş. Şi nu uita, paharul de la coniac trebuie să fie cald. Dacă nu e cald, eşti în locul nepotrivit.
Poţi să moi trabucul uşor în coniac. Nu e ceva rău, dar asta e pentru un ccunoscător, un om cu gusturile antrenate. Tu sigur nu vei simţi diferenţa :mrgreen:

Reţineţi vă rog că acestea sunt preferinţele mele. Unii pot alege scotchul, sau romul. Gusturile diferă, doar trabucurile rămân aceleaşi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.