De când a început pandemia, s-au tot bătut câmpii cu arta și artiștii care, sărmanii, sunt atât de nișați încât nu au ce să facă altceva decât artă, doar restul oamenilor pot munci orice și oriunde fără să fie o rușine, în schimb, la artiști, dacă nu sunt bani de la stat și activitatea lor de bază, e rușinos. Gen, cum să fii actor și șofer pe Uber, doamne ferește, ne bate dumnezeu.

Anyway, ideea e că a existat un curent legat de suferința groaznică a actorilor și cântăreților rămași fără bani, pentru că s-au închis toate alea, suferință evident mai mare decât a celorlalți angajați rămași fără bani. Și bine, să deschidem sălile, să facă primăria concerte, pentru că, în afară de Ștefan Bănică și Delia, nici unul din șansonetiștii ăștia nu sunt în stare să vândă un bilet încât să umple măcar sala palatului, darămite un stadion.

Dar ce facem când, de fapt, artiștii ăștia minunați sunt, de fapt, gunoaie care doar regurgitează informații care sunt complet împotriva noastră, a celorlalți oameni?

Panarama asta din imagine, cu realizări masive în roluri de țigancă la protv, are opinii. Bittman are opinii. Marcel Pavel are opinii. Coprofagul ăla de la vacanța mare are opinii. Silfida aia de Barabancea are opinii. Toți au tot felul de opinii dilibauistice, încercând să își urmărească scopul, acela de a face bani de la stat, indiferent de câți morți ar aduce declarațiile lor.

Mă scuzați, dar dacă tot primiți bani de la stat pentru activitățile voastre de cultură, nu ar trebui să fiți, apriori, vectori de opinie pro vaccin, singura metodă prin care se poate ajunge la o stare de fapt care să elimine virusul din viețile noastre? Cum e posibil să fii atât de perversă, să știi exact cărui target i te adresezi, gândind că asta va scurta timpul până când robinetul cu bani de la ARCUB se va deschide iarăși, la turație maximă, ca să susținem și noi un nivel de viață așa cum merităm, ca artiști, nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.